Az Ellansé® filler egy kollagén stimuláló töltőanyag, amely azonnali térfogatnövelést és hosszú távú kollagén stimulációt biztosít. A ráncok volumene és korrekciója azonnal látható a kezelés után, a saját kollagéntermelés fokozatos serkentése természetes hatású és hosszan tartó eredményt nyújt. Az Ellansé® természetesen és teljes mértékben felszívódik a szervezetben néhány hónappal a kezelést követően.  Mivel hosszú távú hatásai a kollagén stimulációból származnak, ha az Ellansé® töltőanyagok természetes módon felszívódtak a szervezetben, hatásuk továbbra is láthatóak lehetnek.

 

Az Ellansé® összetétele
70%-os vizes karboxi-metil-cellulóz (CMC) gélhordozó, és 30% szintetikus PolyCaproLactone (PCL) mikrogömbök.
Az Ellansé® hatásai
 • Azonnali bőrfiatalítás
 • Ráncok és redők feltöltése
 • Az arc kontúrjainak újradefiniálása
 • Hosszútávú kollagén stimuláció
 • Az öregedés jeleinek visszafordítása
 • Az arc fiatalítása és ezzel egyidejűleg a bőrminőség javítása

Ez a készítmény azonnali töltőhatást (CMC) tesz lehetővé, amelyet a szervezet saját kollagénjének stimulálása követ: neokollagenezis (PCL).

A kollagén a teljes test fehérjetömegének 30%-a és a bőr tömegének 70%-a. Az emlősökben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, az ECM legfontosabb összetevője, amely vázként működik, és a sejtek, szövetek és szervek fő építőköve. A kollagén, a keratin és az elasztin adja a bőr erejét, rugalmasságát és szerkezetét.

1. lépés: a volumen azonnali helyreállítása. Az Ellansé® sima mikrogömböket (apró részecskéket) tartalmaz, amelyek egyenletesen oszlanak el a hordozó gélben, és kitöltik a térfogatvesztés által érintett bőrterületeket.

2. lépés: a szervezet természetes kollagéntermelésének stimulálása. Néhány hónap leforgása alatt a beültetett mikrogömbökre adott idegen test stimulálja a szervezet természetes kollagén termelését. A hosszú élettartamot (a hatás időtartamát) az Ellansé® család (S, M) szabályozza és hangolja 12-től 48 hónapig. Az injekció beadásakor a CMC gélhordozót a makrofágok fokozatosan, néhány hét alatt felszívják. Ez idő alatt a PCL mikrogömbök idegentestreakciót váltanak ki, ahol a felszívódott hordozó térfogatát kollagén helyettesíti, és rögzíti a mikrogömböket, megakadályozva a migrációt. Ez elsősorban az ún. I-es típusú védő kollagén, ellentétben más töltőanyagokkal. A PCL mikrogömbök méretük miatt nem fagocitizálódnak.

Ellansé® kontra Hyaluronsav

Az Ellansé® előnye a többi, nem-állati eredetű töltőanyaghoz képest, a tartósság, a hatásosság, és a teljes lebomlás.

Az eredmények azt mutatják, hogy 17°% -kal kevesebb töltőanyag mennyiségre van szükség ugyanahhoz az eredmény eléréséhez a használatával, a hyaluronsav alapú töltőanyagokhoz képest. Szerkezeti alátámasztó és térfogatnövelő hatása is lényegesen magasabb. A neokollagenezis után az Ellansé® olyan rugalmassági modulust biztosít, mint a dermisé, és ez sokkal előnyösebb, mint egy hyaluronsav alapú töltőanyag esetében.

