1113 Budapest, Bocskai út 31., I. em. 2.

Orvosi esztétika

Orvosi esztétika

Alkati tulajdonságként, hajlamként megjelenő bőrgyógyászati kezelést igénylő állapotok diagnosztizálása és gondozása céljából forduljon hozzánk bizalommal!

Minden esetben vendégünk bőrtípusának megfelelő, személyre szabott megelőző és fenntartó kezelést alakítunk ki. Ambuláns kezeléseinket helyi érzéstelenítésben végezzük, melyet a beavatkozás módjához hasonlóan, a diagnózistól és a beteg állapotától függően a kezelő orvos határozza meg.
A kezelés előtt a kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát esetleges gyógyszerallergiájáról!

Orvosi esztétikai kezelések és szolgáltatások

DEKA CoolPeel™ lézeres kezelés

A lézeres bőrmegújító kezelések gyakran használt nem műtéti eljárások az öregedés, az elszíneződések és más bőrhibák hatékony csökkentésére. A hagyományos lézeres kezelések azonban fájdalmasak lehetnek és hosszú felépülési időt igényelhetnek. A CoolPeel™ lézeres eljárás hatékony fiatalítást kínál kényelmes, rövid felépülési idővel. A páciens már másnap visszatérhet a hétköznapi teendőihez.

MI A COOLPEEL™ ÉS MIBEN MÁS?
A CoolPeel™ egy fejlett módszer az ablatív lézeres bőrmegújításra. A rendszer segítségével pontosan és precízen meghatározott energiát ad le, amelyet nagyon rövid impulzusokkal juttat el a bőrbe, amely eltávolítja a bőr elhalt felső rétegét és stimulálja az új kollagén termelését. A CoolPeel™ nem invazív lézeres peelingnek tekinthető.
HOGYAN MŰKÖDIK A COOLPEEL™?
A CoolPeel™ egy olyan bőrmegújító kezelés, amelyet csak a SmartXide Tetra CO2 lézerrel lehet elvégezni. A rendszer finom beállításainak és működésének köszönhetően megakadályozza az elhúzódó gyógyulási időt, ami rövidebb gyógyulási periódust eredményez, mint más ablatív kezelések.
MIRE HASZNÁLHATÓ A COOLPEEL™?

A CoolPeel™ különböző bőrproblémák kezelésére használható, és különösen hasznos az öregedés jeleinek visszafordítására.

A kezelés felhasználható:

 • A finom vonalak és ráncok csökkentésére.
 • A tág pórusok csökkentésére.
 • A bőr textúrájának javítására
 • A napkárosodás és napfoltok kezelése.
 • Aknés hegek kezelése.
KI A JÓ JELÖLT A COOLPEEL™-HEZ?
A legtöbb páciens, aki a fent leírt problémákkal jelentkezik. A betegeknek a kezelés előtt egészségesnek kell lenniük, nem lehet aktív bőrgyulladásuk vagy fertőzésük. Fontos, hogy a kezelés előtt minden esetben vírus ellenes gyógyszert alkalmazunk a pácienseknél, az esetlegesen meglévő és lappangó herpesz infekció fellángolásának megelőzésére. Gyulladás utáni kóros pigmentálódásra hajlamos pácienseknél előzetesen, lokálisan krémeket alkalmazunk. Előfordulhat, hogy egyes esetekben más alternatív kezelést javasolt, így a lézeres kezelést minden esetben konzultáció előzi meg.
MI VÁRHAT A COOLPEEL™ ALATT?
A CoolPeel™ kezelés kb. 15-20 percet vesznek igénybe olyan területek kezelésére, mint az arc. További időre lesz szükség, ha további területeket, például nyakat, mellkast vagy kézfejeket is kezelünk. A kezelést megelőzően az érintett területen érzéstelenítő krémet alkalmazunk, ezért érdemes a kezelésre 30 perccel korábban megérkezni.

A kezelendő bőrprobléma súlyosságától függően általában több, gyakran három kezelést ajánlunk 4 hetes időközökkel.

Restylane Skinboosters terápia

Restylane skinbooster vital és vital light

A mikroinjekciós eljárás során hialuronsavat juttatunk a bőrbe, mely egyenletesebbé és simábbá teszi a bőrt. A technika az arcon , a nyakon, a dekoltázson és a kézfejken is egyaránt alkalmazható, ugyanakkor az aknék okozta sebek kezelésére, illetve a hegek „finomítására” is alkalmazható. A hialuronsav a szervezetünkben is megtalálható természetes anyag, az injektálással bevitt anyag pedig magától kiürül a szervezetből.

