Alakformálás mellébeszélés nélkül

Alakformálás mellébeszélés nélkül

Alakformálással sok mindenki foglalkozik: gyógyszergyárak, kozmetikusok, masszőrök, orvosok, életmód tanácsadók, dietetikusok és edzők. Mindenki tutit ígér, centikről és ruhaméretekről beszélnek és ígérnek csodálatos átalakulásokat.

De mindig elgondolkodom azon, hogy ha valami ennyire tartós, „tuti” és persze elérhető, akkor miért nem csak tökéletes testű emberek szaladgálnak körülöttem.

A válasz egyszerű: az emberi gyarlóság. Mindig belekezdünk valamiújba, új lendülettel és fogadkozva, aztán visszazökkenünk a régi kerékvágásba.

Mert istenigazából nekünk kellene változnunk. Életmód változással nagyon sok minden orvosolható sőt, megelőzhető lenne, csak hát ez a legnehezebb. Fél órával korábban felkelni, elmenni a hidegben futni, gyalog menni 2 megállót, lerakni a cigit, nem felenni az összes csokit…hát igen itt kezdődik a neheze.

Az alakformálás is egy ilyen összetett dolog.

Először is: bármilyen kezelésbe fogunk a legfontosabb, hogy legyen izomtónusunk. Számtalan páciens jött már „integető izommal”, hogy zsírbontó injekcióval, vagy felszívódó szálakkal tegyek csodát. Amit ők zsírnak gondoltak, sajnos rosszabb volt…a saját tónustalan izmukat lengették meg. Ebben az esetben bármennyi kezelést végzünk a végeredmény nulla lesz. Ugyanez vonatkozik a „kerek fenék” projektre: először irány a konditerem és építsük meg az alapokat. Utána jöhet a mi munkánk.

A második legfontosabb az étkezés. A zsírbontó epesavas injekciók vagy a kavitációs ultrahang valóban szétroncsolják a zsírsejtek falát, végérvényesen csökkentve a zsírpárnák méretét, azonban az ott maradó ép zsírsejteknek van egy fantasztikus tulajdonsága: bármekkorára meg tudnak nőni. Így a zsírbontó kezelés után elfogyasztott fehér kenyérrel lefojtott körömpörkölt szépen visszaépíti a zsírpárnát, a páciens pedig kidobta a pénzét az ablakon.

Az alakformálás utolsó – de nagyon látványos része – a finom munka, az orvosi és kozmetikai beavatkozás.

A felesleges zsírpárnákat egy deoxycholat nevű, leginkább epesavra hasonlító anyaggal lehet feloldani. A kezelés injekció formájában történik, amelyet orvos ad be a kezelendő zsírpárnába. 4-5 kezelés, 3 hetes periódusokban látványosan és véglegesen lecsökkenti a nem kívánt területeket.

A beavatkozás után elvégzett kavitációs ultrahang tovább roncsolja a zsírsejteket és javítja a végeredményt.

A bőr feszesítése és a cellulit eltüntetése a következő – vagy szerencsésebbeknél az egyetlen – lépés. Az orvosi felszívódó szálak akár 1 évre is megőrzik bőrünk tónusát, de sokszor nem elegendőek, illetve az elöregedett kötőszövet nem mindig képes önmagában regenerálódni, emiatt mezoterápiás hatóanyagok célzott bejuttatásával és radiofrekvenciával fokozzuk a test regenerációs képességét.

Klinikánk kozmetikájában a legfontosabb alakformáló eszközök alapja a radiofrekvencia.

A Vivace mikrotűs radiofrekvencia a hatóanyagbejuttatás mellett az egyik legagresszívabb eszközünk a bőr feszesítés, cellulit illetve stria kezelésre. Ennek előnye a gyors gyógyulás és a relatív fájdalommentesség, valamint a tökéletes hatóanyagbevitel.Speciális problémák kezelésére, havi rendszerességgel ajánljuk 3 alkalommal, majd fenntartó kezelésként 6 havonta.

Ezt kiegészítve Klinikánko kúraszerűen – akár heti 2 alkalommal - alkalmazzuk a fájdalmatlan PowerShape 2 radiofrekvenciás testkezelést és alakformálást, amelynek hatékonysága és eredményessége a radiofrekvencia (RF), a soft-lézer és a vákuum kombinációját tartalmazó kezelőfejeknek köszönhető. A kombinált kezelőfejekben a rádiófrekvencia hőenergiája felgyorsítja a zsírsejtek természetes metabolizmusát, ezáltal nagymértékű zsírbontást és méretcsökkentést eredményez.

A kezelőfejekbe épített 660 nm hullámhosszú soft lézer a zsírsejtek sejthártyájának átjárhatóbbá tételével gyorsítja a zsírsejtek elfolyósításának folyamatát, ezzel is megkönnyítve a zsírbontást, és elősegítve a zsírsejtek méretének csökkentését. Egyúttal a vörös lézerfény pozitív, fiatalító hatást gyakorol a bőrszövet egészére.

Az RF és a lézer hatékonyságát fokozza a vákuum szívóhatása, ami felgyorsítja a zsírszövetben a vér- és nyirokkeringést, egyenletessé teszi a bőrfelszínt, csökkenti a zsírdepókat, komplikációk nélkül javítja a bőr általános állapotát és a cellulitot ezáltal feszesebb körvonalakat eredményez. Klinikánkon az eredmény fokozása érdekében a POWERSHAPE 2 kezelés után hullámmasszázst is alkalmazunk, a nyirokkeringés további javítására. A két kezelés szinergikusan javítja egymás hatékonyságát, így az eredmény is hamarabb látható.

Az alakformálás évszaka előttünk van, használjuk mi is a tavaszt a régi hagyományoknak megfelelően a megújulásra, a méregtelenítésre és a testünkkel való törődésre. Önámítás nélül!