A Plexr® egyik nagy előnye a műtéti beavatkozással szemben, hogy mivel nem érinti a bőr alsó rétegeit, nem hagy heget, és nem okoz vérzést, illetve bevérzést. A Plexr® kezelés minimális lábadozási idővel jár, de pár napig tartó enyhe duzzanat jelentkezik a kezelt területen, amely főleg a szemkörnyéki kezelésekre jellemző. Közvetlenül a kezelés után piros és melegebb lehet a bőrfelület.

Szintén jellemző a bőrfelület enyhe kérgesedése, amely 7-10 nap alatt szintén eltűnik, és ezen időszak alatt erre alkalmas, fényvédő tartalmú alapozóval el is rejthető, így visszatérhet a megszokott közösségi életébe. A csütörtöki vagy pénteki napokon elvégzett kezelés után hétfőn már megfelelő alapozót használva nyugodtan visszatérhet a munkába.

Nagyon fontos a kezelt terület tisztán és szárazon tartása. Naponta két alkalommal óvatos szappanos tisztítás, illetve alkoholmentes fertőtlenítő használata javasolt.

Amennyiben a kezelés helyén a bőre vörösödni kezd, lágyabb tapintásúvá válik, esetleg genny képződik, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával, mert ezek fertőzés jelei lehetnek!