Hyaluronsav – hatékony megoldás a ráncok ellen

Hyaluronsav

Hyaluronsav – hatékony megoldás a ráncok ellen

A hyaluronsav természetes körülmények között megtalálható a bőr alatti kötőszövetben, az elasztikus szövet egyik komponenseként. A bőrünkben lévő elasztikus szövetnek köszönhetően válik a bőr nyújthatóvá, rugalmassá, jó tónusúvá. Sajnos ennek mennyisége egyrészt a korral, másrészt az elszenvedett UV sugárzással párhuzamosan folyamatosan csökken, a bőr ráncosságát, tónusvesztését eredményezve.

A hyaluronsav típusú ráncfeltöltő anyagokkal így természetazonos anyagot juttatunk be a bőrbe, ami az alkalmazott anyag mennyiségétől és minőségétől függően kb. 1 év alatt lebomlik a bennük lévő természetes bontó enzim, illetve a minket továbbra is érő környezeti hatásoknak köszönhetően. A kezelés eredménye és tartóssága függ a bőrtípustól, az egyén alkati kötőszöveti sajátosságaitól, életkorától, életvitelétől, a kezelendő ránc mélységétől és a szervezet egyéni reakciójától.

A hyaluronsavas kezelések akkor a leghatékonyabbak, amikor a kezelendő ránc, redő a bőr rugalmatlanságából ered, ezért az erősen petyhüdt, megereszkedett bőr töltőanyagokkal történő kezelése kevésbé hatékony. A töltőanyagokkal történő beavatkozás nem a ráncok eltüntetését, hanem a ráncok alatti hiány feltöltését jelenti. A ráncok teljes eltüntetése persze kivitelezhető, de nem is javasolt, hiszen a személyiséget, a vonásokat továbbra is meg szeretnénk őrizni.

Az ajakfeltöltés nem csak úgy nézhet ki, ahogy a „celeb” és „felnőttfilm” világ sugallja. Diszkrét megoldás lehet a száj körüli ráncok csökkentésére, amellyel így megelőzhető a rúzs „szétfolyása”. Természetesen, kérés esetén az ajakpír növelése is megoldható, de nem feltétlen velejárója a száj korrektúrájának. Idősebb korosztálynál, a természetes ajakcsökkenés kiegyensúlyozására tökéletes megoldás lehet az ajakfeltöltés.

A kezelés öröme, hogy az eredmény szinte rögtön látható, bár tudni kell, hogy a hyaluronsav erős vízkötő képessége csak körülbelül két hét alatt teljesedik ki, tehát a végleges eredményt ekkor látjuk csak igazán. Az arc kisimulttá, fiatalossá válik, amit elsősorban a külvilág pozitív visszajelzéseiből fogunk érezni. Csak győzzük begyűjteni a sok bókot!