RÉSZLETEK

KÉNYELMES, FEKVŐ TESTHELYZET, KÖNNYED BICIKLIZÉS, MINDEKÖZBEN A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ INFRALÁMPÁK FELGYORSÍTJÁK A SEJT ANYAGCSERE FOLYAMATAIT.

Az emberi szervezet a saját védelme és egyensúlya fenntartása érdekében testzsírba burkolja a káros savakat és méreganyagokat. Ebből következik, hogy testzsírunk tele van salakanyagokkal.
A méreganyagok kiválasztása különböző módokon történik a testben, melyek közül az egyik legfontosabb az izzadás. Izzadáskor a különböző külső hatásokra fokozódik a vér- és nyirokkeringés, és a verejtékmirigyek kiválasztják a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőr pórusain át kivezetik a szervezetből. Az izzadás során nagyjából 70-80%-nyi víz, illetve a maradék hányadban olyan anyagok távoznak a verejtékkel a testből, mint például a koleszterin, a zsírsavak, de nehézfémek és egyéb káros anyagok is.

Az izzadás tudatos kiváltásának legjobb módja a testmozgás, azaz aktív izzadás, vagy a hőmérséklet növelése, például infraszaunázás, azaz passzív izzadás. Mindkét módszer gyorsítja a sejtanyagcserét, és hozzájárul a fogyáshoz és alakformáláshoz.

Az INFRASLIM X lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre használja ki a nagy hatásfokú kardió edzés és az infravörös sugárzás keltette hőenergia előnyeit. A mélyre hatoló infrasugarak erejével tágítja az ereket, serkenti a keringést, így a testmozgás révén keletkezett sejtanyagcsere melléktermékei és a méreganyagok gyorsan távoznak a szervezetből, és a zsírbontás is azonnal megkezdődik. Az INFRASLIM X ráadásul az infrasugarak jótékony hatását több oldalról támogatja és maximalizálja, és egy egyedi hatásmechanizmust hoz létre, amelyben ezek az élettani folyamatok hatványozott gyorsasággal játszódnak le. A vákuum a kötőszövetek stimulációja révén szintén elősegíti a felesleges anyagok távozását a sejt közötti térből, és már egy kezelés után szemmel láthatóan csökkenti a narancsbőrt, fokozza a kötőszöveti rostok rugalmasságát. A speciális tartományban sugárzó vörös fény, azaz kollagén terápia hozzájárul az előbbi hatáshoz, hiszen a kollagén termelés beindításával szintén a bőrszövet rugalmasságát javítja. Az infra és a vörös fény kombinációja kíméletessé teszi az ízületek számára is a mozgást, garantálja azok átmelegedését, az esetleges lerakódások távozását.

Az INFRASLIM X olyan extra funkciót is tartalmaz, ami teljesen egyedülállóvá teszi a fitness eszközök között, és a hatékonyságát az elérhető maximumig fokozza. Az oxigénterápia, azaz a 70%-os tisztaságú oxigén belégzése révén az összes kedvező élettani folyamat felgyorsul, és az edzés számottevően könnyebbé válik. Rendkívüli jelentősége, hogy ha önmagában infravörös sugárzást alkalmaz egy berendezés, a felfokozott sejtanyagcsere révén kialakuló megnövekedett oxigénigényt a környezeti levegő nem tudja kielégíteni, ezért oxigénhiányos állapot léphet fel, ami számos kellemetlen tünetet okozhat. Az INFRASLIM X-nek köszönhetően azonban kiküszöbölhetők az edzés közben fellépő oxigénhiány kellemetlen tünetei, úgymint szédülés, kifulladás, izomgörcs vagy a későbbi izomláz.

Fontos, hogy ha aktív méregtelenítésbe kezdünk, a szervezetnek rengeteg folyadék utánpótlásra van szüksége, ezért az INFRASLIM X használatakor minden esetben ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre – edzés előtt és után egyaránt!

