Zavar a tokád? Van rá megoldás!

Zavar a tokád? Van rá megoldás!

A toka senkinek nem áll jól, és sajnálatos módon sokszor alkati tulajdonságként jelentkezik még akár a legsoványabbakon is. Az áll alatt kialakult zsírpárna eddig csak műtétes zsírszívással volt látványosan javítható, azonban ez nemcsak fájdalmas beavatkozás, hanem a kezelés után sokáig kompressziós pólyát kell hordani, ami miatt a hétkoznapi életbe nehéz a visszatérés. 

A Belkyra injekciós kezelés műtéti beavatkozással járó hosszadalmasabb gyógyulás (vágások, hegek) nélkül nyújt megoldást erre a problémára.

 Mi a Belkyra?

A Belkyra (az USA-ban Kybella márkanév alatt regisztrált) személyre szabott injekciós kezelés, melynek hatóanyaga megbontja a toka zsírsejtjeit (az áll alatti zsírszövet sejtjeit). A Belkyra az első klinikailag is tesztelt és hatóságilag is engedélyezett, műtéti beavatkozást nem igénylő zsírbontó kezelés a toka csökkentésére. Az új módszer lehetőséget nyújt az áll alatti kontúr csak injekcióval történő javítására, a toka méretének csökkentésére.

Hogyan hat a Belkyra injekció?

A Belkyra injekció hatóanyaga a deoxikolsav, mely a kezelt területen elbontja a felesleges zsírsejteket. A lebomlott zsír idővel a nyirokrendszeren keresztül távozik, így csökkenti a toka méretét. Az érintett zsírsejt nem képes regenerálódni, így nem képes többé zsírt tárolni, vagy zsírt termelni. Az eredmény tartós, hiszen a zsírsejtek végleg felszívódnak!

Kinek javasolt a Belkyra kezelés?

Azoknak, akik elégedetlenek a tokájuk megjelenésével, mivel az teltebbnek, vagy idősebbnek mutatja őket annál, amik. Akik egészségesen étkeznek és élnek, de a tokájuk mégsem csökken. Akik szeretnék elkerülni a sebészeti beavatkozást ám javítani akarják az áll alatti kontúrjaikat.

Milyen előzetes vizsgálatok szükségesek a Belkyra kezeléshez?

A Belkyra kezelés előtt minden esetben személyesen kell felmérni a toka és az áll alatti szövetek helyzetét. Ebből lehet meghatározni a kezeléssorozat menetét. Egyéb lelet (pl. vérkép) vagy bármilyen más előzetes orvosi vizsgálat a kezelés eldöntéséhez nem szükséges.

Hogyan történik a beavatkozás?

A kezelés során, előzetes krémes érzételenítés után - a toka és az áll alatti területen kisebb szúrásokkal kell a hatóanyagot egyenletesen beinjekciózni. Ennek időigénye körülbelül 15-20 perc. A szúrások száma és a felhasznált hatóanyag mennyisége az elbontandó zsír mennyiségétől függ.

A beavatkozást követően 5-30 percig égő érzés várható a kezelt területen, ezt követően duzzanat, pirosodás, esetleg a nyak területén zsibbadás, átmeneti érzéketlenség jelentkezhet. Az első kezelés során a zsírbontás beindul, de ennek látható hatása leghamarabb a beavatkozás után 4-5 nappal jelentkezik, és folyamatosan, 1 hónapig tart.

Amennyiben szükséges, ekkor lehet a kezelést megismételni. Átlagosan 2-4 kezelés szükséges. Egy kezelés során maximálisan 4 ampulla (100ml) adható be, maximum 6 kezelés végezhető. A klinikai tanulmányok során a betegek 69%-a kapott 6 alkalommal Belkyra kezelést. 

Miért válasszam a Belkyrát?

  • hatékonysága klinikailag bizonyított
  • biztonságos
  • nem igényel sebészeti beavatkozást, nincsenek hegek
  • minimális mellékhatásokkal jár (pirosodás, duzzanat, csekély fájdalom)
  • nincsen felépülési időszak
  • nincs szükség kényelmetlen kompressziós állkötésre
  • a zsírleszívással ellentétben a bőr visszafeszesedik, és nem alakul ki "meglógás"

Mikorra alakul ki a végleges eredmény?

A második kezelést követően már látható a változás, a végső állapot azonban az utolsó kezelést követő 4-6 hétben alakul ki.

Van-e kizáró ok a Belkyra kezelésnél?
Nem alkalmazható az injekciós kezelés terhesség és szoptatás alatt, lázas, gyulladásos állapotban, illetve ha a kezelendő területen bármilyen gyulladásos folyamat, akár pattanás van. Nem kizáró ok, de fontos, hogy a Belkyra injekciós kezelés megkezdése előtt tudatni kell orvosával, milyen nyakat vagy arcot érintő sebészeti beavatkozásokon esett át, illetve milyen arcot, nyakat érintő komolyabb kozmetikai kezeléseket kapott az elmúlt hónapokban.

Milyen mellékhatásokra lehet számítani a kezelést követően?
Mivel minden beavatkozás, a Belkyra is járhat mellékhatásokkal, melyek jellemzően átmenetiek és maguktól megoldódnak. A pirosodás, duzzanat vagy a kezelt terület átmeneti érzéketlensége mellett jelentkezhet kisebb mértékű fájdalom, ritkán féloldalas mosoly, nyelési nehézség. Utóbbiak jelentkezését azonnal jelezni kell a kezelőorvosnak.

*forrás: American Society for Dermatologic Surgery (ASDS) 2015