Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Klinikánk egyik legfőbb feladata, hogy a hozzánk forduló emberek számára segítséget nyújtsunk professzionális kezelésekkel bőrbetegségek, haj - és köröm problémákkal kapcsolatban. Szakembereink egyéni kezelésekkel és tanácsokkal várják  Önöket, ahol biztonságban és kimagasló luxus körülmények között. Nincs sorbanállás és kényelmetlen várótermi hangulat, kényelmes, hangulatos és személyes orvosi tanácsadás során szépülhet és gyógyulhat nálunk.

Akne és faggyútermelési problémák

A fokozott faggyútermelés miatt kialakuló bőrproblémák kezelése összetett, leginkább orvosi feladat, amelyben nemcsak a bőrgyógyásznak, hanem számos más szakmának- a probléma jellegétől függően- is fontos szerepe van.
A tartós tünetmentesség a megfelelő bőrápolással és életmód váltással kezdődik, és szakszerű, bőrgyógyászatilag felügyelt kozmetikus kezeléssel tartható fent.
Az acnés gyulladás miatt kialakult hegek javítása korszerű kozmetológiai eszközökkel megoldható probléma.

Hypoallergén tisztítás és E-light gyulladáscsökkentő kezelés

25 000

Az aknés bőr kíméletes kozmetikai tisztítása mellett az E-light technológiának köszönhetően lehetőség van a bőrfelszín gyulladásának csökkentésére, és az aknét súlyosbító patogének elpusztítására, akár antibiotikum nélkül is.

Mavex Black Pearl + tisztítás

20 000

PERLA NERA - FEKETE GYÖNGY MASZK - 2014 COSMETICS INNOVATION SWISS AWARD díjazott kezelése.

Szuper detox kezelés a lélegző bőrért

Szuperdetox kezelés egy fejlett MAVEX innováció, amely megszabadítja a bőrt a káros méreganyagoktól.

Extra tiszta hatóanyag, növényi szén, természetes méregtelenítő fitokomplex és extra szűz olívaolaj koncentrátuma, amely visszaállítja természetes fényét arcának.

Ennek a kivételes kezelésnek a titka egy új, forradalmi technológia:                                                                   

HÉT AKTÍV MOLEKULA, amelynek ereje exkluziv fitokozmetikai komplexben formázva szinergisztikusan adódik össze.       

 •  Aktivált növényi szén
 •  Rattany gyökér
 •  Fekete szőlő, alma és búzakorpa 
 •  Ásványi anyag
 •  Hialuronsav
 •  Havasi gyopár kivonat
 •  C-vitamin

A Fekete Gyöngy kezelés javasolt gyakorisága: 6 alkalmas kúraban hetente 1x

Mavex Forever - Fiatalítás a Ganoderma erejével

20 000

A Forever kezelésben lévő Ganoderma - az örök fiatalásg ígéretét az ősi kinai császárok ideje óta magában hordozó gomba – és a hétféle savból álló előkezelés ( szalicilsav, mandulasav, glicolsav, citromsav, tejsav, almasav és borkősav) után tömény hyaluronsavas szérum kerül a bőrre.

A kezeléshez használt anyagok nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket, vagy illatanyagot.

 A kezelés során használt savak kombinációban használva nemcsak a erősebb hatásúak, de egymás mellékhatásait is kiválóan tudják semlegesíteni. A szalicilsav  a faggyútermelést csökkenti, és a hámosodást segíti, a glicolsav hasonlóképpen, de a hám szerkezetét tudja kiválóan javítani. A citromsav és a tejsav a pigmetációs problémákat javítja, a mandulasav, almasav pedig frissíti, fiatalítja a bőrt.

A savakkal fellazított felhám pedig a tömény hyaluronsav szérum önmagában is felszívódik, de ultrahanggal gyakorlatilag átszalad a bőrön, és megtalálja a helyét a kötőszöveti rétegben, ahol biztosítja a bőr hidratáltáságát, erős antioxidáns hatása miatt pedig hosszútávú stimuláló hatást fejt ki.

Mindezt egy alginát Ganoderma maszkkal zárja, amely hatóanyagcsapdaként mélyebbre viszi az aktív összetevőket.

Professzionális arckezelés GANODERMA kivonattal, valamennyi bőrtípusra:

 • ráncokra, tónusvesztésre, elszíneződésre, szürke élettelen bőrre 6 alkalmas kúrában hetente 1x
 • vékony érzékenyebb börökön 4 alkalmas kúrában 2 hetente 1x
 • 25 éves kor felett flash szépségkezelésként (esküvő elött, különleges alkalom elött)
 • túlzott napozás, dohányzás okozta károk kezelésére

Pigmentfolt kezelés – E-light technológiával

A E-light technológia fénykárosodott bőr kezelésére is kiválóan alkalmas.
A rosaceában látható tágult erek, illetve a napkárosodásnak megfelelően kialakuló pigmentfoltok, keratosisok mellett a kötőszövet megerősödése és feltelődése is várható.
A fenti bőrbetegségek sajnos folyamatosan rosszabbodó tendenciát mutatnak, tehát végleges gyógyulást nem, de tartós tünetmentességet el tudunk érni az E-light kezeléssel, abban az esetben, ha a szakorvos által javasolt életmód változásokat és kezeléseket is betartjuk.
Ennek megfelelően egy kezelés helyett érdemes kezelési kúrát csinálni, az őszi, téli, tavaszi hónapok alatt.
Napbarnította, és szoláriumozott bőr esetén természetesen ez a kezelés sem végezhető, a potenciális égési sérülések elkerülése végett.
Minden kezelés előtt szakorvosi konzultáció történik, amelynek árát 1 hónapon belül elvégzett kezelés esetén levonjuk az első beavatkozás árából.

Pigmentfolt kezelés

30 000

Tű nélküli hatóanyag bevitel

20 000

Bőrünk funkciójánál fogva mechanikus, kémiai, immunológiai és mikrobiológiai védőgátat képez szervezetünk és a külvilág között, így sajnos útját állja a bőr és a kötőszövet regenerálódásához szükséges gyógyszer hatású kozmetikumok felszívódásának és biohasznosulásának.

A modern krémeknél alkalmazott technológiák megpróbálják kijátszani a bőr átjárhatatlanságát, több-kevesebb sikerrel.  

A biztos és fájdalommentes megoldást az ultrahang technológia jelenti, amelyet 1989-ben, a világon először Dr. Kleanthous állított a kozmetika szolgálatába, így oldva meg a hatóanyag molekulák fájdalommentes és hatékony bőrbe juttatását.

A kozmetikánkban használt biorezonanciás ultrahang készülék az egyik legmodernebb és legösszetettebb a kozmetikai piacon. Az ultrahang impulzus/rezgésszáma, a hanghullámok formája és a frekvenciája eredményezi a rezgést, mely a különböző bőrproblémákra célirányosan hat. E mellett a biorezonancia terápiás hatása is érvényesül a rezgésterápia során: az emberi fül által ugyan nem érzékelt, de befogadott hangokkal, illetve az egyes bőrhibáknak megfelelően választott led-fényekkel nemcsak közérzetünket, hanem bőrminőségünket is megfelelő irányba tudjuk befolyásolni.

A ráncok kezelése mellett az akne, rozacea is javítható. A kötőszövet fiatalítása következtében alkalmas hegek illetve cellulit terápiájára, és természetes, vagy mesterséges ödémák kezelésére.

A kezelés során bármely, az esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazott steril hatóanyag bejuttatható a bőrbe.

A kezelést javasoljuk akár önmagában, akár egyes esztétikai kezelések (Drakula terápia, tűs mezoterápia, GUNA kezelés) kiegészítőjeként, az esztétikai beavatkozások után kialakuló ödéma, vagy bevérzés gyors gyógyulására, illetve botulin toxinnal kezelt bőrfelületek karban tartását.

 

Vivace® RF bőrfeszesítés

A Vivace® készülék felhasználási célja az arc ráncainak kezelése a bőrön keresztül. RF egyesíti a már ismert frakcionált lézer, villanófény (IPL), illetve a hagyományos rádiófrekvenciás (RF) eljárások előnyeit, kombinálva a dermaroller kollagén indukciós hatásával.

A mikrotűkkel kombinált rádiófrekvenciás hatás megújítja és feszesíti a bőrt az arcon, a nyakon, a dekoltázs, a has és a kézfej bőrén, kiemeli az arc, az áll vonalát és feszesíti a szemhéjakat is!

