A hámlasztások előnye, hogy gyors, látványos változást hoznak fájdalom, bevérzés nélkül. Kúraszerű alkalmazásuk esetén az arcbőr tömöttebbé, egyenletesebbé válik, az otthoni kezelés során használt krémekből pedig a hatóanyagok gyorsabban és jobban szívódhatnak fel.

BENE BELLUM - TRANEXÁMSAVAS HÁMLASZTÁS

Melasmára, bőrmegújításra, napégés utáni pigmentációra, súlyosan fénykárosodott bőr megújítására javasolt intenzív több alkalmas hámlasztás, bármely bőrtípusra, bármely életkorban alkalmazható.

A melanin egy sötét pigment, mely bőrünkben a természetes körülmények között a napsütés hatására termelődik. A bőr legfelső hámrétegében megtalálható melanociták, vagy pigmentsejtek képzik. Bizonyos belső illetve külső ágensek hatására a melanin túltermelődik,  hiperpigmentációt (barna, szürke foltok megjelenése) eredményezve. Kiváltó tényezők közt szerepel például a napsugárzás, szolárium, hormonális hatások (pl. fogamzásgátlók, terhesség), bizonyos fényérzékenyítő gyógyszerek, kémiai irritáció, cink hiány. Azt viszont kevéssé ismert tény, hogy a látható fény, valamint a mesterséges kék fény (monitorok, képernyők fénye) is károsíthatja bőrünk minőségét, hiperpigmentációt indukálhat szabadgyökök képződésén keresztül.

A BeneBellum®, antipigmentációs termékcsalád erre kínál komplex megoldást. Segít a pigmentációs problémákkal, hiperpigmentációval, melasmával, posztinflammatorikus hiperpigmentációval küzdőknek. A termékek tranexámsavat, resorcinolt, kék fény filtert, C és A vitamint tartalmaznak, amik hozzájárulnak a pigmentsejtek optimális működéséhez, segítik a felhalmozódott pigmentrögök eliminálását. Az orvosi kezelés két lépésben zajlik, az arctisztítást követően orvosi hámlasztás történik, majd egy dermaroller segítségével direkten juttatjuk a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe. Emellett természetesen fontos az otthoni bőrápolás, az előírtaknak megfelelően. Egy nappali krém (Fulgora 50) fényvédővel, ami a kék fény és a látható fény ellen is védi bőrünket, egy éjszakai krém (Lumina Vit A+E) és egy C-vitaminos szérum (Lumina Vit-C 18%). Mindhárom készítmény pigmentáció ellenes összetevőket is tartalmaz. A C és E vitamin antioxidánsok, így védik a bőrt a szabadgyökök okozta káros hatásoktól.
Az orvosi hámlasztás két "erősségben" érhető el.

  • A Bene Bellum Lumpeel Cosmo gyümölcssavakat, szalicilsavat és tranexámsavat tartalmaz, melyekkel felszínes hámlasztás érhető el, lényegében felépülési idő nélkül. 
  • A Bene Bellum Lumpeel triklórecetsavat (TCA), glikolsavat és citromsavat tartalmaz, melyek középmély hámlasztást eredményeznek. Itt a felépülési idő 7-10 nap, ami alatt durva lemezes hámlás tapasztalható a kezelt területen. 

A szigorú fényvédelem (SPF 50+, direkt napfény ill. szolárium kerülése) kötelező a kezelések mellett!

Amennyiben szükséges a kezelések (a kezelő orvos döntésének megfelelően) 3-4 hetente ismételhetőek. 

LUNCH TIME PEELING - GLICOLSAVAS HÁMLASZTÁS
Bőrmegújításra, a túlzott faggyútermelés szabályozására (akné, seborrheas dermatitis), a nyaralások emlékeként megmaradt pigmentációs zavarokra, vagy csak megelőzésképpen/bőrmegújításra bármely bőrtípusra, bármely életkorban, akár a tavaszi, nyári időszakban is alkalmas (fényvédelem mellett).
EASY DROXY VERSICOLOR FELSZÍNES HÁMLASZTÁS

Az Easy Droxy Versicolor különböző AHA és BHA savak kombinációjából (glikolsav, tejsav, citromsav, kojiksav, szalicilsav) álló bőr-, és sejtmegújító peeling. Kíméletes megoldást nyújt a felületes ráncokkal, a bőröregedés korai jeleivel, a fénykárosodott bőrrel, enyhe pigmentfoltokkal és a pattanásokkal szemben is. Mindezt felépülési idő nélkül.

Egy kúra során 4-5 kezelés javasolt, hetente/kéthetente 1-1 alkalommal. A hámlasztás mindössze 15 percet vesz igénybe, utána pedig egy a termékhez tartozó, a bőrtípusnak megfelelő krémmel és egy 50 SPF fényvédővel kenjük be a bőrt, melyeket otthon is használni kell. 

MÉLYHÁMLASZTÁS TRIKLÓRECETSAVVAL 

A TCA, azaz a triklórecetsav a bőr mélyebb rétegéig hatoló kémiai hámlasztó, mellyel középmély hámlasztás érhető el. Hatására bekövetkezik a fehérjék koagulációja,  azaz kicsapódása. Használata után a bőr felső hámrétege lényegében teljesen "halott". A klinikánkon használt EasyTCA komplex 15% TCA-t, antioxidánsokat, vitaminokat sőt még AHA savakat is tartalmaz. A papilláris dermiszig, azaz az irha felső részéig hatol. Ennek hatására a sérült, elöregedett hámsejtek helyét újonnan képződött egészséges hámsejtek veszik át. A reepitelizáció (a felhám újraképződése) következtében a kollagénszintézis is beindul. A kötőszövet stimulálása következtében beinduló fokozott elasztin és kollagénszintézis akár 6 hónapig is észlelhető.

Kinek ajánljuk?

-fénykárosodott bőrre, a fénykárosodás okozta ráncokra

- hiperpigmentációs problémákra, melasmára, lentigora, posztinflammatórikus hiperpigmentációra, szeplőkre

- finom, mérsékelt erősségű periorális ráncokra

- a bőr megújítására, a bőr öregedésének "megelőzésére"

- enyhén súlyos aknés hegekre

- tág pórusokra

- solaris keratosisokra

- aknés bőrre

A kezelés után kb. 1 hét a felépülési idő, mely alatt a kezelt terület bőrének lemezes hámlása észlelhető. Egy kúra során 4 kezelés javasolt, 10 naponta 1-1 alkalommal. A kúra alatt és utána legalább 6 hétig kerülendő a direkt napfény, szolárium. Az otthoni bőrápolás részeként egy ápoló krém (bőrtípusnak megfelelően választjuk) és egy fényvédő (Melablock HSP 50+) használata mindennap kötelező.

PIXEL PEEL HEGKEZELÉS
A bőrön sok minden tud maradandó nyomot hagyni. Akár akne, akár bárányhimlő okozta heg, az eltüntetése legtöbbször nehézkes és sokszor lehetetlen. A triklórecetsavas hámlasztás és a dermaroller kezelés külön-külön is kiváló eredményeket hozhat, de ezek hatása, ha kombináljuk őket, még kifejezettebb.
A kezelést leghamarabb 2 hetes különbséggel lehet elvégezni, 4 alkalommal, de már egy kezelés is a lézeres kezeléssel vetekedő hatást hoz.