Gyümölcssav - ellenség vagy barát?

Gyümölcssav

Gyümölcssav - ellenség vagy barát?

Manapság számos arcápoló terméket találunk az üzletekben és drogériákban. Rendkívül fontos, hogy bőrtípusunknak megfelelő készítményt válasszunk, hiszen csak így juthat bőrünk a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokhoz.

arcradírA sminklemosó, arctej és tonik mellett ne feledkezzünk meg az arcradírról sem. Ez a bőrmegújító kozmetikum a hibátlan arc, és a tökéletes smink alapja. A peeling szó hámlasztást jelent, a készítmény segítségével eltávolíthatjuk a felső, elhalt hámréteget.

Természetesen a radírozást nem csak az arcunkon, hanem a test egész felületén alkalmazhatjuk. A bőr felszíne átlagosan 7 nap alatt újul meg, így heti egy, maximum két alkalommal végezzünk radírozást. Nedves kézzel finoman masszírozzuk a bőrünkbe, majd mossuk le a már felfrissült bőrről.

Ezek az apró szemcsés készítmények táplálnak és regenerálnak, így bőrünk a kezelés után sokkal üdébb lesz. Mindemellett a felszívó képességet is javítja, hiszen az elszarusodott rétegen keresztül a különböző krémek nem tudnak eljutni a sejtekhez.

Bár ezek a termékek táplálják a bőrt, ám a peeling után ajánlatos arcunkra egy hidratáló maszkot tenni, illetve testápolót használni. Amennyiben kedveljük a „do it yourself” házi módszereket, akkor egy arc- vagy bőrradír összeállítása sem lesz nagy kihívás, hiszen rengeteg egyszerű receptet találhatunk az interneten.