Jön a nyár, a meleg, a rengeteg napsütés. Bár egész évben hangsúlyozzuk a bőr fényvédelmének fontosságát, ebben az időszakban már tényleg mindenkinek elengedhetetlen a mindennapos fényvédelem. A bőr UV elleni védelme csökkenti a bőrrák, a leégés, a bőr korai öregedésének kockázatát. Rendszeres használatával védheted bőrödet az öregségi foltok, megereszkedés, ráncok korai megjelenése ellen. 

Az arcra és a testre érdemes külön terméket választani, hiszen más a két terület bőrminősége.
Azt kevesen tudják, hogy a szemkörnyékeknek is szüksége van a fényvédőre, ill. kevés olyan fényvédő van, amit bátran a szemkörnyékre is fel lehet vinni anélkül, hogy csípné a szemet.

Erre találta ki a Skinceuticals a Mineral Eye UV Defense-t, mely egy fényvédő, kifejezetten a szemkörnyék bőrének ápolására és védelmére. 100%-ban ásványi anyagokból álló fényszűrővel, egy fizikai fényvédő.

Ezt a szemkörnyékápoló krémet úgy alakították ki, hogy ne csak a szemkörnyékhez illeszkedjen kíméletesen, hanem textúrája is olyan, amely megakadályozza a szemekbe való „vándorlását” és az ebből következő kellemetlen csípő érzést. Könnyen beszívódik, nem hagy nyomot maga után, a smink azonnal felvihető rá. 
Minden bőrtípussal, bőrtónussal kompatibilis. Hab állagú, enyhén színezett.