Milyen előnyei van az Ellansé® fillernek?
 • azonnali eredmény és hosszantartó hatás – S-12 hónap, M- 24 hónap
 • folyamatos volumen növekedés a kollagén stimuláció révén a természetes megjelenés és a hosszan tartó eredmény érdekében
 • azonnali eredmény a Poly-Lactic-savhoz (PLLA) képest
 • jobb stabilitás és élettartam a hyaluronsavhoz ás a  CalciumHidroxiapatithoz (CA HA) képest
 • az Ellansé® mikrogömbök felülete sima és gömb alakú, összehasonlítva más kollagén stimulátorokkal, az optimális biokompatibilitás érdekében. Kifejezetten gömb alakú és sima, 25-50 cm átmérőjű PCL részecskékből állították össze, mivel a durva felületek és a szabálytalan alakú részecskék hajlamosak nemkívánatos események kiváltására (például nem kívánatos csomókat és csökkent kollagénlerakódást eredményeznek)
Meddig tart a hatása?
A természetes és azonnali hatás 1-2 évig tart attól függően, hogy melyik Ellansé® terméket ajánljuk az a Páciens kezeléséhez.
Biztonságos?
Az Ellansé® biztonságos kezelés, jelenleg világszerte több mint 60 országban alkalmazzák. Nincs szüksége bőrtesztre, mivel biológiailag kompatibilis. A termék idővel teljesen lebomlik.
Mennyi ideig tart a kezelés?
Egy tipikus Ellansé® kezelés körülbelül 30 percet vagy többet vesz igénybe, a kezelési területektől, a felhasznált termék mennyiségétől és a kezeléseket végző orvos technikájától függően.
Mik a lehetséges mellékhatások?
Más injekciókhoz hasonlóan, az injekció beadásának helye(i) körül viszketés és érzékenység jelentkezhet, valamint helyi bőrpír enyhe, pár napig tartó duzzanattal és zúzódásokkal. Ezek a tünetek viszonylag gyorsan eltűnnek, és csökkenthetők, ha a kezelést követően jegelik a területet. Egyes esetekben a duzzanat csökkentése érdekében gyógyszeres kezelést is lehet alkalmazni.
Milyen felépülési idővel jár a kezelés?
Az Ellansé® kezelés felépülési ideje minimális. Mint minden esztétikai kezelésnél, előfordulhat helyi duzzanat és zúzódás, de ezek általában nagyon gyorsan elmúlnak. Komplett felépülést 14 nap alatt érünk el.
Milyen gyorsan alakul ki a végleges eredmény?

Az Ellansé®kezelés után azonnali eredményt látunk a carboximetylcellulóz gél térfoglaló hatása miatt, azonban a hosszútávon jelentkező kollagén stimuláció eredménye enneél az eredménynél látványosabb lesz, mind a szöveti repozícó, mind a bőr minőségének javulása és volumenizációja szempontjából. Javasolt a kezelt területek enyhe alulkorrigálása, a további térfoglalás miatt. A végleges eredmény leghamarabb 4 hónappal a kezelés után megítélhető. Ez alatt az idő alatt a kezelt területek ismételt korrekciója, ill. egyéb töltőanyagokkal történő injektálása tilos.

A kezelés utáni 4-6 hét környékén a carboximetilcellulóz gél lebomlása megtörténik, de a stimulált kollagén még nem fejti ki végleges hatását, ezt a páciensek enyhe visszaesésként ítélhetik meg. Ez a folyamat természetes, és korrekciót nem igényel.

A végleges eredmény, és a kezdeti eredmény közötti változást a rendelőben elvégzett standard körülmények között történő fénykép felvételek összehasonlításával lehet korrektül megítélni.

Kezelhető területek

Az Ellansé® az arc területén használható. Kezelhető vele a homlok, halánték, szemöldök területe, az orr, a járomív, nevető ránc, és a marionett redők, ill. az állív.

Kanülös technikával a bőr alatti ún. subcutan terület ill. a csont feletti supraperiostealis terület kezelhető.

Ajak töltésére, illetve a test egyéb területének töltésére nem javasolt.

1 alkalommal maximum 3 ampulla Ellansé® adható be.

Áraink

Ellansé® - kollagén stimuláló filler
1 ampulla Ellansé® S165 000 Ft / ampulla
1 ampulla Ellansé® M180 000 Ft / ampulla