Forever és Black Pearl

Forever és Black Pearl

Forever és Black Pearl

A nagyon hangzatos Forever és Black Pearl kezeléseket ismerhettük meg Vörös Szilvia kozmetikus kollégámmal. Mint minden bőrgyógyász, én is úgy veszek részt ezeken a kozmetikus képzéseken, mint a macska, amikor vizet lát. Tetszik is meg nem is... Hangzatos és látványos, de vajon tényleg működik? Azok a hatóanyagok, amiket a cégek csodásnak ítélnek meg, tényleg kifejtik a hatásukat, vagy csak hókuszpókusz az egész?

A hatóanyagok és összetételek vizsgálatával kezdődik minden olyan kozmetikai kezelés, amelyet a Dermart Buda kozmetikájában alkalmazunk. Ezek ismerete fontos, hiszen számos esetben ismert, vagy eddig ismeretlen allergiás reakciók tudnak kialakulni egy-egy csodaszerre, vagy akár irritációs bőrreakció, amelyek esetében csak bőrgyógyászati kezelés és a kiváltó anyagok teljes eliminálása a megoldás.

A Mavex - nemhiába, svájci cég- nagyon körültekintően állította össze a hatóanyagok listáját, így az első bizalmatlanságom rögtön megszűnt. A kezelések felépítése logikus, és jól követhető volt.

A Forever kezelésben lévő Ganoderma - az örök fiatalság ígéretét az ősi kínai császárok ideje óta magában hordozó gomba - hallatán kicsit felhúztam a szemöldököm, de a hétféle savból álló előkezelés (szalicilsav, mandulasav, glicolsav, citromsav, tejsav, almasav és borkősav) és a tömény hyaluronsavas szérum felvitele már nagyon tetszett. Nincs tartósítószer, nincs színezék, vagy illatanyag, nincs paraben... Egy kezeléshez egy steril ampullát kell nyitni és azonnal felhasználni. Így a befertőződés veszélye is csökken, és a gyulladt, frissen tisztított bőr is kezelhető.

A kezelés során használt savak egyenként is nagyon hasznosak, de így, kombinációban használva nemcsak a hatásuk erősebb, de egymás mellékhatásait is kiválóan tudják semlegesíteni. A szalicilsav a faggyútermelést csökkenti, és a hámosodást segíti, a glicolsav hasonlóképpen, de a hám szerkezetét tudja kiválóan javítani. A citromsav és a tejsav a pigmentációs problémákat javítja, a mandulasav, almasav pedig frissíti, fiatalítja a bőrt.

A savakkal fellazított felhám pedig a tömény hyaluronsav szérum önmagában is felszívódik, de ultrahanggal, vagy oxi-jet kezeléssel gyakorlatilag átszalad a bőrön, és megtalálja a helyét a kötőszöveti rétegben, ahol aztán töménytelen mennyiségű vizet megkötve biztosítja a bőr hidratáltságát, erős antioxidáns hatása miatt pedig hosszú távú stimuláló hatást fejt ki a kötőszöveti sejtekre.

Mindezt egy alginát Ganoderma maszkkal zárva olyan hatóanyagcsapdát készítünk, amely még mélyebbre viszi az aktív összetevőket, és még eredményesebb lesz a kezelés. A legvégén pedig ismét a Ganoderma kap főszerepet, egy semleges illatú masszázskrémben.

Persze mindez elméletben tökéletesen működik. De mi a valóság?

Mint gyakorlott kísérleti nyúl, zokszó nélkül - mondhatni vakon bízva kolléganőm szakmai tudásában- és "jó lesz, meglátod" felkiáltások kíséretében feküdtem be a kozmetikai kezelőszékbe.

Eddig a kozmetikai kezeléseket nagyon hasznosnak találtam - egy óra nyugalom, masszírozás, halk zene, alfa állapot, finom illatú krémek, és senki nem szól hozzám: maga a paradicsom. A bőr táplálásában fontos szerepük van a kozmetikumoknak és a kozmetikusoknak, így én is mindenkit bíztatok, hogy az esztétikai kezelések mellett szánjon időt, pénzt és energiát a kozmetikai kezelésekre. De valahogy megszoktam, hogy egy ilyen kezelés után pár óráig jobb a bőröm, és... ennyi.

Persze a hosszú távú befektetés megtérülésének reménye, és a kellemes 60 perc, amit ilyenkor eltöltök megvigasztalt, de akkor is ismerem azt a szkeptikus nézést, amit a páciensem arcán látok, ha kozmetikáról beszélek.

Szóval átestem a tűzkeresztségen, masszázson, pici csípésen, mókás maszkon, amit utána egyben lehúzott Szilvi az arcomról, és megláttam magam "kifordítva" :-), aztán gyorsan munkára, ki ér rá erre...

És másnap valami nagyon furcsát láttam a tükörben. Szép, ragyogó, smink nélküli, telt bőrt. Nahát. Szúrás, nyúzás, és fájdalom nélkül.
Szerintem Szilvi lepődött meg a legjobban, amikor bejelentkeztem hozzá. Minden hétre. 10 alkalomra.