Kacsaszáj vagy vágykeltő?

Ajakfeltöltés

Kacsaszáj vagy vágykeltő?

Természetesen itt is, mint mindenhol vannak kivételek. A száj hyaluronsavas feltöltése, ha megfelelő ízléssel tesszük, harmonikus és kifejezetten nőies.

Elsősorban fontos tisztázni, hogy az ajak teltsége a korral előrehaladva csökken. A száj körüli izom működése miatt 40 év felett kialakulnak apró, száj körüli ráncok, amelyek később a napozás, dohányzás miatt rögzülnek, a bőr heges, rugalmatlan lesz.

Ezért nemcsak kisebbedik a száj, hanem a körvonala is egyre elmosódottabb és cakkos lesz, a rúzs elkenődik, és belefolyik a ráncokba. Amely azért is kellemetlen, mert ahogy idősödünk, az élénk színek egyre jobban állnak nekünk, tehát amivel optikailag frissíteni tudnánk az arcunkat, pont nem nyújt esztétikus látványt.

Szomorkodás helyett

Mit lehet tenni? A száj kontúrja megerősíthető, definiálható egy egy apró hyaluronsav csíkkal, amely nem növeli meg ugyan a volument, mégis fiatalítja az arcot, és lehetővé teszi a rúzs esztétikus használatát. Ha a volument is szeretnénk növelni, ez szintén megoldható hyaluronsavval. Mivel természetazonos, a környezetébe könnyen elterülő anyagot használunk ezért a száj mozgása, tapintata is természetes marad, sőt a formája is megmarad, csak kicsivel nagyobbá válik: visszanyerjük tinédzserkori alakját. 

 Kacsaszáj? Nem!

A száj formázása, extrém nagyítása nem javasolt, hiszen az eredeti arc arányokat változtatjuk meg vele. Ugyanezért nem érdemes fotómodellek, színésznők száját választani „ideálísnak”, hiszen ők így születtek, nekik sem a töltés hozta meg a kívánt eredményt. A jó és esztétikus hyaluronsavas ajakvolumen pótlás után nem mondható meg, hogy konkrétan milyen változás ment végbe az arcon, csak annak frissességét szúrhatjuk ki.

Tehát egy szájtöltés után ugyanolyan marad a szánk, csak definiáltabb, hidratáltabb, teltebb lesz. De nem feltűnő.
Ez nem arcátalakítás

A kezelés okozta feszítő érzést érzéstelenítő krémmel, vagy akár injekcióval ki lehet küszöbölni. Az anyag beilleszkedése, és az esetleges bevérzések felszívódása miatt, igaz, hogy akár rögtön a beavatkozás után közösségbe mehetünk, de a teljes gyógyulás 2 hétig tart.

A hyaluronsav előnye – az, hogy természetazonos anyag – egyben a hátránya is. A jó vérkeringés és mozgás miatt hamarabb lebomlik, mint egyéb anatómiai területen. Viszont az anyag pozitív stimuláló hatása, pl. a szájszéli ráncok kezelése esetén jóval tovább tart. A lebomlás egyenletes és lassú, a kezelést igény szerint fél év múlva ismételni lehet.