FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS TESTKONTÚROZÁS

A Thread Lifting vagy más néven FineThreadContour (FTC) kezelés során biokompatibilis, a szervezet által lebontható szálak kerülnek a bőrbe. A szálak összetevője poli-dioxanon illetve poli-glikolsav. Ezeket az összetevőket orvosi eljárásokban 30 éve használják felszívódó varratokhoz. A test bármely részén – nyak, dekoltázs, fenék, comb, belső comb stb. a bőrfeszesítésére alkalmazott kezelés, amely enyhe zsírbontó hatása miatt kiválóan alkalmas a cellulit elleni kezelésre is.

Hatása:
Az FTC eljárás során vékony szálakat szúrnak a bőrbe, mely megtámasztja a szöveteket, feszesíti az testkontúrt, és stimulálja a bőr saját kollagéntermelését. Ebből kifolyólag az FTC fokozatosan fejti ki feszesítő és kollagén-termelő hatását. Az optimális szálak mennyisége függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától. A kollagéntermelés a szálak behelyezésétől számított 6-8 héttel veszi kezdetét. Fokozatos, de érzékelhető hatása akár 25 hónapig is tarthat. Természetesen az egyéni hatások eltérőek. Egyéntől függően szükség lehet az ismétlésre, jellemzően 3 alkalommal, 4-6 hetes időközönként. A pontos ismétlésszámot előre nem lehet meghatározni, mert egyénenként eltérő lehet.
Nem alkalmazható:
 • akut, krónikus bőrbetegség esetén
 • fertőzés, gyulladás esetén
 • gyulladáscsökkentő, szteroid, véralvadásgátló vagy aszpirint szedése esetén (a kezelés megelőző egy héten belül)
 • terhesség, szoptatás idején
 • 18 év alatt
 • amennyiben kórtörténetében szerepel keloid képződés
 • diabétesz vagy véralvadási probléma esetén
Lehetséges mellékhatások:
A kezelés elvégzését követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek jellemzően spontán megszűnnek 1-15 napon belül.    
Minden beavatkozás magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés utáni rövid antibiotikumos kezelés, amelyet vagy a kezelés után közvetlenül injekció, vagy szájon át szedhető kapszula formájában javasoljuk.

 

FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS ARC KONTÚROZÁS

A Thread Lifting vagy más néven FineThreadContour (FTC) kezelés során biokompatibilis, a szervezet által lebontható szálak kerülnek a bőrbe. A szálak összetevője poli-dioxanon illetve poli-glikolsav. Ezeket az összetevőket orvosi eljárásokban 30 éve használják felszívódó varratokhoz.

Hatása:
Az FTC eljárás során vékony szálakat szúrnak a bőrbe, mely megtámasztja a szöveteket, feszesíti az arckontúrt, és stimulálja a test saját kollagén-termelését. Ebből kifolyólag az FTC fokozatosan fejti ki feszesítő és kollagén-termelő hatását. Az optimális szálak mennyisége függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától. A kollagéntermelés a szálak behelyezésétől számított 6-8 héttel veszi kezdetét. Fokozatos, de érzékelhető hatása akár 25 hónapig is tarthat.    
Természetesen az egyéni hatások eltérőek. Egyéntől függően szükség lehet az ismétlésre. A pontos ismétlésszámot sajnos előre nem lehet meghatározni.
Nem alkalmazható:
 • akut, krónikus bőrbetegség esetén
 • fertőzés, gyulladás esetén
 • gyulladáscsökkentő, szteroid, véralvadásgátló szedése esetén, ha aszpirint szed azt a kezelést megelőző egy héten belül fel kell függesztenie
 • terhesség, szoptatás idején
 • 18 év alatt
 • amennyiben kórtörténetében szerepel keloid képződés (csak testen végzett FTC esetén fontos információ)
 • diabétesz vagy véralvadási probléma esetén
Lehetséges mellékhatások:
A beavatkozást követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység. Ezek a jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül. Minden beavatkozás magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés után szájon át szedhető rövid antibiotikumos kezelés.
A bevatkozás utáni teendők:
 • Az első 24 órában hűtse a területen keletkező duzzanatot tiszta textíliába csomagolt jégzselével, illetve egyéb erre alkalmas tárggyal (ügyeljen, hogy a jég közvetlenül ne érintse a területet)!
 • Kerülje a napozást és egyéb UV fénnyel járó tevékenységeket, amíg fennáll az esetleges duzzanat, vörösség. Használjon fényvédőt!
 • Smink felvitele a kezelés utáni napon már lehetséges
 • Egyes esetekben a szúrási pontokat steril tapasszal zárjuk, ezek eltávolításáról orvosa tájékoztatja.

