A kollagén a bőr száraz tömegének 75%-át teszi ki, és a bőrünkben leggyakoribb kollagéntípus az I-es típusú kollagén. A kollagén a bőr tónusának és rugalmasságának fenntartásáért felelős.

40 éves kor felett azonban a kollagén bőrünkben évente 1%-kal csökken, emiatt a ráncok mélyülnek, az arc fakóbb lesz és fáradtnak fog tűnni. Azért, hogy ezt megelőzzük illetve kezeljük, a fibroblaszt sejteket új I-es típusú kollagén termelésére kell késztetnünk.

Hogyan működik a Karisma?
A Karisma egy olyan innovatív készítmény, mely nemcsak nagy molekulasúlyú hialuronsavat, de R-polipeptid α1 láncot is tartalmaz.  A hidroxilált α1 láncot selyemhernyók termelik (ennek köszönhetően az allergiás reakciók kockázata igen alacsony), és növeli az I-es típusú kollagén termelését a fibroblasztokban.  Ezért a kollagénrostok minőségi és mennyiségi növekedése miatt a szövetek visszahúzódását eredményezi, ami emelő hatást, jobb bőrtónust és textúrát eredményez. 
  
A Karisma-ban lévő hialuronsav segíti a hidratálást és a fibroblasztok proliferációjának és metabolizmusának kedvező környezet fenntartását, és nem utolsó sorban antioxidáns hatású is.
Mik az előnyei?
A Karisma-nak a többi elérhető mezoterápiás készítménnyel szemben az a különlegessége, hogy kollagén láncokat is tartalmaz, mely könnyíti a hiányzó kollagén visszatermelődését.
Hogyan és hova alkalmazható a kezelés?
A Karisma kezelés célzottan a problémás bőrterületre vagy az egész arcra/nyakra alkalmazható, az orvos döntése alapján.  
Az anyag bejuttatása a bőrbe tűvel vagy kanüllel történik, a kezelendő területen egyenletesen eloszlatva azt a felhám alatt.
 Milyen problémák esetén alkalmazható?
  • fotó- és kronoagingben szenvedő arc és nyak célzott kezelésére
  • aknés hegek kezelésére
  • a bőr sorvadásos kórképeinek kezelésére
Hány alkalom szükséges?
Az indukciós kúra 2 alkalomból áll, amelyet havi egyszer kell beadni.  
Az ezt követő 4. hónapban egyszeri fenntartó kezelést lehet alkalmazni.
A kezelés után
A kezelés mellékhatása az egyéb tűs mezoterápiás kezelésekkel megegyező.  
Néhány óráig tartó pirosság, enyhe duzzanat előfordulhat a beadás helyén, valamint bevérzés is lehet, amely kb. 7-10 nap alatt gyógyul.

Bemutató képek

 

Áraink

Mezoterápiás kezelések: Karisma kezelés
Karisma kezelés 180 000 Ft / alkalom