Ez a forradalmian új műszer a lézeres kezelésekhez képest alacsonyabb hőfokon és célzottabban dolgozik. A mikrotűs kezelésekhez hasonlóan apró tűszúrásokat ejt a bőrön  (dermaroller-hatás), amihez hozzájárul a rádiófrekvenciás hatás, amely a kollagén és elasztikus rostok azonnali összehúzódása mellett azok későbbi stimulációjáéert, és új rostok képzéséért felelős. .

A radiofrekvencia kötőszövetre gyakorolt kedvező hatása régóta ismert. Az elektromos impulzusok bejuttatásának hatására hőhatás keletkezik a bőr alatti kötőszövetben, amely fokozza az anyagcsere folyamatokat, valamint a vér és nyirokkeringést, ezzel serkentve az új kollagén és elasztikus rostok képződését és következményesen a bőr megfiatalítását.

A kezelés után közvetlenül észlelhető a bőr feszesedése, amely a korai hőhatásnak köszönhető, a kollagénképző, tartós hatást azonban csak az első hónap elteltével észleljük.

A tűk pici elektródákként is funkcionálnak és a kezelő orvos által választott mélységbe vezetik a rádiófrekvenciát. Az RF így célzott rétegben fejti ki maximális hatását, miközben kíméli a legfelső, látható hámréteget. Ennek köszönhetően a kezelés után 4-5 órával már semmilyen külső nyom nem látszódik a bőrön.

A Vivace RF gép előnye, hogy a mikrotűk szigeteltsége változtatható, így választhatunk csak a kötőszövetre, vagy akár a teljes bőrvastagságra sőt a bőrfelszínre ható kezelés is.

A szigetelt mikrotűknek csak a végén tud az energia leadódni, így kifejezetten a bőr feszesítésére, a kötőszövet visszaépítésére alkalmasak. A felhám nem sérül, így a regenerálódás is gyors- 2-3 óra a kezelés után. A kezelés a bőraljában lévő faggyúmirigyek túlműködését szabályozza, így akne és seborrhoea kezelésére is kiválóan alkalmas.

Hegek és pórusok kezelésére az ún. "nem-szigetelt" tűk alkalmasak, amelyek teljes hosszukon bocsátják ki az energiát, így a felhám is sérül, és a felépülési idő akár 2-3 nap is lehet.

A kezelés során keletkező apró bőrcsatornák alkalmasak arra, hogy mezoterápiás anyagot, pl. hyaluronsavat vagy vérlemezkében gazdag plazmát juttassunk a kötőszövetbe, külön fájdalom és tűszúrás nélkül.

A kezelés csak minimális kellemetenséggel jár, amelyet a beavatkozás előtt fél órával felvitt érzéstelenítő krémmel is biztosítunk.

Ajánlott mindenkinek, aki nem szeretne a napfényről lemondani, nem szereti a tűs kezeléseket, vagy nem engedhet meg magának hosszabb gyógyulási időt.

Kiválóan alkalmas botulin toxin kezelések között a bőr feszesítésére, Drakula kezelés, vagy mezoterápiás kezelések után, illetve cellulit kezelés kiegészítéseképpen.

A hatás kialakulása céljából ismételt kezelések szükségesek- bőr állapotától és életmódtól függően – havonta 1 alkalommal legalább 3-szor elvégezve. Fenntartó kezelések negyedévente ajánlottak.

Atopiás dermatitis

Veleszületett hajlamon alapuló, bőrszárazsággal, viszketéssel, ekzemás tünetekkel, ill. egyéb belgyógyászati betegségekkel (pl. szénanátha) szövődő állapot.
Speciális testápolási sémák kidolgozása, a várhatóan megjelenő akut rosszabbodások kezelése, a betegség gondozása.
Atopiához társuló allergiák kivizsgálása: www.dermartpest.hu

Bőrgyógyászati konzultáció

10 000

Szakmai egyeztetés minden beavatkozás elött, mely kapcsán felmérjük a jelenlegi problémákat és megoldási javaslatokat adunk.

Orvosi konzultáció során nemcsak kezelési, de életviteli tanácsokat, egyedi problémák megoldása során orvosi kezelést is biztosítunk.

Bőrpigmentáció és napkárosodás

Az évek során- akár gyerekkorban elszenvedett – napégés, illetve a folyamatos UV ártalom nyomot hagy a bőrön és a bőr alatti kötőszöveten.
A bőr elvékonyodik, funkcióját veszíti, a rugalmasságért felelős kollagén rostok eltűnnek, viszont az elasztikus rostok felszaporodnak és hegesen rögzülnek, ráncokat és tágult pórusokat eredményezve.
A napfénykárosodásnak ismertek korai és késői következményei is. A fokozott bőrpigmentáció, dehidratáltság, ráncok, értágulatok, illetve bőrtumorok kialakulása.

Dermaroller kezelés – kollagén indukciós terápia

30 000

Fénykárosodott bőrnél, hegesen gyógyuló bőrbetegségek, sérülések után javasolt kezelés, amely többek között finomítja a bőrfelszínt, csökkenti a pórusokat, javítja a bőr feszességét, tónusát.

Glogau I-IV. típusú fénykárosodott bőrnél, hegesen gyógyuló bőrbetegségek, sérülések után javasolt kezelés, amely többek között finomítja a bőrfelszínt, csökkenti a pórusokat, javítja a bőr feszességét, tónusát.

Helyi érzéstelenítés (érzéstelenítő krém) felvitele után fél órával alkalmazott, saját-kollagén indukciós kezelés. A kezelés során a bőrfelszínen egy hengert vezetünk megfelelő technikával végig, amelynek felszínén 192 db, 1.5mm hosszú, nemesacél tű helyezkedik el 8 sorban. A tűszúrások hatására olyan biológiai aktivátorok termelődnek, amelyek elősegítik a bőr megújulását, átvészelt bőrbetegségek – acne, varicella – hegeinek csökkenését.

A kezeléssel párhuzamosan – a páciens bőrtípusától és bőrállapotától függően egyénileg megválasztva - egyéb hatóanyagot is alkalmazhatunk pl. retinoid, hyaluronsav, amelyek a dermaroller kezelésnek köszönhetően sokszoros koncentrációt érnek el a dermisben, és így hatásukat is ennek megfelelően hatványozottan fejtik ki.

A kezelés után fellépő bőrpirosság, ami nagyban hasonlít a napégést követően fellépő bőrpírra, 2-3 napon belül megszűnik. A kezelés eredménye 2-3 hónappal a beavatkozást követően lesz látható. Jelentős javulás 1-3 kezelés után várható. A kezelések között 6-8 hét szünet szükséges. A bőrt a kezelést követő napokban min. 50+SPF faktorszámú napvédő krémmel védeni kell hyperpigmentáció ellen; napozás és szolárium nem ajánlott.

Hyaluronsavas kezelések

60 000

A töltőanyagokkal történő beavatkozás nem a ráncok eltüntetését, hanem a ráncok feltöltését jelenti. Ráncok teljes eltüntetése nem kivitelezhető, a ráncfeltöltő kezeléssel azok mélységét lehet jelentősen csökkenteni, ezáltal válik az arc fiatalosabbá.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

60 000

Az ajak volumenének csökkenése, és a száj körüli izmok folyamatos mozgása miatt a száj körül apró ráncok alakulnak ki, amelyek az ajak kontúrjának hyaluronsavas feltöltésével– idejében kezelve – eltüntethetőek. Fontos tudni, hogy ez a beavatkozás nem jár együtt a száj volumenének megnövelésével.

Dermato-oncologia

Hegkezelés

E-light technológia (IPL+RF)

Az E-light készülék az IPL (Intenze Pulsed Light, vagy más néven villanófény) technológia legújabb és legeredményesebb fejlesztése.

Az IPL (Intenze Pulsed Light), vagy más néven villanófény, már több évtizedes múltra tekint vissza az orvostudományban, melynek fejlődése a mai napig folyamatosan tart, egyre jobb tanulmányi arányokkal. A villanófény, nagy energiasűrűségű pulzált villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Fizikai magyarázata a szelektív fototermolízis jelensége, amely szerint a fény a világos felületekről visszaverődik, a sötét felületekben elnyelődik és ott hővé alakul. Váltható lencséjének köszönhető a felhasználhatóságának széles spektruma, a szőrtelenítéstől, a pigmentfolt kezelésen keresztül, a bőr regenerációig.

Az E-light készülék esetében az IPL technológiát radiofrekvenciával párosították a jobb eredmény érdekében.

A rádiófrekvencia (RF) is már több, mint 30 éves múltra tekint vissza az orvostudományban, sőt biztonságos alkalmazásának köszönhetően a zsírleszívás egyik legjobb alternatív módszere. Az elektromos impulzusok bejuttatásának hatására itt is hőhatás keletkezik, amely fokozza az anyagcsere folyamatokat, valamint a vér és nyirokkeringést, ezzel serkentve az új kötőszövet képződését és következményesen a bőr megfiatalítását.

