1. Fényvédő: mindig, mindig hangsúlyozzuk. A legfontosabb lépés a pigmentfoltok ellen a fényvédő. Akár a pigmentfoltok 50%-os javulása is elérhető a megfelelő fényvédő használatával. Használd mindennap, válassz jó minőségű, széles spektrumú (UVA, UVB, HEV, IR fény elleni védelem) fényvédőt, lehetőleg 50 SPF tartalommal. Két óránként újítsd meg bőröd fényvédelmét.
   
 2. Azelain sav: a hatóanyagot a búzából vonják ki. Csökkenti a pigmenttermelő sejtek aktivitását. Jó választás érzékeny bőr esetén is, nem irritál. 10-20%-os koncentrációban ajánlott a használata. Aknéban is jó választás, ugyanis gyulladáscsökkentő hatású. Terhesség és szoptatás alatt is biztonsággal alkalmazható.
   
 3. C-vitamin: 10-20%-os koncentrációban ajánlott a használata. Használd reggel a fényvédő alá, ugyanis fokozza annak hatékonyságát, de emellé az esti rutinodba is beépítheted. Blokkolja a pigmentsejtek működését, erős antioxidáns és fokozza a kollagénszintézist. Ha érzékeny a bőröd óvatosan alkalmazd, irritálhatja a bőröd.
   
 4. Kojic sav: 1-2%-os koncentrációban javasolt a használata, ennél magasabb koncentrációban irritálhatja a bőrt, gyulladást okozhat. Jól kombinálható – és hatékonysága fokozható – arbutinnal, gyümölcssavakkal (AHA savak), növényi pigmentellenes hatóanyagokkal.
   
 5. Arbutin: 1-5%-os koncentrációban javasolt a használata. Hidrokinonná alakul. A béta változata természetes eredetű, míg alfa változata mesterségesen előállított. 6. Niacinamid: blokkolja a pigmentsejtek működését, gyulladáscsökkentő hatású, erős antioxidáns így aknéban is javasolt a használata. Jó hír, hogy érzékeny bőrűek is bátran használhatják. 5-20%-os koncentrációban ajánlott. Kombinálható más hatóanyagokkal.
   
 6. Niacinamid: blokkolja a pigmentsejtek működését, gyulladáscsökkentő hatású, erős antioxidáns így aknéban is javasolt a használata. Jó hír, hogy érzékeny bőrűek is bátran használhatják. 5-20%-os koncentrációban ajánlott. Kombinálható más hatóanyagokkal.