A cellulitot a szervezetben lévő méreganyagok okozzák: HAMIS

Egyes táplálékkiegészítők azt állíthatják, hogy segítenek eltávolítani a „szennyeződéseket” és a méreganyagokat a szervezetből. De sem a hatékonyságukat, sem a cellulitra gyakorolt jótékony hatásukat nem támasztja alá a tudomány. A cellulit inkább akkor fordul elő, amikor zsírlerakódások felhalmozódnak és átnyomják a bőr alatti gyengülő kollagénrostok vagy kötőszövetek rétegeit (gyakran a fenék és a comb területein, de a karokon, a hason is előfordulhat). Azaz a narancsbőrt főként a dermális mátrix zavarai okozzák: a bőr alatti zsírfelesleg kidudorodásai és a sejtközötti folyadék felgyülemlése együttesen felelős a kialakulásáért.

 A kötőszövetet gyengíthetik a hormonok, a testmozgás és az izomtónus hiánya, a felesleges zsír és a rossz keringés is. De az állapotot nem „méreganyagok” okozzák.

 

Csak a nőket érinti a narancsbőr: HAMIS

Bár a férfiak kötőszöveti állománya erősebb és jobb támasztékot biztosít a zsírsejteknek, mégis kb. a férfiak 10%-nál előfordulhat narancsbőr.

 

A narancsbőr az életkorral romlik: IGAZ

A hormonok szerepet játszanak a narancsbőr megjelenésében is: a nők életkorának előrehaladtával szervezetük kevesebb ösztrogént termel. Az ösztrogén hozzájárul a keringés optimális működéséhez.   A kevesebb ösztrogén rosszabb keringést jelenthet, ami az új kollagéntermelés csökkenését és a régebbi kötőszövetek lebomlását is jelentheti.

 

A cellulit csak a túlsúlyos embereket érinti: HAMIS

A túlsúly észrevehetőbbé teszi a cellulit megjelenését; minél több zsír van a bőröd alatt, annál inkább megterheli a kötőszövetet és előtűnik. De a cellulit minden alakú és súlyú embert érinthet. 

 

A rendszeres testmozgás csökkentheti a cellulit megjelenését: IGAZ

A rendszeres testmozgás ugyan nem gyógyítja meg a cellulitot, de sok esetben segíthet megelőzni vagy csökkenteni a megjelenését. Az izmok feszesítése és erősítése feszesíti a bőrt, ezáltal a cellulit kevésbé észrevehető.

 

A bőrfeszesítő krémek gyógyíthatják a narancsbőrt: HAMIS

Gyakorlatilag egyetlen helyi krémről sem – vényköteles vagy vény nélkül kapható – mutatták ki, hogy tartósan csökkentenék a narancsbőr megjelenését.

 

A cellulit elleni non-invazív eljárások valóban működnek: IGAZ

A lézeres, rádiófrekvenciás és masszázstechnikákat évek óta alkalmazzák a narancsbőr megjelenésének csökkentésére, bár rendszeresen kell alkalmazni őket a tartós eredményhez.

Klinikánkon a Powershape2 rádiófrekvenciás, lipolézeres illetve vákuumos terápiát, valamint a Z-wave lökéshullámterápiát alkalmazzuk. Ezeket pedig gépi nyirokmasszázzsal egészítjük ki.

 

Bizonyos ételek illetve étrend kiegészítők segíthetnek a cellulit elleni küzdelemben: IGAZ

A diéta önmagában nem határozza meg, hogy lesz-e narancsbőr vagy sem, de a kiegyensúlyozott, zöldségekben gazdag étrend segít fenntartani az egészséges testsúly. Megfelelő hidratáció és víz fogyasztás segít, hogy a kötőszövet erős és rugalmas maradjon. Egyél több uborkát, retket, paradicsomot és kaliforniai paprikát, amelyek (sok más gyümölccsel és zöldséggel együtt) 90%-nál több vizet tartalmaznak.

 

A klinikánkon is elérhető Seven Sekina Beauty&Infinity étrend kiegészítő szintén egy kitűnő választás lehet a cellulit elleni küzdelemben.

A termékben a német GELITA által, bőrre kifejlesztett VERISOL nevű kollagén-kombináció található, amely jótékony hatással van a bőr dermális extracelluláris mátrixára. Ez azért is különleges, hiszen a legtöbb cellulit kezelésére kifejlesztett készítmény vagy a zsírfelesleg vagy a nyirokkeringés kezelését célozza. A VERISOL® serkenti az extracelluláris mátrix képződését a bőrben, így enyhíti a cellulitot okozó zavarokat, és javítja a bőrfelszín szerkezetét.


Milyen összetevői vannak még az S7 Beauty&Infinity terméknek?

  • S7 Óceáni gyöngypor: ösztönzi a szervezet saját kollagéntermelését, illetve segíti a szájon át bevitt kollagén felszívódását
  • C-vitamin: segíti a sejtek megújulását és segíti a kollagéntermelést
  • Biotin: keratintartalmának köszönhetően erősíti a hajat és a körmöket
  • Hialuronsav: növeli a csont, a porc, a bőr és az izomzat rugalmasságát, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességét
  • Koenzim Q10: fenntartja a szív és az idegrendszer egészséges működését
  • Ázsiai gázló kivonat: segít a cellulit elleni harcban, sebgyógyításban
  • Páfrány gyökértörzs kivonat: antioxidáns, gátolja a kollagén lebontásáért felelős enzimeket
  • Asztaxantin: antioxidáns

 

A dohányzás befolyásolhatja a cellulit megjelenését: igaz.

Kimutatták, hogy a cigarettafüst csökkenti a vérerek áramlását, valamint gyengíti és rontja a kollagén képződését, ezáltal a kötőszövetek könnyebben megnyúlnak és károsodnak.