A IPL és a rádiófrekvencia, önmagában is jelentős és hatásos technológiák, azonban ezek ötvözése tovább fokozza a kezelés eredményességet és tartósságot, illetve egymás hatását megfelelően segítve kevesebb energia és hőhatással váltható ki eredmény, értelemszerűen kevesebb várható szövődménnyel.

A különböző kristályszűrőknek köszönhető, a felhasználhatóságának széles spektruma.
Az E-light készülékkel a szőrtelenítés mellett, számos bőrprobléma tünetmentesíthető. Bőrgyógyászati kiegészítő kezelésként javasoljuk rosacea, értágulatok, acne hegek és pigmentáció kezelésére, de kötőszövetfiatalító hatásának köszönhetően pórus összehúzás, napégési foltok és öregségi foltok halványítására, általános bőrállapot és tónus javításra is kiválóan alkalmas.

Az E-light kezelést nem végzünk a szövődmények elkerülése miatt lázas, vírusos megbetegedés, bőrtumor, fényérzékeny állapot vagy terhesség esetén, napbarnította, vagy szoláriumozott bőrön. Ezekben az esetekben fennáll későbbi szövődmény, égési sérülés, pigmentáció, gyulladás esélye.

Fotorejuvenáció, roascea, és pigmentfolt kezelés – E-light technológiával

A E-light technológia fénykárosodott bőr kezelésére is kiválóan alkalmas.
A rosaceában látható tágult erek, illetve a napkárosodásnak megfelelően kialakuló pigmentfoltok, keratosisok mellett a kötőszövet megerősödése és feltelődése is várható.
A fenti bőrbetegségek sajnos folyamatosan rosszabbodó tendenciát mutatnak, tehát végleges gyógyulást nem, de tartós tünetmentességet el tudunk érni az E-light kezeléssel, abban az esetben, ha a szakorvos által javasolt életmód változásokat és kezeléseket is betartjuk.
Ennek megfelelően egy kezelés helyett érdemes kezelési kúrát csinálni, az őszi, téli, tavaszi hónapok alatt.
Napbarnította, és szoláriumozott bőr esetén természetesen ez a kezelés sem végezhető, a potenciális égési sérülések elkerülése végett.
Minden kezelés előtt szakorvosi konzultáció történik, amelynek árát 1 hónapon belül elvégzett kezelés esetén levonjuk az első beavatkozás árából.

Fotorejuvenáció, roascea, és pigmentfolt kezelés – E-light technológiával bérlet

6 kezelés után 1 ajándék kezelés

Fagyasztás

10 000

Jóindulatú bőrnövedékek, bőrtumort megelőző, krónikus fénykárosodás miatt kialakuló bőrelváltozások ill. vírusos fertőzések folyékony nitrogénnel történő roncsolása.
A beavatkozás előnye a kíméletes, érzéstelenítést nem igénylő biztonságos technika.
A beavatkozás módját a kezelőorvos dönti el.

Orvosi hámlasztások

A peeling, azaz hámlasztás igen hatékonyan, és biztonságosan tudja egyrészt a felszíni megvastagodott hámréteget eltávolítani, másrészt a kezdődő bőrtumorokhoz vezető elváltozásokat eltávolítani. 

Az orvosi hámlasztások biztonságát az alkalmazott gyártó által javasolt protokollok betartása, és a szoros utánkövetés biztosítja. Minden cég kialakít olyan elő- ill. utókezelő készítményeket, amelyek az eredményt tökéletesebbé az utókezelést pedig kontrollálttá teszik.

A hámlasztások után elengedhetetlen az orvosi utasítások maximális követése!

Heg kezelés – Pixel peel

A bőrön sok minden tud maradandó nyomot hagyni. Akár akne, akár bárányhimlő okozta heg, az eltüntetése legtöbbször nehézkes és sokszor lehetetlen.  A triklórecetsavas hámlasztás és a dermaroller kezelés külön-külön is kiváló eredményeket hozhat, de ezek hatása, ha kombináljuk őket, még kifejezettebb.

A kezelést leghamarabb 2 hetes különbséggel lehet elvégezni, 4 alkalommal, de már egy kezelés is a lézeres kezeléssel vetekedő hatást hoz.

Heg kezelés – Pixel peel otthoni kiegésztő kezeléssel

60 000

Heg kezelés – Pixel peel otthoni kiegészítő kezeléssel: 1 napvédő, 1 arclemosó, 1 tápláló krém

Lunch Time Peeling – glicolsavas hámlasztás

10 000

Bőrmegújításra, a túlzott faggyútermelés szabályozására, a nyaralások emlékeként megmaradt pigmentációs zavarokra, vagy csak megelőzésképpen bármely bőrtípusra, bármely életkorban, akár a tavaszi, nyári időszakban is alkalmas.

Mélyhámlasztás triklórecetsavval

160 000

Gyulladásos bőrbetegség vagy napégés utáni pigmentációra, idősödő, súlyosan fénykárosodott bőr megújítására javasolt négy hetes kezelés, amely alatt látványos, a lézeres beavatkozásokkal vetekedő eredményt érhetünk el, természetes módszerekkel, fájdalom és felépülési idő nélkül.

Orange peel

Orvosi mélyhámlasztás, amelyben a retinolsav és a triklórecetsav együttes ereje érvényesül, így a hám legalsó rétegéig meg tudja újítani a bőrt. Akinek csak egy hete van arra, hogy megújuljon, azoknak ajánljuk ezt a kezelést.

A kezelés előtt két héttel megkezdett retinolt tartalmazó előkészítő krém szett segít az orvosi hámlasztás gyors lezajlásában és még látványosabb eredményt eredményez.

Mindenkinek ajánljuk, akik természetes, gyors és tartós változást szeretnének.

Heg kezelés – Pixel peel

A bőrön sok minden tud maradandó nyomot hagyni. Akár akne, akár bárányhimlő okozta heg, az eltüntetése legtöbbször nehézkes és sokszor lehetetlen.  A triklórecetsavas hámlasztás és a dermaroller kezelés külön-külön is kiváló eredményeket hozhat, de ezek hatása, ha kombináljuk őket, még kifejezettebb.

A kezelést leghamarabb 2 hetes különbséggel lehet elvégezni, 4 alkalommal, de már egy kezelés is a lézeres kezeléssel vetekedő hatást hoz.

Hipertrófiás heg és keloid kezelés

Aknés hegek vagy sebészi vágott sebek gyógyulása során sokszor tapasztaljuk, hogy a végleges heg, az eredeti sérülés többszöröét is meghaladja, a bőrből kiemelkedik, illetve kellmetlenü viszket.

A Plexr technológia, akár önmagában, akár folyékony nitrogénes kezeléssel és gyógyszeres helyi kezeléssel alkalmas ezen hegek finomítására, gyógyítására.

Lunch Time Peeling – glicolsavas hámlasztás

10 000

Bőrmegújításra, a túlzott faggyútermelés szabályozására, a nyaralások emlékeként megmaradt pigmentációs zavarokra, vagy csak megelőzésképpen bármely bőrtípusra, bármely életkorban, akár a tavaszi, nyári időszakban is alkalmas.

Mélyhámlasztás triklórecetsavval

160 000

Gyulladásos bőrbetegség vagy napégés utáni pigmentációra, idősödő, súlyosan fénykárosodott bőr megújítására javasolt négy hetes kezelés, amely alatt látványos, a lézeres beavatkozásokkal vetekedő eredményt érhetünk el, természetes módszerekkel, fájdalom és felépülési idő nélkül.

Mezopen

30 000

A mezopen a páciensek körében kedvelt beadási eszköz, hiszen a bőrfelszínre egyszerre érkező több mikrotű a fájdalomérzetet csökkenti, és a bevérzés szinte elképzelhetetlen. Ezen kezelések további előnye, hogy a kezelés során bármikor változtatható a tüskehossz, így a gyógyszer bevitel mellett a kötőszöveti sejtek is stimulálhatóak, további rejuvenáló és hegkezelő hatást is kifejtve.

Mezoterápia - RRS

Az orvosi, mikrotűs mezoterápia során a hatóanyagot tehát célzottan, a kezelni kívánt bőrrétegbe tudjuk juttatni. A hatóanyagok tudatos kiválasztásával depo hatás érhető el, amely hosszantartó eredményeket, és tartós gyógyszerjelenlétet jelent a bőrben, sőt akár a mélyebb rétegekbe történő diffúzió segítségével ezek kezelése is megoldottá válik. Ennek köszönhetően tehát elég ritkábban, akár 4-8 hetente, kis anyagmennyiségekkel kezelni a bőrt.  

