Itt van az ősz, itt van újra

Őszi bőrápolás

Itt van az ősz, itt van újra

A szeles idő, az alacsonyabb Celsiusok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrünk szárazabbá váljon. Ideális feltételek ezek a ráncok kialakulásához, és a már meglévők elmélyüléséhez. Éppen ezért kell bőrünket különleges figyelemmel kezelni ezekben a hónapokban.

Nagyon fontos a napi arctisztítás. Ezt mindig bőrtípusunkhoz illő arclemosóval, zselével vagy tonikkal tegyük meg. Tusfürdőnket, szappanunkat is úgy válasszuk, hogy ne szárítsa ki túlzottan bőrünket, legyen benne hidratáló hatóanyag is.

Heti kétszer – lehetőleg ne többször – arcradírt is érdemes használnunk, ezzel a kiszáradt és már elhalt hámsejteket tudjuk eltüntetni, megszabadítani a bőrt az elhalt rétegektől. Választhatunk a kisebb, apró szemcséket tartalmazó krémek és a kémiailag hámlasztó készítmények közül. Tartsuk mindig szem előtt bőrünk típusát, és ahhoz válasszuk a megfelelő készítményeket.

A makulátlan bőrre ezután vár a legfontosabb része az ápolásnak, a hidratálás. A nyári krémeknél egy zsírosabb, olajosabb állagú készítményt érdemes választani, hogy a szárazsággal fel tudják venni a hatóanyagok a harcot. A legjobb, ha az A, B, E, C, K vitaminok valamelyikét, vagy jó esetben mindegyikét tartalmazza a hidratáló. Itt is figyelnünk kell a bőrtípusunkra, ahhoz mérten legyen olajos a készítmény.

Végül pedig érdemes megfontolni az évszak során egy mély hidratáló kezelést is. Ezzel felkészíthetjük bőrünket a hidegebb, megterhelőbb téli napokra. Legfontosabb, hogy a napi vízmennyiséget egyik nap se felejtsük el bevinni szervezetünkbe, és minél több friss gyümölcsöt fogyasszunk, hogy a vitaminok elraktározódhassanak bennünk és erősítsék immunrendszerünket.