Október 19-én került megrendezésre a DrDerm 25 éves évfordulójának keretein belül a DrDerm Lézer és EBD Akadémia. Klinikánk is részt vett a rendezvényen. Dr. Pónyai Katinka Ph.D. a lézeres és hyaluronsavas kezelések kombinációs lehetőségeiről tartott előadást.
Az utóbbi időben az antiaging kezelésekben személetmód váltás következett be. A holisztikus személetmód a rejuvenációban kombinálja a különböző kezeléseket, mint töltőanyagok (hyaluronsav), neuromodulátorok (botulinum toxin) és energia alapú kezelések (lézer, ultrahang, rádiófrekvencia). Hiszen az öregedés és összetett folyamat, a bőr öregedése mellett a inak, a zsírpárnák, az izmok és a csontok szerkezetében is változás következik be.
A volumenhiány, mélyebb ráncok esetén a fillerek, a dinamikus ráncokra a neuromodulátorok, a pigmentfoltok, hegek és bőrminőség javítás esetében pedig az energia alapú kezelések ajánlottak.
A bőrminőség javító kezelések „arany standardja” a CO2 lézer, mely termáliasan károsítja a bőr oszlopait, így az irha mélyébe hatolva stimulálja a kollagén képződést. A kezelés után a bőr megújul, a felépülési idő kb. 1 hét.
A rádiófrekvenciás mikrotűs kezelések is kollagén és elasztin szintézist indukálnak, feszesítik a bőrt. Csökkentik a faggyúmirigyek méretét és aktivitását. Felépülési idő gyakorlatilag nincs a kezelés után.
A Skinbooster kezelés során pedig keresztkötött hyaluronsavat injektálunk a bőrbe.
A keretszkötött hyaluronsav helyreállítja a bőr homeosztázisát, részt vesz számos extracelluláris transzportban, aktiválja az immunrendszert, így javítja a bőr barrier funkcióját. A bőrbe juttatva azonnali hidrofil hatású, hidratálja a bőrt. Hosszú távon is felelős a bőr viszkoelasztikus képességéért, hidratáltságáért és kollagén szintézist indukál.
Számos esetben, pl. akne utáni heges bőr esetében nagyon jó eredmények érhetőek el az energia alapú kezelések és a hyaluronsav kombinációjával. A kezelések között optimálisan megválasztott időintervallumok telnek el.