Páciensünk az arcán észlelhető, régóta meglévő hyperpigmentációs foltok miatt kereste fel Klinikánkat. A Bene Bellum termékcsaládot javasoltuk számára, mely komplex megoldást kínál. Az orvosi hámlasztás (Bene Bellum TCA) és mikrotűs dermarollerezés (Bene Bellum TX solution) mellett négy otthoni terméket kínál. Az orvosi kezelés több lépésben történik, az arctisztítást követően a dermaroller apró sérüléseket hoz létre a felhámon, így a hatóanyagok direkten juthatnak a bőr mélyebb rétegeibe. Majd orvosi hámlasztás történik, amit ismét a dermaroller követ. A TCA, azaz a triklórecetsav a bőr mélyebb rétegéig hatoló kémiai hámlasztó, mely hatására bekövetkezik a fehérjék koagulációja , kicsapódása. Használata után a bőr felső hámrétegét lényegében teljesen "halott". A kezelt terület bőre teljesen megújul, a reepitelizáció következtében a kollagénszintézis is beindul. A kezelés utáni felépülési idő kb. 1 hét, ezalatt a kezelt terület bőre nem sminkelhető.


A Bene Bellum® professzionális orvosi kezelések mellett, nagyon fontos az otthoni kiegészítő bőrápolás. Sőt kérjük pácienseinket, hogy a kezelés időtartama alatt csak az általunk javasolt készítményeket használják, a legjobb eredmény elérése érdekében. A Az otthoni arcápolási csomag tartalma: 
Fulgora 50 nappali krém fényvédővel, ami a kék fény és a látható fény ellen is védi bőrünket, valamint melanin szintézis gátló hexylresorcinolt és a kóros érképződést gátló tranexamic savat tartalmaz. A Lumina Vit A+E éjszakai krém, A, E vitamin tartalommal és kék fény filterrel. Valamint a Lumina Vit-C 18%, C-vitaminos szérum szintén kék fény filterrel.


A C és E vitamin antioxidánsok, így védik a bőrt a szabadgyökök okozta káros hatásoktól. A C-vitaminnak pedig önmagában is tirozinkináz gátló hatása van, így csökkenti a melanin szintézisét. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig megelőzi a post-inflammatorikus hyperpigmentációt. habzó arclemosó, C-vitaminos szérum, nappali krém 50+ SPF, éjszakai krém. Valamennyi termék tartalmaz pigmentáció képződést gátló hatóanyagokat (hexylresorcinol, tranexámsav).  

A hexylresorcinol a tirozináz enzim rendkívül hatékony inhibitora, az enzim gátlásán keresztül a melanin szintézis is gátolt. Azonban a melasma egy hátterében nemcsak a melanocyták kóros működése áll, valójában egy komplex, fénykárosodás okozta probléma. A hátterében leírták többek között az erek kóros proliferációját, a megnövekedett hízósejt számot, a hám felső rétegének elvékonyodását. A másik fő összetevő, a tranexamic sav, mely mérsékli a kóros érképződést, a csökkent endothelin 1 expresszión keresztül. 

A fényképen 1 alkalom Bene Bellum TCA kezelés utáni eredmény látható, a kezelés után 4 héttel.