Lézeres tetoválás eltávolítás a Dermart Buda Klinikán

Lézeres tetoválás eltávolítás a Dermart Buda Klinikán

A tetoválás során tűvel juttatják be a festéket a bőr legmélyebb rétegébe. Innen a szervezet védekezésében részt vevő falósejtek nem tudják a festékszemcséket természetes úton eltávolítani, hiszen a festékszemcse jóval nagyobb méretű, mint egy falósejt. A tetoválás tehát – ha az idő múlásával valamit halványodik is – életünk végéig megmarad.

A sminktetoválás során a festéket a bőr hám és irha rétegének határáig juttatják el a szakemberek a mai precíz készülékekkel. Ez néhány év alatt fokozatosan elhalványodik, majd végleg kikopik a bőrből.

Régebben sajnos a sminktetoválások is a bőralja rétegbe kerültek, sok esetben még testtetováló festéket is használtak. Ezek a sminktetoválások örök életűek, soha nem kopnak ki, és nem halványodnak el jelentősen.

Hogyan működik a lézeres tetoválás eltávolítás? 

A lézersugár képes a bőr legmélyebb rétegeiben ülő festékszemcsékig eljutni. A festékszemcsék elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, így a szín-sűrűség gyengül, és végül a 3-8 alkalmas kezeléssorozat végére eltűnik.

Hány kezelésre lesz szükségem?

A kezelés eredménye tetoválások esetében az első kezelés után még alig észrevehető. A tetoválás teljes elhalványulásához 3 – 8 kezelésre is szükség lehet. A kezelések száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkedik el a festék a bőrben.

A kezeléseket általában 3-4 hetenként ismételjük, ennyi idő alatt a bőr teljesen regenerálódik az előző kezelést követően. A tetoválás eltávolítása kb. 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként, mely függ a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.

Néhány olyan tényező melyekkel fokozható a lézerkezelés hatásfoka:

  • Javasoljuk, hogy lézerkezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon!
  • Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben.
  • Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti. Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé.
  • A lézerkezelést megelőző napokban az arc-és testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetjük bőrünket.

Kezelésre alkalmas időpont

A kezelés időpontját úgy egyeztesse, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra. A bőr a kezelt területen piros lehet, sőt minimális sebesedés is előfordulhat! A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.

Kinél alkalmazható a lézeres eltávolítás?

Ha valakinél a tetoválás elvégezhető volt, akkor az eltávolításnak sincs semmi akadálya. Átmenetileg ellenjavallt terhesség, vagy akut beteg, lázas állapot esetén.

Lézeres kezelés utáni teendők

A lézeres kezelést követő napokon ajánlott sebgyógyulást elősegítő, nyugtató, antibakteriális krém használata. A kezelés okozta időleges színeltérést alapozók és krémpúderek megfelelően elfedik. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad! A kezelt terület lehámlására kell számítani.

Időpont egyeztetés, illetve további információk a recepciodermart@gmail.com, ill. a 06-20-329-5441 telefonszámon!