Ma már számtalan modern és kényelmes, kellemes viseletet nyújtó termék áll rendelkezésre, nézzünk néhány példát!

 SZÍNEZETT FÉNYVÉDŐK

Nagyon gyors és kényelmes megoldás a mindennapokra. A reggeli rutin utolsó lépéseként kend fel az arcodra, akár az alapozótól el is tekinthetsz a használatuk mellett, hiszen egyenletes bőrszínt biztosítanak.  A színezett fényvédők szinte kivétel nélkül tartalmaznak vas-oxidot, mely fizikai fényvédőként funkcionál és nagyon jól véd az UV sugárzás okozta kóros pigmenttermelés, a pigmentfoltok ellen. Valamely termékek több színben kaphatóak, mások pedig alkalmazkodnak a bőrszínedhez.

Fontos! Nem tévesztendő össze az alapozókkal, amik néhány faktoros fényvédelmet biztosítanak. Az alapozó nem fényvédő, önmagában nem nyújt elég védelmet.

 

Példák:

  • Dermastir SPF 50 SPF színezett fényvédő
  • Skinceuticals PHYSICAL FUSION UV DEFENSE SPF 50 SPF színezett fényvédő
  • CliniCare Dermo Corrective 50 SPF színezett fényvédő
  • Skinceuticals Mineral Radiance UV defense sunscreen SPF 50, bőrszínhez igazodó színezett fényvédő
  • Skinceuticals Mineral Eye UV defense SPF 30, színezett fényvédő szemkörnyékre

 

FÉNYVÉDŐ PÚDER

Ez a tökéletes választás, ha napközben sminkben vagy és fel akarod frissíteni a fényvédelmet, anélkül, hogy lemosnád a sminked, alapozód. 
Csak önmagában a fényvédő krém helyett nem ajánlott használni, hisz nem lehet vele olyan egyenletes, teljes fedést létrehozni. 
A reggeli rutin során használd a megszokott fényvédő krémedet, ezeket pedig dobd be a táskádba és a nap folyamán néhányszor (ideális esetben 2 óránként) vidd fel a bőrödre (arc, nyak, dekoltázs).
Előnyük, hogy szép matt finisht adnak, porcelánszerű egyenletes bőrfelszínt kölcsönöznek.

 

Példák:

  • Dermastir Sun Powder 50 SPF
  • Korff fényvédő púder

 

FÉNYVÉDŐ STICK

Ha nem szeretnéd a klasszikus módon krémmel kenegetni bőrödet, akkor ez a fényvédő sticket neked találták ki. A reggeli rutin részeként a megtisztított bőrre vidd fel. Néhány perc alatt beszívódik, nem hagy zsíros kellemetlen érzetet és már rá is lehet sminkelni.

Nyaralás során is szuper választás, kis helyet foglal és napközben is magaddal viheted, könnyen megújítható vele bőröd fényvédelme.

 

Példa:

  • Korff Sun Secret Air Stick SPF50

 

HIDRATÁLÓ KRÉM, AMI FÉNYVÉDŐ IS – FÉRFIAKNAK KIVÁLÓ VÁLASZTÁS:

  • Dermastir day cream SPF30