Ez a hirtelen drasztikus fogyás az arcon is természetesen meglátszik, az arc beesetté, „sovánnyá” válhat, a bőr meglóghat. A gyors fogyás kevesebb időt ad a szöveteknek az alkalmazkodásra, ezért a bőr nagyobb valószínűséggel megereszkedik, mivel nincs megfelelő ideje az alatta lévő új kötőszövetet pótolni. Ezenkívül ezek a páciensek gyakran 40 év felettiek, ami egy olyan időszak, amikor a bőr és a lágyszövetek már kevésbé és sokkal lassabban alkalmazkodnak az új helyzethez, hogy visszanyerjék formájukat, mivel a kollagén és az elasztin mennyisége csökken.

Ilyen esetekben sokszor keresik fel az érintettek esztétikai orvosukat megoldásért.

 

MIT LEHET TENNI? 
Az arc egészének globális kezelése – hialuronsav tartalmú töltőanyagokkal - nyújthat esztétikus megoldást, egy-egy részre fókuszálva azonban aránytalan végeredmény jöhet létre. Fontos, hogy az esztétikai beavatkozást akkor végezzük, ha már „megállt” a fogyás, a páciens kiegyensúlyozott normális étrendet követ, ugyanis amennyiben nap mint nap kalória deficit van, a szervezet éhezik, így nem tud a gyógyulásra, a kollagén termelésre energiát fordítani, az eredmény nem lesz kedvező. Emellett nélkülözhetetlen a fokozatosság elvét követni - több kezelés, több hónapos időközökkel – a természetes és esztétikus hatás érdekében.

 

A KÍVÁNT SÚLY ELÉRÉSÉIG MELY KEZELÉSEKET SZABAD IGÉNYBE VENNI?

 

Kozmetikai kezelések: 

 

Hyaluronsavas mezoterápia: 

 

Emellett fektessünk kellő hangsúlyt az otthoni bőrápolásra, különösképpen a fényvédelemre, melyet érdemes kiegészíteni antioxidánsokkal, hogy a bőrünket megfelelően támogassuk.

Illetve a kollagénképződést serkentő táplálék kiegészítőket is érdemes igénybe venni, pl a Seven Sekina gyöngyport és a Seven Sekina Verisol kollagén peptidet vagy a Mikeda kollagénitalt, valamint a Dermastir multivitamin kapszulát.