Lunch Time Peeling - fiatalság gyümölcssavval

Lunch Time Peeling - fiatalság gyümölcssavval

Lunch Time Peeling - fiatalság gyümölcssavval

A téli, tavaszi időszak tökéletes a bőr megújítására, és a felszíni bőrhibák megszüntetésére, vagy a faggyú-túltermelés miatt kialakult bőrproblémák peelinges kezelésére.

A Neostrata gyümölcssavas hámlasztás minden bőrtípusnál, ill. megfelelő fényvédelem mellett bármely évszakban elvégezhető. A 15 perces beavatkozás az angol "lunch time peeling" nevet kapta, hiszen utána nincs látható bőrpír, vagy hámlás, akár ebédszünetben is elvégezhető.

Sikeresen alkalmazzuk fénykárosodás kezelésére, akne, rosacea, seborrhoea tüneteinek enyhítésére a gyógyszeres kezelés kiegészítéseként. A heti egy alkalommal meghatározott koncentrációban és mennyiségben felvitt 20-35-50-70% glicolsav eléri, hogy a bőr legfelsőbb rétegei leváljanak, megújuljanak. Végezhető az arcon vagy a test bármely részén, egy kúrában 6-10 alkalommal, majd fenntartó kezelésként akár havonta egyszer. A hámlasztás csak a beavatkozás alatt aktív, majd semlegesítésre kerül. A peeling után a bőrön semmilyen nyom nem látható, a hétköznapi tevékenységek felfüggesztése még a kezelés napján sem szükséges. Az otthoni kiegészítő kezelés a hatást meghosszabbítja, erősíti.

A lunch time peeling hatóanyaga az ún. AHA (alfa-hidroxi sav), vagy más néven glikolsav, a gyümölcssavak első generációja, a Neostrata cég szabadalma.

Az alfa-hidroxi savak a természetben előforduló, nem mérgező savak, amelyek gyümölcsökben és tejtermékekben találhatóak.

A manapság esztétikai hámlasztásra használt 5 leggyakoribb AHA és természetes forrásaik:

      • glicolsav (cukornád)
      • tejsav (mangó és savanyú tej)
      • tartár sav (szőlő)
      • malik sav (alma)
      • citromsav (citrus gyümölcsök)

 Az AHA sav hatását már régóta használják a bőr megújítására, ápolására, hiszen Kleopátra idejében tejben, a Francia Forradalom idejében az udvarhölgyek pedig érett borban fürödtek, hogy szépségüket megőrizzék.

Az AHA hatékonyságát tudományosan az 1970-es években igazolták, és azóta is használják, nem csak bőrbetegségek gyógyítására - ichtiosis, atópiás dermatitis, akné, rosacea - hanem kozmetikai célokra is. Jó pár világcég használja a NeoStrata által szabadalmaztatott, alfa-hidroxi savak hatásán alapuló technológiákat, pl. a Johnson&Johnson, Unilever, Chanel, Avon, Henkel/Cognis vagy a Pfizer.

Az AHA a bőrön keresztül gyorsan szívódik fel, emiatt enyhén csíphet, és fényérzékenyíthet.

A gyümölcssavak további generációi (poli-hidroxi sav - PHA) a glükonolakton és a laktobion sav már kémiai felépítésüknek köszönhetően kíméletes penetrálnak a bőrbe, nem csípnek, nem fényérzékenyítenek. Nemcsak fokozottan hidratálnak, hanem a bőr öregedését is lassítják.

A kétféle savat kombinációban használva fokozottabb hidratálást, pórustágító hatásuk miatt pedig tisztább bőrt kapunk.

Egy átlagos hidratáló a bőr legkülső rétegét átmenetileg feltölti, így a felszín simább, puhább lesz. A glicolsav és a glukonolakton hámlasztás azonban ezt az átmeneti hatást tudja tartósabbá tenni, hiszen fokozza a hám természetes leválási folyamatát. Bizonyított, hogy az AHA és a PHA felszakítják a hámsejteket összekötő kötéseket, így kényszerítik a bőrt arra, hogy az elhalt hámsejteket leválassza és helyükre új, egészséges hámsejteket állítson elő.

 1. Feloldják a ragasztószerű anyagot, amely összetapasztja az elhalt hámsejteket.
 2. Leválasztják ezeket a hámsejteket
 3. Felfedik az egészséges, hidratált, ragyogó bőrt.

Mindennek eredményeképpen a bőr puhább, simább és tisztább lesz.

A Neostrata orvosi hámlasztás az alábbi bőrgyógyászati problémák kezelésére ajánlott:

 • apró ráncok, öregedés megelőzés, napfénykárosodott bőr
 • solaris keratózis
 • pigmentációs rendellenességek
 • enyhe, vagy közepes súlyosságú akné
 • felszíni aknés hegek
 • keratosis pilaris
 • rozácea

Bőrmegújításra, a túlzott faggyútermelés szabályozására, pigmentációs zavarokra, vagy csak megelőzésképpen bármely bőrtípusra, bármely életkorban, akár a tavaszi, nyári időszakban is alkalmas a glicolsavas peeling.

A lunch time peeling alapja, hogy a glicolsav töménységének fokozatos emelésével mellékhatás és szövődmény nélkül érhetünk el megfelelő eredményt. Pigmentációs zavarok, faggyútermelési zavarok, rosacea, seborrhoeás dermatitis gyógyszeres kezelésének tökéletes kiegészítője, amelynél a folyamatos bőrmegújulás tartós eredményhez vezet.