RRS HA CELLUTRIX

Cellulit ellen, a fenék, és a combok hátsó részének kezelésére

 • Terület: fenék, comb hátsó része
 • Használata: 1 alkalmazás /hét (1 kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Az RRS® injekció növelheti más orvosi cellulit kezelés eredményességét
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS® injekció hatékonyságát
 • Nem keresztkötött HA valamint antioxidánsok: C-vitarnln, ferulinsav, irbicsav, hederakolchika-EF,stb.
 • Lipolitikus enzimek: fukoxantin, koffein
 • Flavonoidok: cinarozid,cinaratriozid, kvercetin, kempferol, troxerutin, rutin, heszperidin
 • Nyomelemek: 1,K, Br, CI, Ca, Fe,Si,Mg
 • Vitaminok: A, B2, C
 • Szaponin: ruszkogenin, neoruszkogenin,a-hederin, hederaszaponinC,aziatikozid, stb.
 • Triterpének: ázsiaisav, madecassissav,borostyánkősav
 • Aminosavak: t-karnitin
 • AHA: maleinsav,tejsav
 • Polifenolok: klorogénsav,floroglucin

RRS HA EYES

A szemkörnyék esztétikai  területeinek kezelésére

 • Terület: szem környéke
 • Használata: 1 alk/ 2 hét  (1 kezelés sorozat= 4 alkalom átlagosan)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Botulinum toxin: az RRS®injekció előtt vagy után két héttel
  • Az RRS®kezelés növel heti bármilyen másik kezelés hatékonyságát
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt
  • Lézerek: az RRS® kezelés közvetlenül előtte elvégezhető
 • Nemkereszt kötött HA valamint antioxidánsok :C-vitarnin,naringin,rezveratrol,R2-viniferin, E - viniferin, R- viniferin, Iso - E - viniferin,
 • Flavonoidok:troxerutin, rutin, naringin,heszperidin-metil-kalkon, heszperidin
 • Szaponinok:ruszkogenin,neoruszkogenin,eszeln
 • Peptidek:VW-dipeptid,PAL-peptidGQPR
 • Polifenolok:rezveratrol, kumarin,stb,
 • Nyomelemek:szervessziliciurn

RRS HA INJECTABLE

A bőr feltöltésére + biorevitalizációjára (bőr "életrekeltésére, újjáélesztésére"),arc,nyak, dekoltázs területein

 • Terület: arc, nyak, dekoltázs
 • Használat: 1 alk/hét (1 kezelés sorozat= 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozat száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Botulinum toxin: az RRS®injekció előtt vagy után két héttel
  • Feltöltés: egyszerre is elvégezhető a két kezelés
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt
  • Hámlasztás: az RRS®injekciók használhatóak közvetlenül a hámlasztást megelőzően, de eltolva is történhet a két kezelés igény szerint
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növelheti az RRS®injekció hatékonyságát
 • Nem +kötött HA valamint vitaminok:A B1, B2, B, B5, B6, B9, B12, C, E,
 • Zsírsavak: olajsav, linolénsav stb.
 • Koenzimek: NAD, NADP, antioxidánsok: aszkorbinsav, fitinsav, liponsav, taurin, teanin, klorogénsav, rozmaringsav, tokoferol, galluszsav, ferulinsav, kávésav, stb.
 • Polifenolok:  kvercetin,heszperidin,rezveratrol, epikatekin,prociadinin, rozmaringsav,
 • Vitaminok: A B1, B6,B12, B3, BB5, B9, C, E, F,
 • Aminosavak: argainin aszpartát, , leucin, valin, L-glutamin, , taurin, alanin,  glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi -polin, izoleucin, lizin, metionin, fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin,teanin
 • Nyomelemek: Ca, Cr,Cu,Zn,Fe,K,Mg, Mn, Na, P, Co, Se, Si,
 • Terpének: linalool, limonén, stb

RRS HA SILISORG

Kollagén és elasztin erősítő, növelő kezelés a nyak és dekoltázs területére

 • Terület: nyak és dekoltázs
 • Használata: 1alkalmazás/hét (1kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 •  Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt
  • Hámlasztás: az RRS®injekciók használhatóak közvetlenül a hámlasztást megelőzően
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS®injekció hatékonyságát a szúrások közötti
 • Nem keresztkötött HA szerves sziliciummal és rezveratrollal

RRS HA Strimatrix

Striák ellen, a has és a combok kezelésére

 • Terület: has, combok
 • Használata: 1 alkalmazás/hét (l kezelés sorozat = 4- 6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Az RRS® kezelés növelheti más orvosi cellulit kezelés hatékonyságát
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS® injekció hatékonyságát
 • Nem kereszt kötött HA valamint szerves szilícium, fibroblaszt növekedési faktor + nátrium DNS
 • Aminosavak: alanin, aszparaginsav,glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi-prolin, izoleucin, lizin, metionin, fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin
 • Nyomelemek: Ca,Fe,K,Mg, Mn,Na,P,Se,Si
 • Antioxidánsok: E-vitamin,C-vitamin, klorogénsav,galluszsav, kvercetin, irbicsav,triferulinsav
 • Vitaminok: A, B12, B9, B3, BS, C, E
 • Zsírsavak: linolsav,olajsav,stb.
 • Koenzimek: NA O, NADP
 • Flavonoidok: kvercetin, kempferol
 • Szaponinok: aziatikozid, madecassosid
 • Triterpének: ázsiaisav,madecassissav

RRS HA TENSOR LIFT

Anti-ageing kezelés feszesítő hatással, az arc, a nyak és a dekoltázs kezelésére.
Terület: arc, nyak dekoltázs
Alkalmazás: 1 kezelés/1 hét (l kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal asználata: 1 alkalmazás/hét (l kezelés sorozat = min. 6 alkalom)
Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:

 • Botulinum toxin: két héttel az RRS®injekció előtt
 • Feltöltés: egyszerre is elvégezhető a két kezelés
 • Peeling: az RRS®közvetlenül a peeling előtt elvégezhető
 • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®közvetlenül ezek használata előtt alkalmazható
 • Lézerek: az RRS®közvetlenül ezek elvégzése előtt alkalmazható
 •  Excellderm® Pro után RRS®injekció: szinergikus hatás

Nem keresztkötött HA valamint DMAE
Vitaminok: A B1, B6,B12, B3, BB5, B9, C, E, F,
Aminosavak: taurin, alfa liponsav, leucin, valin, L-glutamin, alanin, aszparaginsav, glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi -polin, izoleucin, lizin, metionin, fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin,
Antioxidánsok: aszkorbinsav, taurin, fitinsav, tokoferol, galluszsav, ferulinsav, rozmaringsav, rezveratrol, stb.
Nyomelemek:Ca,Cu,Cr,Co,Fe,K, Mg, Na,P,Se, Zn, Si
Zsírsavak: olajsav, linolénsav, stb
Koenzimek: NAD, NADP
Polifenolok: kvercetin,heszperidin,rezveratrol, epikatekin,prociadinin, rozmaringsav,
Terpének: linalool, lomonén, stb

RRS HA WHITENING

Arc és dekoltázs depigmentációs kezelésére

 • Terület: arc, nyak, dekoltázs
 • Használat: 1 alk/hét (1 kezelés sorozat= 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozat javasolt száma: igény szerint ismételhető
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Botulinum toxin: az RRS® injekció előtt két héttel
  • Feltöltés: egyszerre is elvégezhető a két kezelés
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt
  • Hámlasztás: az RRS® injekciók használhatóak közvetlenül a hámlasztást megelőzően
  • Lézerek: az RRS® injekciók közvetlenül a lézeres beavatkozás előtt alkalmazhatók
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS®injekció hatékonyságát
 • Nem +kötött HA valamint halványító hatóanyagok:arbutin, aminoetil-foszforsav, retinilpalmitát, Mours Alba (fehér eperfalevél kivonat) oxi-rezervatrol
 • Flavonoidok: glabridin,glicirretinsav, gylasperin-C,glabrén,
 • Vitaminok: A, B5, C, E
 • Antioxidánsok: aszkorbinsav, alfa-tokoferol-acetát, oxi-rezveratrol,moracin, glabridin,
 • Aha: maleinsav,tejsav, BHA: szalicilsav
 • Glükozidok: ulberrosideA, mulberroside B, mulberrosida F
 • Polifenolok: moracin, morusin,, alabafuran, mulberrofan,
 • Triterpének: urzolsav, betulinsav
 • Nyomelemek: Ca, Cr, Co, P, Mg, L, Si
 • Aminosavak: szerin

