Nyári pigmentfoltok, stria kezelések - Vivace® RF kicsit másképp

Nyári pigmentfoltok, stria kezelések

Nyári pigmentfoltok, stria kezelések - Vivace® RF kicsit másképp

Régebbi cikkünkben bemutatásra került a Vivace® RF bőrfeszesítés, azonban most szeretnénk bemutatni egy másik oldalát is ennek a technikának, aminek fókuszában a problémás bőr szerepel.

Az őszi és téli hónapok a bőrmegújítás időszaka. A nyári napfény okozta pigmentfoltokat, a bőr szárazságát ilyenkor lehet a leghatékonyabban eltüntetni, erre pedig a leghatásosabbak a Vivace® terápiák.

A pigmentfoltok kialakulásának több oka is lehet, és több formában is léteznek. Ilyen például a szeplő, a májfolt, vagy egy-egy magányos pigmentfolt.

A pigmentfolt keletkezésének külső eredetű okai:

  • napégés, pattanás gyógyulása pigmentfolttal,
  • néhány sminktermék is okozhat pigmentfoltot, ha nem mosta le a sminket napozás előtt,
  • parfüm + napfény,
  • ha gyantázás után túl korán érte a bőrét a napfény (pl bajusznál).

Pigmentfolt keletkezésének belső eredetű okai (az ilyen típusú foltot nevezzük májfoltnak):

  • ez lehet terhességtől,
  •  fogamzásgátló használatától,
  •  idősebb korban előforduló foltok.

Kezelés célja: A pigmentfoltok halványítása, teljes eltüntetése.

A Vivace® készülék alap felhasználási célja az arc teljes kezelése a bőrön keresztül. Az RF egyesíti a már ismert frakcionált lézer, villanófény (IPL), illetve a hagyományos rádiófrekvenciás (RF) eljárások előnyeit, kombinálva a dermaroller kollagén indukciós hatásával.

A mikrotűkkel kombinált rádiófrekvenciás hatás megújítja és feszesíti a bőrt az arcon, a nyakon, a dekoltázs, a has és a kézfej bőrén, kiemeli az arc, az áll vonalát és feszesíti a szemhéjakat is!

A folyamat egyszerű, mikrotűs kezelésekhez hasonlóan apró tűszúrásokat ejt a bőrön (dermaroller-hatás), amihez hozzájárul a rádiófrekvenciás effekt, amely a kollagén és elasztikus rostok azonnali összehúzódása mellett azok későbbi stimulációjáért, és új rostok képzéséért felelős. A tűk pici elektródákként is funkcionálnak, és 1-2 mm mélységbe vezetik a rádiófrekvenciát. Az RF így célzott rétegben fejti ki maximális hatását, miközben kíméli a legfelső, látható hámréteget. Ennek köszönhetően a kezelés után 4-5 órával már semmilyen külső nyom nem látszódik a bőrön.

A Vivace RF gép előnye, hogy a mikrotűk szigeteltsége változtatható, így választhatunk csak a kötőszövetre, vagy akár a teljes bőrvastagságra, sőt a bőrfelszínre ható kezelést is.

A szigetelt mikrotűknek csak a végén tud energia leadódni, így kifejezetten a bőr feszesítésére, a kötőszövet visszaépítésére alkalmasak. A felhám nem sérül, így a regenerálódás is gyors - 2-3 óra a kezelés után. A kezelés a bőr aljában lévő faggyúmirigyek túlműködését szabályozza, így akne és seborrhoea kezelésére is kiválóan alkalmas.

A kezelés során keletkező apró bőrcsatornák alkalmasak arra, hogy mezoterápiás anyagokat, amely pigmentfoltok kezelése esetén: hyaluronsav, fehérítő hatóanyagok: arbutin, aminoetilfoszfonsav, retinil palmitát, morus alba kivonat, oxyresveratol, licorice kivonat, malicsav, c vitamin, tejsav, flavonoidok, vitaminok, antioxidánsok, salicil sav, polifenolok, nyomelemek, aminosavakat juttassanak a kötőszövetbe, külön fájdalom és tűszúrás nélkül.

A kezelés csak minimális kellemetenséggel jár, amelyet a beavatkozás előtt fél órával felvitt érzéstelenítő krémmel is megelőzünk.

A hatás kialakulása céljából ismételt kezelések szükségesek - bőr állapotától és életmódtól függően – hetente 1 alkalommal legalább 4-szer, 6-szor ismételve.