A DEKA MOTUS AY Alexandrit lézer és Nd:YAG lézer fénynyalábot bocsát ki, mely – a kezelőorvos által választott paraméterek szerint – a szőrtüszőkben, az erekben és a bőr különböző rétegeiben nyelődik el, célzottan felmelegítve és roncsolva az eltávolítani kívánt struktúrát. Az alkalmazott nagyenergiájú fény a környezetet is felmelegíti. A bőr védelme, a páciens biztonsága és komfortja érdekében a lézereknél hideglevegős bőrhűtést, a lézeres MOVEO technikánál a bőrrel érintkező kezelőfejbe épített – kontakt bőrhűtést alkalmazunk.

A Moveo PL kezelőfeje kifejezetten a hipepigmentációs problémákra, pigmentfoltokra lett kifejlesztve. A 755 nm-es Alexandrit lézersugarak a bőr irha részében elhelyezkedő, ˇmakacsˇ pigmentfoltokra is megoldást jelenthetnek. A lézer rövid ideig tartó, azonban nagy energiájú impulzusokat bocsájt ki, amely a pigmentfoltok festékanyagában, a melaninban elnyelődik és szétrobbantja azt. A pigmentszemcsék a bőr felmelegedése nélkül robbannak fel, ezzel megakadályozva a hegképződést.  A lézeres pigmentfolt kezelés után a bőrfelület gyorsan regenerálódik, ezzel segítve a hámréteg újraképződését.

A kezelés elvégezhetőségét MINDEN ESETBEN a kezelőorvos állapíthatja meg. 

SAJÁT FELELŐSSÉGRE NEM KÉRHETŐ A KEZELÉS!

Kezelés előtti teendők
Napbarnított vagy szoláriumozott bőr esetén nem alkalmazható az Moveo pigmentfolt/májfolt kezelés! Meg kell várni, amíg a bőr visszanyeri természetes színét. Továbbá fontos tudni, hogy a látható felületeken végzett pigmentfolt/májfolt kezelés a nyári időszakban nem végezhető el az állandó napsugárzásnak kitett bőrfelület miatt. A kezelés előtt 4 hétig tilos a napozás, szoláriumozás, 2 héttel a kezelés előtt az önbarnító krémek alkalmazása.
A kezelés után

A beavatkozás után a kezelt területen lévő pigmentfoltok 1-7 napig sötétebbnek tűnhetnek, majd szép fokozatosan 14-21 nap alatt mikrohámlás kíséretében halványodnak. A kezeléstől a pigmentfoltok halványodása, a bőrszín egyenletesebbé válása várható. 100%-os javulás, a pigmentfoltok teljes és végleges eltűnése nem várható.

A kezelés csak ritka és enyhe, rövid ideig tartó szövődményekkel járhat. A pigmentfoltok eltávolítása után fehéres elszíneződés jelenik meg a kezelt területen, majd bőrpír, duzzanat, égő érzés alakulhat ki, mely pár óra alatt elmúlik. A kezelt bőrfelület 1-2 napig ödémás, 1-7 napig kissé pirosas lehet. A kezelés után néhány napig tartó pörkképződés, hámlás jelentkezik. A fokozott fényvédelem (SPF 50+) 8 hétig minimum szükséges. Ez idő alatt tilos a kezelt terület napoztatása, tilos a szoláriumozás. Ha szükséges 3-4 hét múlva ismételhető a lézeres beavatkozás, melynek szükségességéről minden esetben a kezelőorvos dönt.

Esetleges szövődményként felléphet hiperpigmentáció (a bőr sötétebbé válása) és hypopigmentáció (a bőr világosabbá válása), esetleg heg keletkezhet. A MOVEO kezelőfejjel végzett pigment kezelés során ezek előfordulása igen ritka. A napozás vagy a kezelés utáni bőrápolásra vonatkozó előírások be nem tartása növelheti a szövődmények kialakulásának esélyét. A lézeres kezelt területet óvatosan kell ápolni, a kezelés után legalább 8 hétig, látható szövődmények esetén azok elmúlásáig, fényvédelemben kell részesíteni.

Mikor nem végezhető lézeres kezelés?
 • túlérzékenység a fényre, infravöröshöz közeli fénytartományban
 • olyan gyógyszerek alkalmazása mellett, melyek fényérzékenységet okoznak
 • tájékoztassa a kezelést végző személyt ha az alábbi gyógyszereket szedi: tetraciklin, doxyciklin, furosemid (Furon), amiodaron (Cordarone), hidroklortiazid, isotretionin (Roacutan, Inerta, Medinac, Sotret Neo)
 • antikoaguláns és/vagy immunszupresszív gyógyszerek alkalmazása mellett
 • korábban előfordult már fény indukálta roham
 • terhesség, szoptatás
 • saját vagy családi anamnézisben előfordult bőrrák
 • a közvetlenül a kezelés előtti 3 hétben történt napfény-expozíció ill. önbarnító használata esetén.
 • nyílt sebek, sérülések helyén (kivéve akne), korábbi keloid képződés helyén, aktív herpesz területén
 • tetováláseltávolítás helyén
 • Bizonyos betegségek fennállása, mint cukorbetegség, keringési zavarok, bőrbetegségek, rákos megbetegedés, epilepszia, magas vérnyomás, szívelégtelenség esetén
 • közvetlenül meleg helyen (úgy, mint szauna, tengerpart) tartózkodás után
 • irreális elvárások, vagy az instrukciók be nem tartása esetén
 • bármilyen egyéb kondíció esetében, ha a kezelő szakember véleménye szerint veszélyezteti a vendég biztonságos kezelését

 

Bemutató képek

 

Áraink

Alexandrit lézeres kezelés: hiperpigmentációs problémák kezelése
DEKA Motus AY lézeres pigmentfolt kezelés, Moveo PL lézerfejjel 
Arc vagy nyak vagy dekoltázs 85 000 Ft / alkalom
Kézfejek 85 000 Ft / alkalom