RRS HYALIFT 35/75/PRO

 • Anti-Aging kezelés arc,nyak dekoltázs illetve a kezekre
 • Terület: arc,nyak, dekoltázs, kezek
 • Használat: 1 alk/ 1 hét (1 kezelés sorozat= min. 6 alkalom)
 • Kezelés sorozat száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Botulinum toxin: az RRS®injekció előtt vagy után két héttel
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt

RRS SILISORG TENSOR

Bőrfeszestő,kollagén és elasztin erősítő, alakformáló, Striák és cellulit ellen a comb belső része,lábszár, boka területeire

 • Terület: térd, láb, comb belső része, boka
 • Használata: 1alkalmazás/hét (1kezelés sorozat = 4-6 alkalom)
 • Kezelés sorozatok javasolt száma: évi 1-3 alkalommal
 • Más esztétikai kezelésekkel kombinálható:
  • Bármilyen mikrotűs készülék: az RRS®termék beadható közvetlenül ezek felhasználása előtt
  • Hámlasztás: az RRS® injekciók használhatóak közvetlenül a hámlasztást megelőzően
  • Az Excellderm® Pro készülék használatával szinergikusan növel heti az RRS®injekció hatékonyságát
 • Szerves szilícium és DMAE kombinációja

RRS- XL HAIR®

A fejbőr mezoterápiás kezelése, a hajas fejbőr kezelése

 • Terület: fejbőr
 • Használata: 1 alkalmazásll hét (1protokoll = 4-12 alkalmazás) 1 alkalmazás/2 hét (2 hónap)

Kezelés sorozatok javasolt száma: szükség szerint ismételhető

Kombinálva más esztétikai kezelésekkel:

 • Mikrotűs eszközök: közvetlenül ezek felhasználása előtt alkalmazható az RRS®injekció
 • Otthoni kezelés: AD Daily Care Hair (spray)

Nem keresztkötött HA valamint aminosavak: arginin,alanin,aszparaginsav,glutaminsav, glicin, hisztidin, hidroxi-prolin, izoleucin,lizin, metionin,fenil-anilin, prolin, szerin,treonin, tirozin, leucin,valin

Nyomelemek: Si,Ca,Fe,K,Mg,Mn,Na,P,Se
Vitaminok: A, B12, B9, B3, BS, B8, E
Terpének: ginkgolidA-B-( -M, bilobalid
Zsírsavak: linolsav,olajsav
Flavonoidok: kvercetin, kempferol
Antioxidánsok: E-vitamin,klorogénsav,galluszsav,kvercetin,kempferol

POWERSHAPE 2- orvosi radiofrekvenciás testkezelés, bőrfeszesítés, arcfiatalítás

25 000

Klinikánk az orvosi radiofrekvenciás testkezelésre és alakformálásra a POWER SHAPE 2 többfunkciós, ún. három-az-egyben rendszert használja.

A fájdalmatlan beavatkozás során VÁKUUM, bioláris RADIOFREKVENCIA és LIPOLÉZER együttes hatása érvénesül, amleynek köszönhetően a kezelés kúra szerűen alkalmazható alakformálás, kötőszövet feszesítés, így a cellulit leküzdése, valamint a bőr alatti lerakódott zsírszövet anyagcseréjének, és lebontásának érdekében. Klinikánkon az eredmény fokozása érdekében a POWERSHAPE 2 kezelés után hullámmasszázst is alkalmazunk, a nyirokkeringés további javítására. A két kezelés szinergikusan javítja egymás hatékonyságát, így az eredmény is hamarabb látható.

A PowerShape 2-vel végzett körfogatcsökkentő, cellulitkezelő, bőrfeszesítő és arcfiatalító kezelés hatékonysága és eredményessége a radiofrekvencia (RF), a soft-lézer és a vákuum kombinációját tartalmazó kezelőfejeknek köszönhető. A kombinált kezelőfejekben a rádiófrekvencia hőenergiája felgyorsítja a zsírsejtek természetes metabolizmusát, ezáltal nagymértékű zsírbontást és méretcsökkentést eredményez. Arckezelés során az RF hőenergiája elősegíti a kollagén rekonstrukciót, azaz a bőr megfiatalodását.

A kezelőfejekbe épített 660 nm hullámhosszú soft lézer a zsírsejtek sejthártyájának átjárhatóbbá tételével gyorsítja a zsírsejtek elfolyósításának folyamatát, ezzel is megkönnyítve a zsírbontást, és elősegítve a zsírsejtek méretének csökkentését. Egyúttal a vörös lézerfény pozitív, fiatalító hatást gyakorol a bőrszövet egészére.

Az RF és a lézer hatékonyságát fokozza a vákuum szívóhatása, ami felgyorsítja a zsírszövetben a vér- és nyirokkeringést, egyenletessé teszi a bőrfelszínt, csökkenti a zsírdepókat, komplikációk nélkül javítja a bőr általános állapotát és a cellulitot ezáltal feszesebb körvonalakat eredményez. Arckezelésnél a vákuum optimális arc nyirokmasszázst biztosít.

A PowerShape 2 különlegessége a thermális arckezelő applikátor, amely rendkívüli mértékben megnöveli az arc lifting, ránccsökkentő és arcfeszesítő kezelések eredményességét.

 • Alkalmazási lehetőségek
 • alakformálás
 • zsírbontás
 • cellulit csökkentés
 • bőrfeszesítés
 • salaktalanítás
 • arcfiatalítás
 • keringés javítás

Működési elv

A PowerShape 2 komplex alakformáló valamint cellulit kezelési módszer, amely a vákuum erejét (gyorsítja a keringést és formálja a testet) kombinálja a multipoláris és bipoláris rádiófrekvenciával (zsírbontást végez, valamint elősegíti a bőr metabolizmusát és fiatalítja azt), illetve a lipolézer technológiával (fokozza a zsírbontást és elősegíti a zsír szervezetből való távozását).

Multipoláris és bipoláris RF – zsírbontás, hő általi sejt-anyagcsere fokozás, bőrfeszesítés

 • intenzíven felmelegíti a bőrszövetet 5 – 15 mm mélységig a kezelőfej típusától függően
 • nagymértékben stimulálja a zsírsejtek metabolizmusát és fokozza a zsírégetést
 • átjárhatóvá teszi a zsírsejtek membránszerkezetét
 • a hőközvetítés fokozza az oxigén eloszlását több oxigén szállítódik a kapillárisokból zsírsejtekbe
 • stimulálja a kollagén és elasztin termelődéséért felelős fibroblaszt sejteket
 • javítja a mikrokeringést

Vákuum – alakformálás

 • a nyirokmasszázs elősegíti a salakanyagok kivezetését
 • kitágítja a vérereket elősegítvén a sejtek az oxigénnel való ellátottságát
 • csökkenti a zsírsejtek viszkozitását
 • a kötőszövet fellazítására és oldására pozitívan hat
 • csökkenti az ödémát és formálja a testet

Soft lézer – bőrfeszesítés, zsírbontás elősegítése

 • a soft lézer diódák intenzív vörös fénye fokozza a bőrsejtek metabolizációját (serkenti az ATP termelést), ezáltal bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása van
 • a soft lézer fokozza a zsírsejtek sejthártyájának áteresztő képességét. Így más technológiákkal kombinálva elősegíti a zsírsejtek méretcsökkenését. A kombinált kezelés hatására a sejtek közötti térbe kijutó szabad zsírsavak természetes úton, a kiválasztó rendszer csatornáin keresztül távoznak a szervezetből.

 

Thermális arckezelés

Az arc applikátor hőenergiája nem ablatív módon penetrál mélyen a bőrbe. Hatására a bőrfelszín károsítása nélkül vagyunk képesek serkenteni a kollagén-termelődést. A rost szerkezet intenzív stimulálása révén jóval tartósabb eredményeket érünk el. Kiváló hatásfokkal alkalmazható face lifting-re, ránccsökkentésre és arcfeszesítésre.

 • 2 MHz-es thermális rádiófrekvencia
 • kezelhetők vele a nehezen hozzáférhető és érzékeny arcterületek (pl. szemkörüli, szájkörüli területek)

Szérum biostimulációs kezelés, „Drakula terápia”

A világon jelenleg elérhető egyik legmodernebb esztétikai eljárás a médiában „drakula terápiaként” elhíresült saját szérum biostimulációs kezelés (prp terápia), melynek alapmódszerét már számos szakterület (fogászat, ortopedia) régebben kiterjedten alkalmazza.

