Az ajak hialuronsavas töltése nem elsősorban a karakter megváltoztatását célozza, hanem a korral összeeső szövetek újra hidratálását, teltebbé tételét. Természetesen a megfelelő anyagválasztással elképzelhető az ajak formájának finom módosítása is, azonban teljes karakterváltás, vagy az arc meglévő és korral egyre jobban látszódó aszimmetriáinak korrigálására ez a beavatkozás nem javasolt.

RÉSZLETEK

A száj feltöltését csak és kizárólag hyaluronsavval szabad elvégezni, más – örök - anyag erre nem engedélyezett és szakmailag sem elfogadott, ugyanúgy, ahogy örök anyaggal feltöltött száj további hyaluronsavas formázása sem.

Az ajak töltése ritkán önálló feladat egy rejuvenatios folyamatban, inkább kiegészítése egy kezelési sorozatnak. Fontos, hogy a környezet (csontok, fogak, bőr állapota, szerkezete) befolyásolja az összképet, amelyről a kezelés előtti konzultáció során szintén felvilágosítást fog kapni.

Fogszabályozás alatt álló fogsor esetén a szájtöltést érdemes a fogszabályzó eltávolítása után elvégezni. Fogászati kezelés a beavatkozás előtt és után 2 hétig ne legyen.

Amennyiben a szájtöltés szakmailag nem indokolt, kezelőorvosa visszautasíthatja azt.

Mikor látható a végleges eredményt és milyen gyakran lehet tölteni?

A beavatkozás után 2-3 hét alatt gyógyulnak meg a kezeléshez köthetően kialakult mellékhatások, így a bevérzés és a duzzanat, valamint az anyag idegentest érzése. További 2-3 hónap, míg a szövetek közé történő integráció megtörténik, és a töltés elnyeri végső formáját.

Töltést ennél sűrűbben csak szakmailag indokolt esetben ajánlott végezni az ajak területén, a további szövődmények megelőzése végett. Saját felelősségre nem kérhető a beavatkozás.

Az első töltés utáni eredmény mindenképpen természetes, nem szakértő szemmel észrevehetetlen lesz. Az ajak területére kifejlesztett hyaluronsavak képesek a száj körüli izom folyamatos mozgásához alkalmazkodni és teljesen integrálódni, azaz kitapinthatatlanná válni megfelelő gyógyulási idő után.

Az anyag megválasztása sokban függ a páciens igényeitől és a befogadó szövet állapotától. Az anyag választás a szakorvos feladata és felelőssége, erről a pácienst a kezelés előtt tájékoztatja.

A kezelés előtt fénykép készül, amely a száj eredeti állapotát rögzíti. A beavatkozás után azonnal duzzanat észlelhető, amely az azt követő 4 órában fokozódni fog. Újabb kezelés/korrekció igénye esetén minden esetben megvárjuk a teljes gyógyulást, azaz 3 hetet és csak és kizárólag akkor végzünk el korrekciót.

A töltés eredménye 12-18 hónapig tart, és fokozatosan veszíti el az ajak a volument. Az ajak hidratáltsága, teltsége akkor is jobb marad a kiindulási helyzethez képest, ha többet beavatkozás nem fog történni. Újabb rátöltés esetén az eredmény egyre tartósabb lesz, akár több évig is megmarad.

Teendők korábbi töltés esetén
Amennyiben korábban volt már szájtöltés korábban, más orvosnál, kérjük, hogy dokumentációját hozza el. Ennek hiányában a töltés nem elvégezhető. A korábbi töltések letagadása, az orvos megtévesztése nem célszerű.
Strip Lips - szájtöltés speciális stabilizációs technikával

A klasszikus ajaktöltési technikák nem mindenkinél hoznak megfelelő eredményt: egyenetlen felszín, többszöri töltés esetén sem változó ajak forma, ill. a töltőanyag elvándorlása a környezet felé egyaránt kellemetlen és esztétikailag nem megfelelő eredményt hoznak. 

Ezen folyamatok hátterében szerepelhet hibás beadási technika, az anatómiai és élettani határok tiszteletben nem tartása, vagy nem megfelelő anyagválasztás, de a páciens speciális anatómiai adottságai, erős szájkörüli mimikája is szerepet játszhat. Az anyag migrációját okozhatja a túl gyakori és túl nagy mennyiségekkel történő szájtöltés, amelyet sokszor a páciensek a nem megfelelő végeredmény miatt gondolnak szükségesnek.

A Dermart Klinikán Pácienseink az első konzultáció során felvilágosítást kapnak arról, hogy a klasszikus ajak töltés megfelelő lehet-e a számukra, avagy anatómiai adottságaik miatt szükségszerű lehet az ún. „strip lips” technika, amely ugyanúgy hialuronsav beadásával történik, azonban a kezelés végén egy speciális, 24 órán keresztül fennmaradó rögzítő kötés kerül fel a kezelt ajakra. A kötés lehetővé teszi az étkezést, beszédet és a száj higiéné ellátását. 24 óra múlva a kötés eltávolítható, a gyógyulási és kezelési folyamat a klasszikus szájtöltésekkel megegyezik.

A „strip lips” technika bármely szájtöltésnél alkalmazható, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a befertőződés esélyét és a bevérzés nagyságát, így minden kedves Páciensünknek ajánljuk.

Bemutató képek

 

Áraink

Hialuronsavas szájtöltés
Hyaluronsavas szájtöltés 130 000 Ft / ampulla
Strip Lips - szájtöltés speciális stabilizációs technikával ÚJ!150 000 Ft