KOLLAGÉN TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

FOKOZZA A FIZIKAI TELJESÍTŐ- ÉS ÁLLÓKÉPESSÉGET,
HOZZÁSEGÍT EGY ÁLTALÁNOS JOBB KÖZÉRZET
KIALAKÍTÁSÁHOZ ÉS MEGTARTÁSÁHOZ

Az INFRASLIM X készülékben az öt egymást kiegészítő technológia egyike a kollagén-fényterápia, egy fotobiostimulációs eljárás a szervezet kollagén és elasztin rostok termelésének serkentésére, melyet a speciális 630 nm-es hullámhossz-tartományban vörös fényt sugárzó LED-ek biztosítanak. A kollagén az a természetes fehérje, amely a test elsődleges szöveteinek, a kötőszövetnek a struktúráját alkotja, és biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll.

25 éves kor után a test kollagén termelődése csökkenni kezd, majd egyre lassul, 50-60 éves korra pedig akár teljesen le is állhat. A kollagén termelés lelassulásával a bőrben lévő kapilláris erek megduzzadnak, és gátolják a bőrt az optimális mennyiségű víz és a tápanyagok megtartásában. Ennek következtében lassan egyre több ránc jelenik meg az arcon, a szem körül, és megnő a különféle bőrelváltozások kialakulásának a kockázata. A bőrszín fáradtabbá válhat, csökken az ellenálló képessége a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

A kollagén-fényterápiás kezelés hatására a kollagén rostok visszaépülnek, feszesedik a bőr- és a kötőszövet, csökkennek a gyulladások, valamint javul a víz- és az oxigénfelvétel. A bőr visszanyeri rugalmasságát és vízmegkötő képességét. Az erek is megerősödnek, és a jobb vérellátás következtében a bőr természetes regenerálódása felgyorsul. A szem és ajak körüli ráncok halványulnak, és megszűnnek a szem alatti táskák. A fokozott kollagén szintézis a bőr ásványianyag-háztartását is egyensúlyba hozza, összehúzza a pórusokat és segíti a sebgyógyulást.

A kollagén az ízületekben található porcoknak is fő alkotóeleme, épp ezért az ízületi kopás okozta fájdalmakban, az ízület szabadabb mozgásában is nagy eredményt érhetünk el a kollagén-fényterápiával. A kollagén támogatja a porcsejtek aktivitását, részt vesz folyamatos megújulásukban, és egyensúlyban tartja a porcok optimális működéséhez szükséges vízháztartást.

Az infrabiciklis edzés kollagén-fényterápiával kiegészítve kíméletes és kényelmes, olyanok számára is kellemesen végezhető, akiknek az edzőtermi edzés túl megerőltető, és egyformán alkalmas alakformálásra, a felesleges kilók leadására és az egészség támogatására, megőrzésére.

AROMA TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

FONTOS SZEREPET JÁTSZIK A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI
ÉS EGYÉB BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉBEN,
REGENERÁLJA A SÉRÜLT SZÖVETEKET

Az aromaterápia évezredek óta használt gyógymód, melynek alapja az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények, illetve a belőlük kinyert kivonatok és illóolajok alkalmazása az egészség megőrzésére és a betegségek tüneteinek kezelésére. Napjainkban ismét egyre népszerűbb, leginkább stressz oldására használják.

Az aromaterápia alapja az illóolajok fájdalomcsillapító, stresszoldó, valamint érzelmekre és hangulatra való pozitív hatása. Az illóolajok nem csak csökkentik a stresszt, de fokozzák a keringést és a méreganyagok kiválasztását, valamint csillapíthatják a gyulladást. Az aromaterápiával kezelhetőek a bakteriális eredetű- vagy vírusfertőzések, égések, magas vérnyomás, légzési nehézségek, álmatlanság, depresszió és sok egyéb betegség.

Az olajok alkalmazásának számos módja lehetséges, melyek közül a masszázs az egyik legismertebb és egyben legkellemesebb módszer. Nem csak a feszültséget oldja, serkenti a vér- és nyirokkeringést, ráadásul az olajok szervezetbe is bejuthatnak, hogy ott fejtsék ki jótékony hatásukat. Az illóolajos fürdő is hatékony hangulatjavító és lazító hatású, az olajokkal való inhalálás pedig leginkább felső légúti megbetegedések esetén ajánlott. Borogatás formájában rándulásra, ficamra vagy akár hasfájásra használható. Az illóolajok szájon keresztül is alkalmazhatók, de kizárólag gyakorlott aromaterápiás szakember útmutatásával, mivel az olajok koncentrációja többnyire nagyon tömény, az egészségre káros is lehet.