A bőr öregedése során lecsökken a rugalmas rostjainak mennyisége, a bőr hidratáltsága, szárazzá, petyhüdtté válik a bőr. A biostimulációs eljárás lényege, hogy a páciens saját vérében alacsony koncentrációban megtalálható, élettani körülmények között a bőr és a kötőszövet regenerálódását szolgáló hatóanyagokat mesterségesen feldúsítva és célzottan alkalmazva, a testidegen anyagok mellőzésével érjünk el kiemelkedő esztétikai eredményeket.

A biostimulációs kezeléshez a páciens frissen, egy speciálisan kifejlesztett, egyedi technológiával készült kémcsőbe levett vérét használjuk, amelyet 10-15 perces speciális eljárással kezelve, egy olyan „szérumot” nyerjük ki, mely igen magas koncentrációban tartalmazza a páciens vérlemezkéit, fehérjéit és speciális növekedési faktorjait.

A így előkészített plazmát speciális tűvel vagy dermarollerrel adjuk vissza a bőrbe, mindig a páciens egyéni bőrtípusától függően megállapított legoptimálisabb formában. Bármely testfelszín kezelhető, az elérni kívánt hatástól függően fiatalítható az arc, dekoltázs, nyak, vagy akár a kézfej bőre is. A kezelés korlátját az egy alkalommal felhasználható anyagmennység adja, mely függ a páciens vérképétől, vérlemezke számától, vagy egyéb belgyógyászati állapotától (pl. májfunkciós zavar).

A saját vérből készült, stimulációs koktél serkenti a bőrben és a bőraljában található őssejteket, beindítja az öregedés folyamata során egyre csak csökkenő rugalmas rostok újdonképződését, és nem utolsó sorban a bőr hidratáltságát, így nemcsak a mély statikus és dinamikus ráncok, hanem a felszíni, dehidráltásból adódó szarkalábak is telítődnek, a bőr simává, rugalmassá válik.
A kezelés hatására a bőrben új kollagén és rugalmas rostok képződnek, az újonnan kialakuló erek pedig a bőr tápanyag ellátását javítják. Látványosan kisimul, feszessé, fiatalossá válik a kezelt terület, eltűnnek a ráncok.

Mivel a szervezettől idegen anyagok nem kerülnek beadásra, allergiás reakció nem alakul ki.

A látványos bőrfiatalító hatás fokozatosan, néhány hét alatt alakul ki, és éveken át, hosszan tart. A tartós hatás eléréséhez 3 kezelés javasolt 2 havonta végezve, évi 1-2 fenntartó kezeléssel kiegészítve. A kezelés jobb hatásfokú megfelelő bőrtáplálással, életmóddal, ill. természetesen az UV sugárzás kerülésével.

Kúraként, erősen igénybevett bőr esetén a kezeléseket 2 hónapos szünettel, 3 alkalommal javasoljuk, a későbbiekben fél évente 1-1 fenntartó kezeléssel kiegészítve.

Megelőzésképpen alkalomszerű kezelések is javasoltak, főleg a nyári hónapok után, akár csak egy-egy régióra koncentrálva.

Restylane® Vital és Vital light SKINBOOSTER kezelés - azonnali, 12 hónapig tartó bőrregenerálás hyaluronsavval

 

 

 

A skinbooster termékek olyan stabilizált mezoterápiás hyaluronsavak, amelyek fokozzák a bőr hidratáltáságát, bársonyosságát, simaságát és rugalmasságát Arcon, a kézen, a nyakon, és a dekoltázson is használható. 

 

A Vital és Vital light hyaluronsavnak 3 fő hatása van a bőrben:

1.  Hidratálás: a hyaluronsav magas vízmegkötő képessége javítja a bőr hidratáltságát.

2.  Sejtek aktiválása: a hyaluronsav stimulálja a fibroblasztokat és a sejtközötti mátrixot.

3. Intenzív kollagén termelés: A szúrási technika révén sérülést okozunk a bőrben. A regeneration révén bőrünkben kollagénképzés indul. Ez vezet részben a bőr minőségének a javulásához.

Hogyan történik a kezelés? 

A kezelés során - előzetes krémes érzéstelenítés után - a bőrbe ultra-vékony injekcióstű segítségével juttatjuk be a stabilizált hyaluronsavat, amely klinikai tanulmányok szerint így akár 12 hónapig állandó bőrhidratációt és bőrminőság javulást idéz elő. 

Kiknek ajánljuk? 

1. bőrminőség javító kezelésként, akik meg szeretnék őrizni bőrük egészségét

2. hegek kezelésére

3. fénykárosodott bőr regenerálására

4. száraz, fényevesztett bőr esetében

5. tartósítószerekre, illatanyagokra, vagy krém összetevőkre kialakult kontakt allergia esetében, a lokális kozmetikumok kiváltására

 

A skinboosterek használhatóak a nyakon, arcon, dekoltázson és a kézfejen.

Lézeres tetoválás eltávolítás

Tetoválás lézeres eltávolítása

Szabaduljon meg véglegesen megunt testtetoválásától, vagy elrontott sminktetoválásától.

A tetoválás során tűvel juttatják be a festéket a bőr legmélyebb rétegébe. Innen a szervezet védekezésében részt vevő falósejtek nem tudják a festékszemcséket természetes úton eltávolítani, hiszen a festékszemcse jóval nagyobb méretű, mint egy falósejt. A tetoválás tehát – ha az idő múlásával valamit halványodik is – életünk végéig megmarad.

A sminktetoválás során a festéket a bőr hám és irha rétegének határáig juttatják el a szakemberek a mai precíz készülékekkel. Ez néhány év alatt fokozatosan elhalványodik, majd végleg kikopik a bőrből.

Régebben sajnos a sminktetoválások is a bőralja rétegbe kerültek, sok esetben még testtetováló festéket is használtak. Ezek a sminktetoválások örök életűek, soha nem kopnak ki, és nem halványodnak el jelentősen.

A lézersugár képes a bőr legmélyebb rétegeiben ülő festékszemcsékig eljutni. A festékszemcsék elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, így a szín sűrűség gyengül, és végül a 3-8 alkalmas kezeléssorozat végére eltűnik.

A Q-kapcsolt Nd:YAG lézer készülék barna foltok, pigment problémák, tartós make-up és tetoválások eltávolítására alkalmas.

Kétféle hullámhosszának (532 nm és 1064 nm) köszönhetően a klasszikus sötét színű tetoválások mellett a színes tetoválások is kiváló eredménnyel kezelhetők. A Q-kapcsolás alkalmazásával, erőteljes és azonnali lézer energiát juttathatunk a bőrfelszín alá annak érdekében, hogy a pigmentált elváltozásokat felrobbanthassuk és eltüntethessük. A fokozott energiasűrűségű fix fénynyaláb behatol a bőrfelszín alá mintegy 6 milliszekundum ideig és ott azonnal kölcsönhatásba lép a kromofórokkal (pigment tartalmú sejtekkel). A pigment tartalmú sejtek felhevülnek és felrobbannak. Ezek a felrobbant pigment darabkák a nyirokrendszerből például izzadás illetve makrofágok emésztő tevékenysége által fognak távozni. A pigment egyre világosabbá válik és a végén fokozatosan eltűnik. Mivel a normál szövetekben az 1064 nm lézer fény nem nyelődik el, a sejtszerkezet sértetlen marad és nem lép fel semmiféle elváltozás.

Hány kezelésre van szükségem?

A kezelés eredménye tetoválások esetében az első kezelés után még alig észrevehető. A tetoválás teljes elhalványulásához 3 – 8 kezelésre is szükség lehet. A kezelések száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkedik el a festék a bőrben.

A kezeléseket általában 3-4 hetenként ismételjük, ennyi idő alatt a bőr teljesen regenerálódik az előző kezelést követően. A tetoválás eltávolítása kb. 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként, mely függ a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.

Néhány olyan tényező melyekkel Te is fokozható a lézerkezelés hatásfokát:

Javasoljuk, hogy lézerkezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon!

Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben.

Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti. Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé.

A lézerkezelést megelőző napokban az arc-és testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetjük bőrünket.

Kezelésre alkalmas időpont

A kezelés időpontját úgy egyeztesse, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra. A bőr a kezelt területen piros lehet, sőt minimális sebesedés is előfordulhat! A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.

Kinél alkalmazható a lézeres eltávolítás?

Ha valakinél a tetoválás elvégezhető volt, akkor az eltávolításnak sincs semmi akadálya. Ellenjavallat lehet az időközben kialakult cukorbetegség, vagy egyéb súlyos betegség.

Átmenetileg ellenjavallt terhesség, vagy akut beteg, lázas állapot esetén.

