Szérum biostimulációs kezelés, „Drakula terápia”

Szérum biostimulációs kezelés, „Drakula terápia”

A világon jelenleg elérhető egyik legmodernebb esztétikai eljárás a médiában „drakula terápiaként” elhíresült saját szérum biostimulációs kezelés (prp terápia), melynek alapmódszerét már számos szakterület (fogászat, ortopedia) régebben kiterjedten alkalmazza.

A bőr öregedése során lecsökken a rugalmas rostjainak mennyisége, a bőr hidratáltsága, szárazzá, petyhüdtté válik a bőr. A biostimulációs eljárás lényege, hogy a páciens saját vérében alacsony koncentrációban megtalálható, élettani körülmények között a bőr és a kötőszövet regenerálódását szolgáló hatóanyagokat mesterségesen feldúsítva és célzottan alkalmazva, a testidegen anyagok mellőzésével érjünk el kiemelkedő esztétikai eredményeket.

A biostimulációs kezeléshez a páciens frissen, egy speciálisan kifejlesztett, egyedi technológiával készült kémcsőbe levett vérét használjuk, amelyet 10-15 perces speciális eljárással kezelve, egy olyan „szérumot” nyerjük ki, mely igen magas koncentrációban tartalmazza a páciens vérlemezkéit, fehérjéit és speciális növekedési faktorjait.

A így előkészített plazmát speciális tűvel vagy dermarollerrel adjuk vissza a bőrbe, mindig a páciens egyéni bőrtípusától függően megállapított legoptimálisabb formában. Bármely testfelszín kezelhető, az elérni kívánt hatástól függően fiatalítható az arc, dekoltázs, nyak, vagy akár a kézfej bőre is. A kezelés korlátját az egy alkalommal felhasználható anyagmennység adja, mely függ a páciens vérképétől, vérlemezke számától, vagy egyéb belgyógyászati állapotától (pl. májfunkciós zavar).

A saját vérből készült, stimulációs koktél serkenti a bőrben és a bőraljában található őssejteket, beindítja az öregedés folyamata során egyre csak csökkenő rugalmas rostok újdonképződését, és nem utolsó sorban a bőr hidratáltságát, így nemcsak a mély statikus és dinamikus ráncok, hanem a felszíni, dehidráltásból adódó szarkalábak is telítődnek, a bőr simává, rugalmassá válik.
A kezelés hatására a bőrben új kollagén és rugalmas rostok képződnek, az újonnan kialakuló erek pedig a bőr tápanyag ellátását javítják. Látványosan kisimul, feszessé, fiatalossá válik a kezelt terület, eltűnnek a ráncok.

Mivel a szervezettől idegen anyagok nem kerülnek beadásra, allergiás reakció nem alakul ki.

A látványos bőrfiatalító hatás fokozatosan, néhány hét alatt alakul ki, és éveken át, hosszan tart. A tartós hatás eléréséhez 3 kezelés javasolt 2 havonta végezve, évi 1-2 fenntartó kezeléssel kiegészítve. A kezelés jobb hatásfokú megfelelő bőrtáplálással, életmóddal, ill. természetesen az UV sugárzás kerülésével.

Kúraként, erősen igénybevett bőr esetén a kezeléseket 2 hónapos szünettel, 3 alkalommal javasoljuk, a későbbiekben fél évente 1-1 fenntartó kezeléssel kiegészítve.

Megelőzésképpen alkalomszerű kezelések is javasoltak, főleg a nyári hónapok után, akár csak egy-egy régióra koncentrálva.