Az INFRASLIM X öt technológia speciális ötvözete révén nem csak egyedülállóan hatékonnyá teszi az edzést, de egy páratlanul üdítő élménnyé, melyhez nagyban hozzájárul az aromaterápia stressz-csökkentő és harmonizáló hatása. A vízzel hígított illóolaj a kezelőtérbe permetezve azonnal elpárolog, és a légzés útján, illetve a bőr pórusain át jut a szervezetbe. Miközben a mélyre hatoló infrasugarak serkentik a keringést, és fokozzák a sejtanyagcserét és méregtelenítést, az aromaterápia nem csak támogatja ezeket a jótékony folyamatokat, de segít a jó közérzet elérésében. Az INFRASLIM X tehát amellett, hogy az alakformálás könnyű és hatékony módját biztosítja a felhasználók számára, mindennapi stressz levezetésére is tökéletesen alkalmas, így az edzés és egészségmegőrző kezelés előnyeit a kikapcsolódás és feltöltődés élményével egészíti ki.

ÓZON TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

JAVÍTJA A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER FUNKCIÓIT,
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

Az ózonterápiát már az 1970-es évek óta alkalmazza az orvostudomány és a szépségipar, elsősorban immunerősítő, fertőtlenítő, valamint a bőrszépítő hatása miatt. Felhasználásának bevezetése a magasfrekvenciás áram felfedezéséről híres Nikola Tesla nevéhez fűződik. Az első ózonterápiás készülékeket főleg orvosi célokra használták: a fertőzések kezelésében páratlan eredményeket értek el ózonterápiával, tekintve, hogy ebben az időben még nem álltak rendelkezésre antibiotikumok. Bőrbetegségek kezelésére először D’Arsonval, francia biofizikus használta ezt az eljárást 1892-ben.

Az ózon (O3) az oxigén (O2) aktív formája. Az ózon csak akkor marad háromatomos formában, ha a külső körülmények lehetővé teszik, egyébként szétbomlik egy kétatomos és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigén molekulává. Az egyatomos oxigén rendkívül könnyen lép reakcióba bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi testben, így a kórokozókat és a szintetikus vegyületeket is oxidálja. Az aktív oxigén a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálásával megbontja a baktériumok sejthártyáját, és megakadályozza a gombák sejtnövekedését, valamint a vírusok sejtekhez kapcsolódását, így szaporodását is. A vírusos sejtek kiiktatásával arra ösztönzi a szervezetet, hogy azokat egészséges sejtekkel pótolja. Az ózon növeli a szövetek oxigénellátását, oxidálja az erekben lévő esetleges lerakódásokat, és kitisztítja a véredényeket. Mivel elősegíti az ATP és az interferonok termelődését, aktiválja az immunrendszert is.

Az ózonterápiának különböző válfajai léteznek abból a szempontból, hogy milyen módon juttatják az ózont a szervezetbe. Mivel az olívaolaj is alkalmas az ózon megkötésére, speciális gélt is készítenek belőle, mely súlyosabb külső sérülések, fertőzések vagy bőrhibák esetében is rendkívül hatásos lehet. Az INFRASLIM X által alkalmazott technológiához az ózon-sátor áll legközelebb, melyben a kezelt személy nyaktól lefelé, bőrlégzés útján élvezheti az ózonterápia előnyeit. Az ózonterápia feszesíti és tisztítja a bőrt, és jótékonyan hat a sejtanyagcsere-folyamatokra. Sokoldalú felhasználási lehetőségei közt szerepel a sebgyógyítás és fertőtlenítés, például fogászati kezeléseknél vagy herpesz ellen. Bőrstimuláló hatása eredményes a ránctalanításban és a bőr rugalmasságának helyreállításában. Legfontosabb előnyei, hogy maga az eljárás gyors, higiénikus, ugyanakkor tökéletesen fájdalommentes és biztonságos.