Lézeres kezelés után

A lézeres kezelést követő napokon ajánlott sebgyógyulást elősegítő, nyugtató, antibakteriális krém használata. A kezelés okozta időleges színeltérést alapozók és krémpúderek megfelelően elfedik. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad! A kezelt terület lehámlására kell számítani.

RADIESSE - tartós kollagén képzés az arcon és a kézfejen

 

Kollagén a fiatalos megjelenés kulcsa

A kollagén biztosítja a rugalmasságot és a teltséget

A kollagén a fő fehérje alkotó része a bőrnek, feszessé, teltté, simává teszi azt. Az öregedéssel a természetes kollagén termelés lelassul, így a bőr elvékonyodik és elveszíti a teltségét, rugalmasságát. Ennek a következménye a ráncok, az arcforma elváltozása, a kontúrok eltűnése.

Radiesse: a kollagén serkentő

Az azonnali feltöltő hatás mellett a Radiesse magas minőségű hatóanyagai serkentik a természetes kollagén termelődését is. Ennek köszönhetően a bőr visszanyeri a fiatalos feszességét, és rugalmasságát - visszatér a természetes, eredeti szépségünk. Függően az Ön arca igényeitől a RADIESSE-szel kisebb problémákat is meg lehet oldani, de komplex egész arc kezelést is lehet végezni hosszú távú eredményekkel.

Mi a Radiesse:

A Radiesse egy befecskendezendő töltőanyag, amely azonnal feltölti az arc volumenét, kisimítja az öregedés zavaró tüneteit. Befecskendezés után nem csak, hogy teltebbé teszi az arcot, hanem idővel a test természetes kollagén újratermelődését is serkenti, amely 1 éven túl is eredményt biztosít a páciensek nagy részének.

Milyen engedélyekkel rendelkezik a Radiesse?

A Radiesse 2003 óta engedélyezett európai piacokon és 2006 óta elérhető az amerikai piacon. Mindkét regisztráció (CE, FDA) a helyi piacokon a termék biztonságosságára vonatkozó standard.

Várhatók e mellékhatások:

Enyhe kellemetlenséget érezhet az injekciózás miatt. Duzzanat, fájdalom, csípő-, égő érzés, vérzés, elszíneződés, érzékenység előfordulhat, de ezek normál esetben néhány nap alatt elmúlnak. Kérjük, hogy a fentiekkel kapcsolatban konzultáljon orvosával.

Milyen sokáig tart a Radiesse hatása?

Az egyéni eredmények függenek a kortól, bőr állapotától, életmódtól, anyagcserétől és természetesen a kezelt területtől. A legtöbb páciens esetében 1 éven túl látható volt az eredmény.

Érezhető a Radiesse a bőrben?

A beavatkozás után esetleg átmenetileg érezhető, de röviddel utána már teljesen beépül a szövetek közé.

 

 

Hová kell injektálni?

A bőr alja illetve a mély szövetek közé beadható anyag. A beadási technikától függően emelhető a nevetőránc, marionettránc és az állvonal is.

NEM ADHATÓ:

- szemöldők közé, orr, száj környékére

- Lidokain allergia

- állandó töltőanyag ( pl. szilikon) mellé

- véralvadási zavar

- allergia

- anaphilaxia

- bőrgyulladás

- aktív herpesz esetén

 

Összefoglalva:

A Radiesse egyike a legbehatóbban tanulmányozott töltőanyagoknak, eddig több mint 4000 beteg klinikai adatait vizsgálták meg. A tanulmányok bizonyították hosszan tartó hatékonyságát, kiváló biztonsági profilját és tolerálhatóságot.

Biztonságosan és hatékonyan alkalmazható arc és kéz esetében is.

Sculptra - kollagén képző injekció

A Sculptra injekciók poly-L-tejsavat tartalmaznak, mely erélyes kollagén képződést okoz az arcon, a bőr alatti és a mimikai izmok alatti rétegekben.

A tejsav származék erőteljes kollagén stimulátorként viselkedik a beadás helyén, így a Sculptra a kollagén termelődés serkentésével az arckontúrok fokozatos javítását és helyreállítását teszi lehetővé. Az újonnan képződő kollagén megerősíti a bőr szerkezetét, és a kisebb bőr ráncokat kisimítja, a kontúrokat javítja és feltölti.

Mivel a Sculptra oldat minden esetben tartalmaz helyi érzéstelenítőszert (Lidocaint), a kezelés nem megterhelő, mintegy 15-20 percet vesz igénybe. Hatása 2-3 hét után érezhető először, és az alapprobléma erősségétől függően több kezelésre is szüksége lehet a végleges hatás eléréséhez. Általában 2-3 kezelés javasolt, amelyek tartóssága meghaladja a 2 évet! A szükséges töltőanyag mennyiséget és a kezelések számát a beteg életkora, az arcbőr állapota határozza meg. A kezelések 4 hetente történnek.

A Sculptra kezelést elsősorban kontúrpótlásra alkalmazzuk.  A módszer biztonságos, de mint mindegyik töltőanyag beadását, ezt is kísérhetik kisebb duzzanatok, esetleg kisebb véraláfutások 2-10 nap alatt spontán megszűnnek.

A Sculptra kezelés nem javasolt olyan páciensek számára, akik túlérzékenyek a töltőanyag valamelyik összetevőjére (Lidocain allergia ritkán előfordul, ilyenkor más helyi érzéstelenítőszerrel végezzük a feloldást). Tilos alkalmazni keloidképződésben szenvedő, vagy más típusú kóros hegképződésre hajlamos betegek esetében. Természetesen a kezelés nem végezhető el fertőzött, vagy gyulladt bőr esetén sem. Tilos beadni autoimmun betegségek, súlyos anyagcsere betegségek, rosszindulatú daganatos betegségek fennállása, ill. legyengült immunrendszer esetében.

A Sculptra kezelést az arc meghatározott területein javasolt végezni. Ezek az arc tájékok következők: a halántéktájék, az orca a járomcsont alatt, az állkapocs vetülete, az orrszárnyak területe, és az áll tájék. A Sculptra kezelést tilos alkalmazni a szemhéjakon, illetve a szem körüli ráncok esetében, továbbá az orr és az ajkak  nyálkahártyáján, bőrén sem alkalmazható!!

A Sculptra az arcfiatalító módszerekkel szinte kivétel nélkül kombinálható. Bizonyos arcfiatalítások a Sculptra kezeléssel egy időben is elvégezhetőek, mivel az arcfiatalító töltőanyagok más-más szöveti rétegbe kerülnek. A Sculptra kezelések kombinálhatóak Drakula-kezelésekkel (PRP), hyaluronsavas feltöltésekkel, Botox kezelésekkel, illetve műtétekkel is: saját zsírral végzendő töltésekkel is. Minden esetben egyedi, testre szabott kezelési tervet állítunk fel. A tervezés és a kivitelezés sorrendjét/ütemét a szakma szabályai és a beteg panaszai együttesen határozzák meg.

A Sculptra arcfiatalítás ára a felhasznált töltőanyag mennyiségétől függ. Összehasonlítva más arcfiatalító módszerekkel és/vagy más töltőanyagokkal, megállapíthatjuk, hogy a tartósság és az eredmény nagyon jó ár-érték arányt képvisel! Az elért eredmények átlagosan 24-25 hónapig tartósak.

A kezelést követően egy hétig erőteljes fizikai terhelés, sport, napozás – szolárium, szauna tilos! A kezelés végeztével azonnal el kell kezdeni az arc jegelését. A kezelést követően héten naponta 2x pár percig krémmel finoman masszírozni kell az arcot! Másnap sminkelni már szabad. A kezelés eredménye fokozatosan épül fel, több hét alatt. A kezelés után közvetlenül csak a térfogatpótlás észlelhető. Fotódokumentáció készítése szükséges az objektív értékeléshez.

A kezelés után a csomósodás elkerülése miatt szükséges a kezelt terület masszírozása 5 napig, naponta 5 alkalommal, 5 percen keresztül!

Tanity® - UV mentes barnulás

A Dermart Buda klinikára megérkezett a Tanity®, a nap nélküli barnulás biztonságos és természetes módja!

A Tanity® egy egészséges és azonnali módja a nyári barnaságot idéző gyönyörű és természetes barna bőrnek.

A Tanity®, a legegészségesebb módja a barnulásnak, mert UV-mentes, azaz nem károsítja a bőrt, és mert egy speciális cukor származék (a DHA-Dihydroxyactone) lép kémiai reakcióba a bőr felső hámrétegében található aminosavakkal kialakítva a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű barna bőrt. A folyamat hasonló ahhoz, amikor egy almát kettévágunk és kint hagyunk a levegőn: egy idő után teljesen bebarnul a vágott felülete.

