Csoda-zsírbontó kezelés? Viszlát fogyókúra?

Csoda-zsírbontó kezelés? Viszlát fogyókúra?

Csoda-zsírbontó kezelés? Viszlát fogyókúra?

A zsírpárnák kialakulásában – sajnos- legtöbbször rossz táplálkozás és mozgásszegény életmód áll. A sokat emlegetett genetikai, vagy hormonális elhízás az esetek töredékében igazolódik, és a több generációra visszamenőleg túlsúlyos család misztikus többletkilói hátterében leginkább a kevéssé romantikus többletkalória bevitel játszik szerepet.

Amíg őseinknél a „raktározó gén” a túlélést jelentette egy-egy ínségesebb időszakban, addig a manapság a könnyen hozzáférhető, magas kalóriatartalmú élelmiszerek sajnos a könnyű elhízást teszik lehetővé. Éveink előrehaladtával a kalóriaigényünk és az anyagcserénk is csökken, így az étkezésre még jobban oda kell figyelnünk. Menopauzában, a menstruáció elmaradásának idején különösképpen.

Sajnálatos, rossz szokás az érzelmek kifejezése helyett azok étkezésbe fojtása. Ha bánatunk, örömünk, ünnepünk van, ha szórakozunk, ha utazunk, ha unatkozunk az első reakció az evés…Ki ne emlékezne olyan családi nyaralásra, ahol már a pályaudvaron kigördülő vonatban kinyílt az elemózsiás zacskó, olyan mozifilmre, amikor az első negyed órában nem hallott semmit a filmből a szomszédok csámcsogása miatt, vagy olyan Karácsonyra amikor cukorsokkban fetrengett az Ünnep örömére.

Az elhízás pedig nem jó. Egészségünk szempontjából sem, hiszen egyértelmű rizikófaktor mind a szív-érrendszeri betegségek, mind az anyagcserebetegségek (cukorbetegség) terén, és sajnos a férfi lakosság potenciazavarai is nagy részben ennek „köszönhetőek”.

Esztétikai szempontból pedig – azzal együtt, hogy a nőknél csontsovány szépségideált már felváltotta a fitt testalkat – a nemkívánt túlsúly akár a strandon, akár a hétköznapokban is ronthatja önértékelésünket, életminőségünket.


A makacs zsírpárnák ellenségei, akik a zsírleszívásra nem vállalkoznak, nyilván örömmel kapják fel a fejüket a hírre, hogy megérkezett az első, hivatalosan is engedélyezett zsírbontó injekció Magyarországra, az Aqualix®.

A több, mint 1.5 cm vastag zsírpárnába beinjekciózható hatóanyagot Dr. Pasquale Motolese, olasz plasztikai sebész fejlesztette ki, és 2009 óta több, mint 2 millió ampullát használtak el már belőle 49 országban. Megfelelő használata mellett, képzett szakember kezében egy nagyon megbízható és kevés mellékhatással járó, bizonyítottan hatásos terápia, nemhiába kapta meg – jelenleg egyedülállóan – az egészségügyi hatóságok engedélyét.

Mégis, a kezelésnek megvannak a határai. Kifejezetten a makacs, megfelelő testedzés, és diéta mellett sem eltűnő zsírpárnák esetében hatásos. A kívánni kezelt felülettől függően akár 1 kezelés is eredményes lehet, de általában 4 kezelés után láthatóak kielégítő eredmények. Egyes esetekben akár 10 kezelés is szükséges lehet.
Hogyan hat ez a növényi anyagokból előállított, hatásában leginkább az epesavakra hasonlító injekció? A zsírsejtek falát fellazítja, azokba víz áramlik, így szétesnek, és a nyirokkeringéssel távoznak.

Miért nem hat, ha nem hat?

Ha a kezelés mellett a felelősségtől megkönnyebbülve ismét egészségtelenül kezdünk táplálkozni, az kezelt területen maradt kevesebb zsírsejt megnő, és kitölti a megüresedett helyet, tehát térfogatban nem változunk meg. Ez a hatás megfigyelhető zsírleszívás után is sajnos.

Nem hat, ha nem megfelelő páciensen alkalmazzuk a kezelést, hiszen a jelentős, akár ténylegesen endokrinológiai alapú túlsúly így nem kezelhető, ill. a mozgásszegény életmódból adódó plöttyedt, tónustalan izom sem.

Legjobban a kezelés a toka, has, bricsesz, belső comb, vagy térd felett felhalmozódott zsírpárnák esetén hat, ha a páciens heti rendszerességgel sportol, egészségesen étkezik ( alkoholfogyasztás!) és a kezelés mellett hajlandó más, a nyirokkeringést támogató kezeléseken is részt venni (kavitációs ultrahang).

Tehát az Aqualix® kezelést nem fogyásra, diéta vagy sport helyett, illetve zsírleszívás helyett alkalmazzuk.

A testkontúrok javítására, a makacs zsírpárnák fellazítására és eltüntetésére viszont kiválóan alkalmas, és biztonságos kezelés, amelyet bátran ajánlok mindenkinek, aki hajlandó együtt „dolgozni” velem a kívánt eredmény eléréséért.