Sculptra – a kollagén képző injekció

Sculptra – a kollagén képző injekció

Az innovatív bőrfeszesítő eljárások körében újfajta megoldással élhetünk a Sculptra injekciók által. A kezelés lényege, hogy olyan lindocaint is tartalmazó hatóanyag (poly-L-tejsav) kerül a bőrbe, mely erélyes kollagén képződést okoz az arcbőr alatti, és a mimikai izmok alatti rétegekben. A beavatkozást követően 2-3 hét elteltével érezhető az arckontúrok fokozatos javulása és helyreállása.

A tejsav származék erőteljes kollagén stimulátorként viselkedik a beadás helyén, így a Sculptra a kollagén termelődés serkentésével éri el eredményét. Az újonnan képződő kollagén megerősíti a bőr szerkezetét, a kisebb bőr ráncokat kisimítja, a kontúrokat javítja és feltölti.

A Sculptra kezelést elsősorban kontúrpótlásra alkalmazzuk.  A módszer biztonságos, de mint mindegyik töltőanyag beadását, ezt is kísérhetik kisebb duzzanatok, esetleg kisebb véraláfutások, melyek 2-10 nap alatt spontán megszűnnek.

A Sculptra az arcfiatalító módszerekkel szinte kivétel nélkül kombinálható. Bizonyos arcfiatalítások a Sculptra kezeléssel egy időben is elvégezhetőek, mivel az arcfiatalító töltőanyagok más-más szöveti rétegbe kerülnek. A Sculptra kezelések kombinálhatóak Drakula-kezelésekkel (PRP), hyaluronsavas feltöltésekkel, Botox kezelésekkel, illetve műtétekkel is: saját zsírral végzendő töltésekkel is. Minden esetben egyedi, testre szabott kezelési tervet állítunk fel. A tervezés és a kivitelezés sorrendjét, ütemét a szakma szabályai és a panaszok együttesen határozzák meg.

A Sculptra kezelés az arc meghatározott területein végezhető el. Ezek az arc tájékok következők: a halántéktájék, az orca a járomcsont alatt, az állkapocs vetülete, az orrszárnyak területe, és az áll tájék.

Mivel a Sculptra oldat minden esetben tartalmaz helyi érzéstelenítőszert, a kezelés nem megterhelő, mintegy 15-20 percet vesz igénybe. Hatása 2-3 hét után érezhető először, és az alapprobléma erősségétől függően több kezelésre is szükség lehet a végleges hatás eléréséhez. Általában 2-3 kezelés javasolt, amelyek tartóssága meghaladja a 2 évet! A szükséges töltőanyag mennyiséget és a kezelések számát az életkor és az arcbőr állapota határozza meg. A kezelések 4 hetente történnek.

Ha a kezelés felkeltette érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot!

recepciodermart@gmail.com

+36 20 329 5441