A Tanity® barnítás előtt, alatt és után használt és ajánlott kozmetikumok mind:

 1. parabénmentesek (azaz nem tartalmaznak baktérium-, gomba-, vírusölő tartósítószereket),
 2. csomagolásaik ftalátmentesek (azaz nem oldódnak ki a termékbe - a PVC csomagolásból származó ftalátok)
 3. gluténmentesek,
 4. és állatokon nem tesztelt termékek.

A Tanity® oldat bőrfelületre juttatását követően a barna szín azonnal látható, míg a DHA általi barnaság 24 óra alatt teljesen kialakul. Az eredmény pedig egy gyönyörű és természetes barna bőr.  Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától és az előkezelésétől függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd el fokozatosan fakulni.

Hogyan működik a Tanity®?

Az UV mentes barnítás során egy speciális cukor származék, a DHA (Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen UV mentes.

A DHA-t aktív összetevőként először cukorbetegek kísérleti kezelései során alkalmazták. 1957-ben egy gyermekkórházban véletlenül fedezték fel a DHA barnító tulajdonságait. Ezt követően számos kísérletezés és fejlesztés után nyerte el a mai formáját, amit napjainkban is UV-mentes barnításra használunk.

A DHA teljesen biztonságos, az élelmiszeriparban is engedélyezett termék. Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszeripari szabályozó szerve (Food and Drug Administration - FDA) által hitelesítetten alkalmas fogyasztásra. A DHA legnagyobb felhasználási területét az egészségügyi készítmények piaca teszi ki, ahol elképzelhetetlenül magas biztonsági kritériumoknak kell megfelelnie.

Hogyan zajlik a Tanity® barnítás?

A teljes folyamat öltözéssel együtt kb. 15 percet vesz igénybe. A barnító oldatot a bőrfelületre egyenletesen fújva a kozmetikai bronzosítónak köszönhetően a kívánt barna szín azonnal látható, a végleges barnaság 8 óra elteltével állandósodik.

A kezelést képzett szakemberek végzik, akik testre szabottan tudják a barnító oldatot felvinni, így megelőzve a színegyenetlenségeket, foltosodást, ill. a természetellenes hatást. 

A barnaság mértéke ízlés és bőrtípus szerint választható!

A Tanity® speciális bőrelőkészítő folyadéka megakadályozza a természetellenes sárga szín kialakulását, így sokkal szebb eredményt ad bármely otthoni önbarnító kezeléshez képest. 

 

Kinek ajánljuk?

 • Akiknek családjában bőrtumor fordult elő.
 • Akiknek pigmentfoltjaik vannak.
 • Akiknek fontos az egészséges és biztonságos barnulás.
 • Akiknek érzékeny a bőrük, szeplősek, vagy valamilyen fényérzékenyítő kezelésen estek át.
 • Akik fényérzékenyítő gyógyszert szednek.
 • Akik életük valamilyen emlékezetes nagy eseményre, alkalmára készülnek. (esküvő, szalagavató bál, ballagás, bálok stb.)
 • Akiknek hivatásuk miatt szeretnének bronzbarna bőrt (versenytáncosok, testépítők és aerobic versenyzők stb.)

 

Tudnivalók a kezelés előtti és utáni teendőkről

A bőr megfelelő előkészítésével, helyes kondicionálásával majd a kezelést követő ápolásával jelentősen növelheted az UV-mentes barnítás eredményességét és tartósságát.

A bronzbarna szín tartóssága és az egyenletes kopása nagyban függ a bőr előkészítésétől (bőrradírozás) és hidratáltsági állapotától a fújás napján.

A bőr természetes (teljes) megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg felső 25%-ban fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt. Az elhalt, száraz bőrsejtek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss és egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Amennyiben az UV-mentes barnító oldat száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik és az eredménye is kevesebb ideig lesz tartós.

1. Előkészületek 24 órával a kezelés előtt

A száraz, hámló bőrréteg eltávolítására miden kezelés előtt használj hámkezelőt.

A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg feslő 25%-ban fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt.

Szabadulj meg az elhalt, száraz bőrsejtektől, melyek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Így a Norvell spray mélyen a bőrbe ágyazódhat és az oxidációs folyamat során briliánsan ragyogó, aranybarna színt eredményez. Amennyiben száraz, hámló bőrre kerül, akkor a fakulás során bőröd barnasága kevésbé lesz természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is rövidebben lesz látható. Nagyon száraz, elhalt bőr eltávolítására két lépcsős megoldást kínálunk.

24 órával használat előtt az Intensive Detoxifying Salt Scrub segítségével először mélykezeld bőrödet. A készítmény mélyen hat, táplálja és hidratálja a bőrödet. Ezt követően, az esedékes kezelés reggelén a Renewing Sunless Exfoliator eltávolíthatja a bőr felsőbb hámrétegét. A készítmény hidratálja és helyrebillenti a bőr pH értékét, és a hosszantartó eredményt biztosít.

Kerüld a szappan használatát, a magas pH értékű készítményeket és zuhanyzás közben használatos hidratáló szereket. Ezek hátráltathatják a DHA bronzosító hatását, vagy nem kívánt „narancshatást” eredményezhetnek. Használatukat két nappal a kezelés előtti időszakban lehetőleg kerüld. A magas testhőmérséklet, vagy nedves, izzadt bőr gátolhatja a DHA hatásos beépülését és annak eredményét.

Ne használj testápolót, hidratáló krémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Kis mennyiségben használhatsz dezodort. A legjobb eredmény érdekében ne sminkelj. Amennyiben mégis így teszel, a kezelés előtt óvatosan távolíts el a sminket.

2. Felkészülés a kezelés napján

VISELJ sötét, bő szabású ruhát és vedd le ékszereidet. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.

Használd a kezelés előtt közvetlenül az Amber Sun pH-szintet helyreállító sprayt DHA fokozóval, vagy kérd meg Tanity Partnerünket, hogy segítsen a használatában. Ez enyhén hidratálja, helyrebillenti bőröd pH szintjét, és DHA fokozó technológiájának segítségével barnább és természetesebb színt eredményez. Segítségével nagyban csökkenthető a „narancshatás” kialakulásának veszélye mind világosabb, mind pedig sötétebb bőrű személyek számára is.

Használd a LipInvest ajakápolót vagy a Norvell Barrier krémet, mellyel elkerülheted ajkaid, tenyered, körmeid, a bőrkeményedések és lábfejed elszíneződését.

3. Ápolás kezelés után

Kerüld az izzasztó tevékenységeket! A heves izzadás csíkossá teheti a kozmetikai bronzosító által nyert bőrszínedet. Meleg napokon, ha lehetőséged van inkább légkondicionált helyiségekben tartózkodj.

Kerüld a vizet! Legalább 4 órán át kerüld a vízzel történő érintkezést, máskülönben megállíthatja a barnulási folyamatot, és/vagy bőröd csíkossá válhat. Kerüld az úszást és a spa jellegű tevékenységeket! Kerüld a vegyi anyagokat tartalmazó, klóros uszodákat és spa-kat legalább a kezelést követő 24 órában. Így elkerülheted barna színed korai kifakulását.

Várj a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 4 órát várj, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni mész. Az azonnali bőrszín megőrzése és a csíkosság elkerülése érdekében a kezelést követő 16 órás időszakban kizárólag tiszta vízzel tisztálkodj.

Tisztálkodás: A kezelés utáni tisztálkodáshoz használd az Norvell Hidratáló Tusfürdőt! Kerüld a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát – ezek gyorsan csíkossá tehetik és kifakíthatják az elért bőrszínt. A Norvell bőrtisztító készítményei hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőröd ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett bőröd egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap. Fürdés után finoman szárítsd meg bőrét. Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik.

A kezelést követő napon zuhanyzás után használd a ProLong színmegőrző testápoló készítményt (elérhető Venetian színárnyalatban is!). A bőrápoló segít az egészséges szín, és hidratált bőr megőrzésében, ezenkívül minden nap frissítő ragyogást nyújt bőröd számára. A ProLong formulájának köszönhetően bőrszíned fokozatosan és egyenletesen fakul ki. Extravagáns napi szertartás keretében próbáld ki az Skin Renewing Body Butter (testvaj) termékét, amely hidratálja a környezet, napozás és UV-mentes napozás által súlyosan kiszárított bőrt.

4. Bőrápolás két alkalom között

Az intenzívebb szín érdekében két, egymást követő szalonban történő kezelés között színed megőrzése és ápolása érdekében javasolt a 4-Faces Korrektor és a ProLong krémek (bronzosítók vagy bronzmentes készítmények egyaránt) használata.