10 pontos arctöltés - a legújabb trend

10 pontos arctöltés - a legújabb trend

 

Az esztétikai bőrgyógyászat mostohagyermeke a bőrgyógyászatnak. Mindenki ujjal mutogat rá, hiszen az emberi hiúság és fegyelmezetlenség egyik eszközének hiszik. Végül is, ha a a felismerhetetlenségig eltorzított arcokat nézem az ún. celeb világban, akár egyet is tudnék érteni. De a hiba – mint oly sokszor – itt is a felhasználóban van.

Az esztétikai beavatkozások nem egyenlőek az örök élettel és fiatalsággal, ha saját egykori önmagunkat magunkra próbáljuk retusálni elég torz és furcsa képet fogunk kapni.

Az idő múlik, és nemcsak a gondolkodásunkon, hanem a testünkön is nyomot hagy. A bőr elvékonyodik, a kötőszövet lustul,, nem termel már új rostokat, a csont és a zsírpárnák felszívódnak, az izmok elhasználódnak.

A bőrgyógyászati esztétika ezeken a változásokon segít. Csodát természetesen nem tesz, de megelőzi a deformitások kialakulását, és újra stimulálja az elöregedett szöveteket.

A hyaluronsavas feltöltések is új dimenziót nyertek. Ma már nem cél a ráncok eltüntetése – valljuk be ez egy idő után lehetetlen is... A mai megközelítés az eredeti anatómiai állapot helyreállítása, hogy a csontok, izmok és a  zsírpárnák átrendeződését korrigáljuk.

Ehhez azonban nem kell, sőt felesleges nagy mennyiségek pótlása. A 2000-es évek divatja, az egy ülésben több ampulla- akár 10 ml – töltőanyag bevitele ma már nem csak idejétmúlt technikának számít, hanem óva intenek tőle minden nemzetközi kongresszuson. Bármennyire természetes aés a szervezet által ismert anyag a hyaluronsav, a beavatkozások utáni szövődmények száma a bevitt anyag mennyiségével arányosan nőhet, ezért a maximum 3 ampulla egyszeri beadását javasolják, még az eladásban érdekelt gyártók is!

Az anatómia és a bőr ismeretével kiválóan meghatározhatóak azok a felhorgonyzási pontok, amelyeket minimális hyaluronsav mennyiségekkel kitámasztva, megtámogatva óvatosan rekonstruálni lehet az arc eredeti formáját.

Mivel ilyenkor a töltőanyagot mélyre kell helyezni, ezért érdemes rugalmas, az izmok mozgását követő, mégis ellenálló anyagot választani. Ennek a kritériumnak természetesen csak a legmodernebb hyaluronsavak felelnek meg, például az arc dinamikáját kiválóan követő, és a páciens bőrtípusához személyre szabottan variálható, a piacon 20 éve rendületlenül jelen lévő Restylane cég hyaluronsavas töltőanyagai. 

A „szépítő” pontokba adott minimális mennyiségű töltőanyag akár 1-1.5 évig is megmarad, így tartós és természetes eredményt ad.

Mindenkinek ajánlom, aki nem kétségbeesetten fiatalodni szeretne, hanem szebb, harmonikusabb, pihentebb vonásokkal szeretne büszke lenni a korára, és élettapasztalatára.