Az INFRASLIM X-ben egy nemesgázokkal töltött üveg elektróda felel az ózonterápiás funkcióért, melybe áramot vezetve a gázok ionizációja magától lejátszódik. A kezelőtérbe az ózon oxigénatomokra bontott formájában kerül, melyek rendkívül reaktívak, azonnal kapcsolatba lépnek a bőrrel. Fokozódik a sejtek oxigénellátása, beindul a nyirokáramlás, melyet az infrahő is stimulál, tehát a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szövetekből. A kollagén-fényterápiás funkciót is támogatja, mivel a kollagén termeléshez is hozzájárul, összehúzza a pórusokat, csökkenti a gyulladást, feszesíti a bőrt és a kötőszövetet. Az INFRASLIM X-be beépített ózonterápiás funkció tisztítja, feszesíti a bőrt, és tovább serkenti az infrahő által is felfokozott sejtanyagcserét. Továbbá nem csak a sebeket gyógyítja és fertőtlenít, de bőrstimuláló hatása a kollagén-fényterápiával kiegészítve elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő is, így az akné kezelésére is használható, elmulaszthatja a herpesz tüneteit, vagy akár a fekélyeket. Az INFRASLIM X gépben az ózonterápia legfontosabb előnye, hogy kiegészíti azt a hatásmechanizmust, amelyet az öt technológia együttes erejével érünk el a maximális méregtelenítés és fogyás érdekében.

Az INFRASLIM X a legmodernebb technológiák különleges kombinációja révén segít, hogy a testedzés kevesebb erőfeszítéssel a legjobb elérhető eredményt hozza. Az ózonterápia hozzájárul a fogyást, méregtelenítést és regenerálódást biztosító élettani folyamatok lejátszódásához.

OXIGÉN TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

RENDKÍVÜL EREDMÉNYES A NARANCSBŐR KEZELÉSÉBEN,
AKTIVÁLJA A NYIROK- ÉS VÉRKERINGÉST,
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

Az oxigén a szervezet működéséhez elengedhetetlen gáz, melyet normál esetben a belégzés során a környezeti levegőből nyer ki a tüdő, ahonnan a véráramba kerül. Az oxigén a vérrel jut el a szervezet minden szervéhez, szövetéhez és sejtjéhez. Az oxigén létfontosságú a sejtekben a metabolikus folyamatok szempontjából. A levegő, melyet belélegzünk, kb. 21% oxigént tartalmaz. Bár ez elegendő normális tevékenységünkhöz, de egy fokozott sejtanyagcserénél ez a mennyiség kevésnek bizonyulhat. Az oxigénterápia kiegészítő oxigén-hozzáadagolást jelent, amely a szervezet jobb oxigénellátottságát biztosítja, és lényege, hogy egy oxigéngenerátor a belélegzett környezeti levegőhöz extra oxigént adagol egy maszkon vagy légzőcsövön keresztül, így 20%-ról mintegy 60%-ra növeli a belélegzett oxigén mennyiségét. Az INFRASLIM X gépbe épített oxigéngenerátor percenként 3 liter 90%-os tisztaságú oxigént képes előállítani.

Az oxigénterápia mindenkinek ajánlott, akinek különböző okokból alacsony a véroxigénszintje, vagy nagyobb fizikai teljesítmény következtében nő az oxigénigénye. Ha a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, számos kellemetlen tünetet tapasztalhatunk, úgymint gyors légzés, légszomj, magas pulzusszám, köhögés, zihálás, izzadás. Mivel az oxigénhiány a szervezet minden szervét érinti, beleértve az agyat is, a hiány első jele lehet a koncentrációs képesség csökkenése, kimerültség, alacsony stressztűrő képesség, állandó idegesség és fáradékonyság is. Ha azt tapasztaljuk, hogy erőtlenek, enerváltak vagyunk a nap folyamán, jó eséllyel az alacsony oxigénszint áll a háttérben, mivel az oxigén az, ami biztosítja a mindennapi feladatok végzéséhez szükséges állóképességet. Egyéb tünetek lehetnek a fejfájás, frontérzékenység, elsavasodás, fáradt bőrszín. Az oxigénhiány az immunműködésünkben is okozhat problémákat: csökken a vérben a falósejtek száma, emiatt megnő a bakteriális és vírusfertőzések, gombás megbetegedések esélye, pollenallergia és asztma alakulhat ki. Csökkenhet a fizikai és szexuális teljesítőképesség, külsőleg pedig elhízás, súlyfelesleg, ráncos, száraz, rugalmatlan bőr, kollagén hiány, narancsbőr, pattanásos bőr jelenhet meg.

