Mit érdemes tudni a hámlasztásokról?

A hámlasztások előnye, hogy gyors, látványos változást hoznak fájdalom, bevérzés nélkül. A hámréteget különböző mélységben távolítjuk el a bőrre felvitt savas kémhatású anyagokkal.

 

Milyen típusú hámlasztások léteznek?

Attól függően, hogy a bőr mely rétegét érintik, a hámlasztások lehetnek:

  • felületesek
  • közepesek
  • mélyek

A hámlasztás mélységét a elsősorban a kezelő orvosunk által meghatározott kémiai anyag típusa határozza meg, illetve függ a behatás időtartamától is.

Klinikánkon többféle felszínes, középmély illetve mély hámlasztás is elérhető.

A felszínes hámlasztás során a bőr felső rétegét, az epidermist távolítjuk el különféle savas kémhatású anyagokkal.

A középmély hámlasztásnál a használt készítmény eljut a hatóanyagtól függően a papillaris-reticularis dermis felső-középső harmadáig, amely a bőr felső rétege alatti, kötőszövetből felépülő mélyebb, vastagabb rétege a bőrnek.

A mély hámlasztás során a kémiai hámlasztó a papilláris dermiszig, azaz az irha felső részéig hatol. Ennek hatására a sérült, elöregedett hámsejtek helyét újonnan képződött egészséges hámsejtek veszik át.

 

Milyen eredmény érhető el velük?

Kúraszerű alkalmazásuk esetén az arcbőr tömöttebbé, egyenletesebbé válik, pigmentfoltokat halványíthatunk vele, őssejtek stimulálása, a bőr természetes növekedési faktor szintjeinek emelése érhető el, az otthoni kezelés során használt krémekből pedig a hatóanyagok gyorsabban és jobban szívódhatnak fel.

További információ hámlasztásainkról »