A férfiak és a kor

A férfiak és a kor

A férfiak és a kor

Ami egy női arcon jól mutat – ránctalan homlok és kerek orca – könnyen válik disszonánssá egy férfi fején. Nem kell mást tenni, mint megnézni szegény Brad Pittet a „Harag” című filmben.

Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy meghízott, vagy csak feltöltötték az arcát. Aztán amikor ledobta a felsőjét és kivillant a kockás has, már megvolt a válasz…
Szóval a botox és a hyaluronsav vagy sehogy, vagy csak nagyon óvatosan adható egy egészséges férfiembernek.

Mi akkor a teendő?

Egy férfi legyen ráncos. De a bőre legyen szép. Ez nem ellentmondás. A dinamikus ráncok, amik nevetésnél, gondolkodásnál, csodálkozásnál megjelennek az arcon, szerintem kellenek egy férfinek. A mély statikus ráncokkal és a napfénykárosodásból eredő elasztosissal és keratozisokkal viszont kell kezdeni valamit.
A nevetőránc és a szem alatti karika óvatosan, pici hyaluronsav dózisokkal kezelhető. látszódni fog, de nem lesz mély, vagy éles, a karakter maradjon meg, de ne legyen fáradt az arc.

A bőr minőségét egy napozó, sportoló, kevés kencét használó férfinél pedig a legjobban hámlasztással, illetve mezoterápiával lehet javítani, vagy megőrizni.
A hámlasztás lehet 1 hét alatt letudható, nagyon látványos, de lehet olyan is, amit ugyan ismételni kell, de lehet vele rögtön emberek közé menni.

A mezoterápia során a platelet rich plasma (saját vérből előállított növekedési faktorokban gazdag plazma) és a hyaluronsav a jó választás, ezzel az apró cigarettapapír szerű ráncokat tudjuk eltüntetni.

Minden gépi kezelés, ami a bőr felszín és a kötőszövet javítását célozza, megengedett. A Scarlet, és a széndioxid lézer külön alkalmas a stimuláción túl a fájdalommentes mezoterápiára, és gyors felépülési idejük miatt a legelfoglaltabbak is használhatják.

A legnehezebb a kor miatt megereszkedő laza bőr helyreállítása, a „bulldogosodá” megelőzése. A fine thread contouring terápia, a felszívódó szálas kezelés erre tökéletesen alkalmas férfinál, nőnél egyaránt. A beavatkozás után ugyan 2 hétig kék-zöld lehet helyenként az ember, de az eredmény akár 1.5 évig tart és az eredeti arcvonások nem változnak.

Szóval van megoldás, de azt csak személyre szabottan és óvatosan szabad alkalmazni, a jó ízlés határain belül.