 

DERMA SPRING EYE KEZELÉS

Felszívódó szálas kollagén stimuláció a szem alatti karikák, beesettség, ráncok kezelésére.

Hogyan működik:

A kezelés során oldalanként 5 db szálat helyezünk be tompa végű kanüllel, így a bevérzés esélye minimális.

A szálak mechanikai támasztást adnak és a bent létük során folyamatosan stimulálják a környező szöveteket, így az alsó szemhéj és a középarc közötti átmenet kevésbé lesz látható, a táskák és a beesettség is javulnak.

Kinek / mikor javasoljuk:
 • az alsó szemhéj visszatérő duzzanata esetén
 • korábbi sebészeti beavatkozás esetén
 • akiknek a hyaluronsavas kezelés nem ajánlott
 • hormonális problémákra visszavezethető vízmegtartási hajlam esetén
 • botulin toxin kezelés kiegészítéseképpen
Hatása:

Az eredmény nem azonnal, hanem a kezelést követően körülbelül 1 hónappal kezd el látszódni.

Az eredmény fenntartását 9-12 havonta elvégzett kezelésekkel lehet elérni.

A megfelelő bőrápolás és a fényvédelem természetesen befolyásolja az eredményesség mértékét.

 

COGGING SCREW KONTÚROZÁS

A Thread Lifting speciális, továbbfejlesztett formája, amikor felszívódó, biokompatibilis, a szervezet által lebontható poli-L-lactic-acid szálakat helyezünk be célzottan az arc enyhén megereszkedett területeire.

Hogyan működik:
Ezzel a kezeléssel egyszerre bőrfeszesítést, ill. minimális emelést is meg tudunk oldani, megfelelő vektorban behelyezve a szálakat. Enyhe esetben 4-4, erősebb megereszkedés, vagy több terület kezelése során 8-8 darab kerül behelyezésre oldalanként. A kezelés előtt krémes érzéstelenítés elegendő. A kezeléssel a COG szál, ill. Aptos szál, vagy a  sebészeti arc emelés eredményeit nem érhetjük el.
Nem alkalmazható:
 • akut, krónikus bőrbetegség esetén
 • fertőzés, gyulladás esetén
 • gyulladáscsökkentő, szteroid, véralvadásgátló vagy aszpirin szedése esetén (a kezelés megelőző egy héten belül)
 • terhesség, szoptatás idején
 • 18 év alatt
 • amennyiben kórtörténetében szerepel keloid képződés
 • diabétesz vagy véralvadási probléma esetén
Lehetséges mellékhatások:
A kezelés elvégzését követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek jellemzően spontán megszűnnek 1-15 napon belül. 
A beavatkozás utáni teendők:

Az első 24 órában hűtse a területen keletkező duzzanatot tiszta textíliába csomagolt jégzselével, illetve egyéb erre alkalmas tárggyal (ügyeljen, hogy a jég közvetlenül ne érintse a területet)!

Kerülje a napozást és egyéb UV fénnyel járó tevékenységeket, amíg fennáll az esetleges duzzanat, vörösség. Használjon fényvédőt!

Smink felvitele a kezelés utáni napon már lehetséges.

Minden beavatkozás magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt szükséges a szúrási pontok átmeneti fedése, 24rán keresztül. Bizonyos esetekben javasolt a kezelés utáni rövid antibiotikumos kezelés.

Bemutató képek

 

Áraink

Felszívódó szálas kontúrozás (FTC)
Felszívódó szálas kontúrozás (arc, nyak, dekoltázs, comb, has, kar, fenék)240 000 Ft-tól *
Derma Spring Eye kezelés85 000 Ft / alkalom
Cogging Screw kontúrozás (kezelésenként mininum 8 szál szükséges)20.000 Ft / szál
* a beavatkozás során használt szálak mennyiségétől függően