Vivace - a megújuló fiatalság titka

Vivace - a megújuló fiatalság titka

Vivace - a megújuló fiatalság titka

A bőr megújításának az egyik leglényegesebb eleme, hogy a 20-as éveink után lassuló, lustuló kötőszöveti sejteket munkára bíztassuk. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet elérni, ha megsértjük őket, ún. mikrosérüléseket ejtünk a bőrön. A mikrosérülések pedig a környező, egészséges szövetek felől gyógyulnak, így új kötőszöveti sejteket, kollagén- és elasztikus rostokat hozunk létre, teljesen természetes módon, önmagunk gyógyulási mechanizmusait segítségül hívva.

A dermaroller kezelés ezen az elméleten alapul: 1.5 mm-es tüskékkel borított hengerrel megyünk végig a páciens bőrén, apró sérüléseket ejtve, és a bőrt megújítva. A klasszikus dermarolleres kezelésnek azonban sok hátránya van: elsősorban 2-3 napig tartó bőrvörösséget okoz; másodsorban a szemhéj nem kezelhető, és egyes anatómiai helyek (orrszárny, felső ajak) nehezen elérhetőek; harmadsorban a hengermozgásnak köszönhetően mindig csak egy sor tüske fúródik be a bőrbe, így a fájdalom nem elhanyagolható; negyedszer: a tüske hossza állandó, így nem alkalmazkodik az egyes anatómiai régiókhoz, és nem lehet a rögzült hegeket is kezelni vele.

A Vivace kezelőfeje 36 mikrotűvel van felszerelve, amelyek hossza a kezelés közben folyamatosan változtatható. A pecsételő mozgásnak köszönhetően a 36 tüske egyszerre érkezik merőlegesen a bőrfelszínre, így minden bőrfelület tökéletesen elérhető, és a bőrfelszínre egyidőben érkező 36 tű "fakír ágy" jelleg miatt a fájdalom eloszlik, szinte elenyésző. A Vivace kezelő feje elég kicsi ahoz, hogy a legeldugottabb zugokat, sőt akár a felső és alsó szemhéjat –pillasorig – is megkezeljük vele.

A Vivace mikrotűk különlegessége, hogy apró elektródaként működve radiofrekvenciát bocsátanak a kezelendő szövetbe, akár egész hosszuknak megfelelően, akár csak a végükből.

A radiofrekvencia kötőszöveti újdonképződésre gyakrolt pozitív hatása régóta ismert, és a gyakorlatban használt tulajdonság. Az 50-60 C-ra pár milisecundume erejéig felhevített kötőszövet azonnal reagál a kezelésre: hirtenem megfeszül, összehúzódik. Ezáltal a bőr a kezelést követően pár napig kifejezetten feszes lesz.

A radiofrekvencia valódi hatása azonban jóval később, 3-4 hét múlva kezd kibontakozni: az új kollagén és elasztikus rostok megtermelődésével a bőr tömöttebb, finomabb, rugalmasabb lesz, a pórusok mérete csökken, a ráncok halványodnak, az arcvonások frissebbek lesznek.

A mikrotűs radiofrekvencia kezelést magam két éve végzem pácienseken. Ez is, mint minden újdonság nagy erővel robbant be a köztudatba, sajnos többek között azért is, mert túl jól lett reklámozva. Megemelkedő tokát, fiatalabb arcot és teljesen eltűnő ráncokat ígértek a kezelés után, amely – sajnos – nem lett teljesen igaz.

Akiknél rendületlenül és rendszeresen, 6 hónapig havonta, és utána fél évente, vagy negyed évente végeztem el a kezelést, a következőket láttam: szebb, tömöttebb, egységesebb, élettelibb bőr. A pórusok, hegek kisebbek lettek, és az arcvonások is megmaradtak. Az egészen apró ráncok kisimultak, főleg a száj körül és a szem körül. Ami külön jótékony hatás volt, és szintén tapasztalatból mondom, hogy a túlzott faggyútermelés miatt kialakuló acne, rosacea, seborrhoea minden alkalommal javult a kezelés hatására – tartósan.

A mikrotűs radiofrekvencia kezelés másik nagyon nagy előnye, hogy a tüskék által okozott sérülések átmenetileg megnyitják a bőr ún. barrier funkcióját. A barrier funkció az a védelmi funkció, amely nélkül a bőrünk nyitott kapu lenne a külső szennyeződések számára, illetve nem tudna mindket megmenteni a felesleges víz - és hőveszteségtől.

A kezelés után pár percig olyan mezoterápiás hatóanyagokat (hyaluronsav, drakula terápia, biostimulációs vitaminok és esszenciális aminosavak) tudunk fájdalom nélkül átjuttatni a bőrön, amelyeket egyébként csak külön-külön szúrásokkal, injekcióval lehet az irhába, tehát hatásuk kifejtésének helyére juttatni.

A mezoterápia kellemetlenségei így egy csapásra eltűnnek – bevérzés, fájdalom, egyenetlen dóziseloszlás, duzzanat, vörösség – és a kezelés kifejezetten kellemes, mondhatni elegáns lesz.

A mezoterápiás koktéloknak számos előnye közül kiemelendő a hyaluronsav antioxidáns és vízmegkötő hatása, amely nem engedi a Vivace kezelés után következetesen kialakuló bőrön keresztüli vízvesztést, illetve a platelet rich plasma (Drakula kezelés) amely természetes "antibiotikum" hatása miatt a felülfertőződés esélyét is csökkenti.

A gyors regeneráció miatt a szövődmények kialakulása is elenyésző. A kezelés után 24 óráig szaunázni, edzeni nem szabad, és – bár a kezelés nem fényérzékeny – 2 hétig az UV sugárzás is kerülendő.

A vivace mikrotűs radiofrekvenciát mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetességet, saját öngyógyító mechanizmusait akarja kihasználni a bőr megújulásához, illetve azoknak is, akik botulin kezelést kapnak, hiszen a leállított mimikai izmok miatt a bőr nyirokkeringése, és oxigenizációja nem elegendő, így külön támogatást igényel.

Akinek nincs ideje lábadozni, aki nem viseli jól a szúrást, aki tartós és természetes bőrfiatalítást szeretne, azoknak kiváló kezelés a Vivace frakcionált radiofrekvencia.

Aki sokat szeret napozni, cigarettázik, vagy éjszakázik, annak a normál bőröregedés mellett az ún. extrinszik öregedés is ront bőrállapotán. Ennek következtében a kötőszövete gyorsabb ütemben bomlik, amely nemcsak a ráncok korai megjelenését, hanem bőrtumort megelőző állapotokat és pigmentációs hibákat is eredményez. A külső tényezők okozta károsodás kiküszöbölésére alkalmas a Vivace kezelés, minden esetben olyan revitalizáló orvostechnikai eszköznek minősülő mezoterápiás hatóanyagokkal kiegészítve, amely a bőr további megújulását is elősegíti.

Férfiak számára is kiváló kezelés, hiszen nem feminizálja az arcot, nem szól bele sem a mimikájukba, sem az arcformájukat nem változtatja meg.

Természetesen magam is kipróbáltam ezt a kezelést, és saját bőrömön tapasztaltam meg – szó szerint – azt, hogy minimális kellemetlenség után mekkora változás látható a kezelt területen.