A Skinbooster kezelést nemtől, korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánljuk, aki üdébb, frissebb bőrre vágyik. Segíti az öregedés jeleit enyhíteni, javítja a bőr barrier funkcióját, helyreállítja a hidratáltságot, növeli a bőr feszességét, simábbá teszi a ráncokat. A Vital light fiatal, vagy érzékeny bőrre, vagy vékony bőrre alkalmazható hialuronsav.

Klinikánkon javasoljuk egy három alkalmas kúra elvégzését, melynek terápiáit havonta lehet ismételni. Fenntartó kezelést 4-6 hónappal a kúra után lehet elvégezni.

A kezelés előtt érzéstelenítő krémet alkalmazunk a kezelendő területen. A kezelés maga nagyjából 15 percet vesz igénybe, a kezelés után enyhe bőrpír, pontszerű bevérzés, kisebb bevérzések (hematóma) keletkezhetnek, melyek néhány napon belül elmúlnak.

PROFHILO® – BIO REMODELING

Az innovatív Profhilo kezelés a bőr remodellingjét, újraépítését végzi el, nagymértékű javulást eredményezve a szövetek szerkezetében. A Profhilo nem egy töltőanyag, vagy biorevitalizációs készítmény, hanem az anti-aging kezelések új kategóriája a bőr minőségének javításában. A Profhilo nagy mennyiségű kis- és nagy molekulatömegű injektálható hialuronsav keveréket tartalmaz, amelyet kémiai adalékanyagok nélkül hővel stabilizálnak. A komplex egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. 
A Profhilo hatását számos klinikai kutatás vizsgálta, amelyek igazolják az extracelluláris mátrix átalakulását, a kollagénképződés jelentős fokozódását. A bőr textúrája, rugalmassága, hidratációja javul, a bőr feszesebbé válik, lifting hatás alakul ki.
A Profhilo önmagában is használható, vagy kiváló kiegészítése a hialuronsavas töltőanyagokkal történő kombinációnak, a legjobb eredmény elérése érdekében.
Kezelhető vele az arc, nyak, dekoltázs, a kézfej. A kezelés utáni eredmény szinte azonnal látható, természetes, de látványos megújulás, javulás mutatkozik a kezelt területen. A Profhilo stimulálja a bőr kollagén és elasztin képződését, javítja a bőr tónusát, textúráját, hidratáltságát és ragyogását.
Növeli az arc teltségét, feszesítő és lifting hatással.
A terméket 5 meghatározott, anatómiai ponton injektáljuk a bőr mély rétegébe. Az anatómiailag meghatározott 5 esztétikai pont lehetővé teszi az egyenletes eloszlást, a kívánt eredmény érdekében nincs szükség több tűszúrásra. A felépülési idő minimális, rövid ideig tartó pirosság, duzzanat, bevérzés előfordulhat.

Nucleofill bőrmegújító anti-aging kezelés

A Nucleofill úgynevezett polinukleotidokat tartalmaz, melyek egy háromlépcsős mechanizmus révén stimulálják és megújítják a bőrt. 

 1. A bőr egy kötőszöveti sejtjéhez, a fibroblasztokhoz kapcsolódik, melynek hatására ezek a sejtek kollagént, hialuronsavat és elasztint kezdenek termelni, ezáltal javítva a bőr struktúráját, fokozva a rugalmasságát, feszességét. Ezt a folyamatot „GYM effektusnak” nevezik a gyártók. A hatás hasonló, mint amikor edzőterembe megyünk, edzünk és az izmaink feszesebbek, erősebbek lesznek. A Nucleofill hatására hasonló folyamat játszódik le a bőrben. 
 2. Antioxidáns tulajdonsága révén semlegesíti a rendkívül káros szabad gyököket. Gátolja a gyulladásos jelátviteli anyagok szintézisét, így gyulladáscsökkentő hatású.
 3. Vizet köt meg, ezáltal hidratálja a bőrt, javítja a minőségét és feszesít. Biorevitalizáló és sejtmegújító, fenntartja a sejtek belső egyensúlyát és mint mediátor kedvező irányba módosítja a működésüket. 
Hogy zajlik a kezelés?
A Nucleofill értékes hatóanyagainak bejuttatása a bőrbe tűvel történik. Az esztétikai orvos döntése szerint lehet 5 pontos technikával, kanüllel vagy több szúrással a kezelendő területen egyenletesen eloszlatva a felhám alatt. 
Kiknek ajánljuk?
Oxidatív stressztől, napfénytől károsodott, fakó, dehidratált, fáradt bőrűeknek. De hatásosan javítja a hegek, striák állapotát is. 
Hány alkalom szükséges?