Az INFRASLIM X készülékbe épített oxigénterápiás funkció alapját az a számos tanulmány képezte, melyek kimutatták, hogy a kiegészítő oxigén bevitele lehetővé teszi, hogy az ember fokozott fizikai igénybevétel esetén jobb teljesítményre legyen képes. Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét. A rendszeres oxigénterápiát használók fokozott erőnlétet, mélyebb alvást és egy összességében jobb életminőséget tapasztalhatnak. Az oxigénhiány mértékétől függően egyeseknek rendszeresen szüksége lehet az oxigénterápiára, míg másoknak csak alkalmanként vagy bizonyos helyzetekben, például megerőltető fizikai tevékenység során. A hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is egy oxigénhiányos állapot következtében alakul ki, bár ma már több tényezőre vezetjük vissza. Az alaposan igénybe vett izom nem jut a megnövekedett teljesítményhez elégséges mennyiségű oxigénhez, ezért aerob (oxigén gazdag) működésről anaerobra (oxigén mentes) vált át. Ennek a folyamatnak a végterméke a tejsav, amely eltolja a pH-egyensúlyt, és az aktivitás hirtelen megszűnésével nem képes kiürülni az izomzatból. A pH-eltolódás és a sav jelenléte egyaránt stimulálja a fájdalomérző receptorokat, ezért válik minden mozdulat fájdalmassá. A legújabb kutatások a tejsav mellett a hirtelen terhelésre keletkező mikrorepedések, és a sejteken belüli kalcium-ion felhalmozódásának, valamint a fenti folyamatok miatt kialakuló helyi gyulladásnak a szerepét is hangsúlyozzák.

Az INFRASLIM X használata közben az infravörös sugárzás és fitness együttes hatására rendkívüli mértékben fokozódik a sejtanyagcsere, amihez egy megnövekedett oxigénfelvétel szükséges, ezért különösen indokolt és hatékony az infra és oxigénterápia együttes alkalmazása, mivel a kiegészítő oxigénadagolás biztosítani tudja a sejtek megfelelő működését. Az INFRASLIM X lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a maximális teljesítményt hozza ki magából, ugyanakkor megkíméli az edzés alatt vagy után fellépő kellemetlen tünetektől, az izomláztól. Fontos, hogy az szervezet oxigénszintjét ellenőrzésünk alatt tartsuk, mivel a túl magas oxigénszint épp olyan káros lehet, mint a túl alacsony. Az INFRASLIM X gép az oxigéntelítettséget egy oxigénszintmérővel méri, mely indirekt módon ellenőrzi az oxigénszintet a szervezetben. Az artériás vér oxigénszintje 75-100 mmHg. 60 mmHg vagy annál alacsonyabb oxigénszint esetén feltétlenül indokolt az oxigénterápiás kezelés, míg a felső határ 110 mmHg, ami fölött már túladagolásról beszélünk, ezért mindenképp szükséges a kezelés közben is az állandó mérés/ellenőrzés.

Egyéb tudnivalók az INFRASLIM X oxigénterápiás funkciójának használatáról:

Ha rendszeresen használja az INFRASLIM X oxigénterápiás funkcióját, akkor ezen felüli extra oxigénterápia alkalmazásáról mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával az oxigén-túladagolás elkerülése érdekében.

Ne fogyasszon alkoholt vagy szedjen nyugtató és/vagy lazító hatású gyógyszereket oxigénterápia használata előtt vagy közben!

Minden esetben kérjen tiszta orrkanült a kezeléshez, és saját orrkanüljét is tisztítsa meg használat előtt. Amennyiben beteg volt a kezelés előtt, ne használja újra ugyanazt a kanült!

Ügyeljen a bőre épségére is a használat során: használjon hidratáló krémet az orrlyukak környékén! Tegyen egy gézdarabot a füle alá, hogy a cső ne sértse fel bőrét!

Az oxigén rendkívül tűzveszélyes, ezért az oxigénterápiás készülékek közelében a dohányzás vagy nyílt láng használata szigorúan tilos!

A készülék helyezze fűtőtestektől vagy akár gyertyáktól minimum 2 méter távolságra!

 

Áraink

Fogyás az Infraslim X biciklivel!
Edzés Infraslim X biciklivel  
30 perc 5 000 Ft / alkalom
   »  10 alkalmas bérlet 40 000 Ft
40 perc 6 000 Ft / alkalom
   »  10 alkalmas bérlet 50 000 Ft
50 perc 7 000 Ft / alkalom
   »  10 alkalmas bérlet 60 000 Ft