Mi az a GUNA terápia?

GUNA terápia

Mi az a GUNA terápia?

A cég egyik legjellemzőbb tulajdonsága - ami nagyon szerethetővé is teszi-, hogy nemzetközi kutatásokkal és egyetemekkel együttműködve az emberi szervezet regenerációs folyamatainak helyreállítását keresi, méghozzá természetes anyagokkal és a mellékhatások minimalizálásával, közel 30 éve.
A GUNA biolifting a gyártó ígérete szerint olyan orvos-esztétikai kezelés, amely serkenti a korral előrehaladva egyre lustuló kötőszöveti sejtek aktivitását és támogatja a bőr természetes regenerációs folyamatait. Hatást leginkább a sejt anyagcserére fejt ki, így a bőr egészsége, üde lesz, tónusa pedig fokozódik, az arc fiatalos és ragyogó lesz.

A kezelések során a homeopátiásan dinamizált hatóanyagot az akupunktúrához hasonló, vagy annak megfelelően számolt szúrási pontokba kell beadni, vagy a kezelendő teljes területet kell injektálni.

Jó ez a kezelés?

A helyzet az, hogy személy szerint nem hiszek a homeopátiában. Lehet ezért támadni, vagy támogatni, ez a véleményem. Javasolni sem szoktam senkinek. Talán túl sokáig dolgoztam az állami ellátásban és túl sok ostobaságot láttam. Az elkeseredett ember bármihez képes nyúlni, amitől segítséget vél. Ezzel sokszor nincs is gond. A gond csak akkor kezdődik, amikor életmentő gyógyszerek helyett választanak más, alternatív terápiát, amely mellett - voltunk ilyennek tanúi - meghalnak, vagy megnyomorodnak... és persze "szakember" segítségével.

Szóval, amikor először hallottam és olvastam a GUNA kezelésről, elég szkeptikusan álltam hozzá. Viszont az ígért hatás jól hangzott, terhesek és szoptatósok is használhatják, és az akupunktúrában hiszek, így végül elkezdtem alkalmazni, de nagyon óvatosan és sok fenntartással.

Az eredmény?

Mivel az egész GUNA kezelést tejes hitetlenséggel és kétségeim kifejezésével kezdtem el egy-egy páciensemnél, engem lepett meg a legjobban, hogy működik.
Az első felfedezés volt, hogy akinek beadtam, visszajött és még kérte, illetve áradozott a pozitív hatásairól. A második felfedezés pedig akkor jött, amikor magamon is kipróbáltam...

A szúrás után napokon ötször annyian kérdezték meg, hogy új-e a hajszínem, változott-e a sminkelési technikám, vagy, hogy milyen esztétikai kezelésen estem át. Merthogy: "valahogy jobban nézel ki!".

Amit én látok a pácienseimen, akik erre a kezelésre járnak: frissebbek, ragyogóbbak, élettel telibb a bőrük. Sokan randi, vagy egyéb jeles esemény előtti napon kérik a kezelést, ami azért rizikós, lévén minden tűszúrásnál fennáll az esély a bevérzésre. Mások rendszeresen, évente egy-egy kúrára jönnek, amit fenntartó kezelésekkel egészítenek ki.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy legjobban azoknál működik, akik egészségesen élnek, jól táplálkoznak, és akár más kozmetikai vagy esztétikai kezelést is igénybe vesznek. A botulinum kezelés és a hyaluronsaas kezelések hatást egyértelműen kitolja, így azokat ritkábban kell ismételni, de nem csodaszer.
Önmagában egy erősen fénykárosodott, elhanyagolt, beteg bőrre, illetve rendszeres ismétlés nélkül abszolút nem alkalmas.