A közönséges szemölcsök sokszor nehezen kezelhető bőrelváltozások. Kialakulásuk hátterében vírusok állnak, leggyakrabban a HPV, azaz a humán papilloma vírus egy típusa. A HPV 1-es típusa sokszor a talp, lábujjakon hozza létre az elváltozásokat. Már kisgyermekkorban megjelenhetnek. Az infekció direkt bőr kontaktus útján jön létre. A felázott, sérült bőr könnyű behatolási kapu a vírusok számára. A szemölcsök spontán eltűnése a gyermekek 2/3-nál 2 éven belül megtörténik. De a felnőtteknél ez kevésbé jellemző. Sokszor fájdalmasak, kellemetlenek, esztétikai problémát okoznak.

Terápiás szempontból rendelkezésre állnak a patikában kapható különböző savakat (ecetsav, szalicilsav) tartalmazó készítmények, melyekkel sokszor elhúzódó a kezelésük.

Klinikánkon a DEKA Motus AY lézer Nd:YAG sugaraival kezeljük a szemölcsöket. A lézersugár felmelegíti és elpusztítja a kórokozókat. Általában 1-3 kezelés szükséges. A kezelés után a szemölcs fokozatosan elhal és leválik néhány hét alatt. A beavatkozás néhány percet vesz igénybe és minimális kellemetlenséggel jár.

Bemutató képek

 

Áraink

NdYag lézeres kezelések: vírusos szemölcs kezelés
DEKA Motus AY vírusos szemölcs kezelés30 000 Ft / alkalom