Az indukciós kúra 4-5 kezelésből áll, kéthetente 1-1 alkalommal. Fenntartó kezelésnek kéthavonta 1-1 alkalom javasolt. Lehetséges a kombinálása más mezoterápiás hatóanyagú készítményekkel pl. Skinbooster- rel, vagy RRS mezoterápiás koktélokkal, az esztétikai orvos javaslatának megfelelően. 

A Nucleofill tiszta hatóanyagokat tartalmaz, allergizáló hatása lényegében nincs. Összetevői természetes forrásból származnak. A kezelés mellékhatása az egyéb tűs mezoterápiás kezelésekkel megegyező. Néhány óráig tartó pirosság, enyhe duzzanat lehet a beadás helyén, valamint bevérzés, mely kb. 7-10 nap alatt gyógyul. 

Hialuronsavas ráncfeltöltés, hialuronsavas arcformázás

A bőr rugalmassága az idő előre haladtával csökken, veszít feszességéből, hidratáltságából, ami előbb finom, majd egyre mélyebb ráncok kialakulásához vezet. A hialuronsavas ráncfeltöltés és volumenpótlás műtét nélkül, minimális felépülési idővel kínál erre megoldást.

A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen megtalálható nagy molekulájú szénhidrát. Legfontosabb tulajdonságai közé tartozik vízmegkötő képessége, amely molekulasúlyának nagyjából ezerszerese. Vizes közegben gél állagot alakít ki, ezzel részt vesz élettani folyamatokban, az immunrendszer aktivitásában, valamint szükséges a sejtek normális működéséhez. Emellett felelős a bőr rugalmasságáért, hidratáltságáért, feszességéért és ellenálló képességéért. A hialruonsav fontos antioxidáns szerepet is betölt, képes a fibroblastok aktiválására, ezzel serkentve a kollagén és elasztin szintézisét. Regenerációs képességének köszönhetően a sérülések, sebek gyógyulásában is részt vesz. Sejtvédő tulajdonsága miatt pedig véd a külső károsító hatásokkal szemben. A hialuronsav teljes mértékben organikus, így szintetikus anyagok nélkül végezhető a bőr rejuvenálása.

Milyen esetekben javasolt a hialuronsavas ráncfeltöltés?

Az arc öregedése során nemcsak a bőr különböző rétegei változnak, hanem a bőr alatti szövetekben az irhában, a zsírszövetben, az izmokban, végül a koponya csontjaiban is változás következik be. Az arc zsírpárnái fogynak, és a gravitációnak megfelelően lejjebb ereszkednek. Az esztétikai kezelések célja ennek a folyamatnak a megelőzése vagy javítása. Próbáljuk visszaállítani az eredeti arcformát, a természetes arányok megtartásával, az öregedés során elvesztett zsírpárnák, felszívódott csontok pótlásával. Az arc egészét figyelembe véve végezzük el a volumenpótlást, a ráncfeltöltést.

Így történik a kezelés

Először lidokainos krémmel érzéstelenítjük a kezelendő területet. Az esztétikai orvos részletesen tájékozódik a korábbi arcfiatalító beavatkozásairól, majd az állapot felmérése után javaslatot tesz az egyéni, személyre szabott kezelésre. Az eljárás gyors és minimális fájdalommal jár. A hialuronsavas töltőanyagot vékony tűvel vagy kanüllel juttatjuk a bőrbe. Utána átmeneti pirosodás, bevérzés, duzzanat előfordulhat.

Az alábbi területeken alkalmazható

Ajkak, áll és állvonal, halánték, középarc, szemöldök környéke, Marionette ráncok, nasolabiális redő, szem alatti karikák, a járomív és állvonal definiálása, kiemelése.

Mikor nem javasolt a beavatkozás?

Aktív fertőző bőrbetegség (pl.herpes) esetén, terhesség és szoptatás alatt, bizonyos gyógyszerek szedése (pl. véralvadásgátlók) mellett, alvadási zavarok, autoimmunbetegségek esetén.

Klinikánkon kizárólag magas minőségű, hialuronsavas feltöltőanyagokat alkalmazzuk: Restylane, Hyamira.

 

COG szálas kezelés

Tudnivalók a COG szálas kezelésekről

Az arc körvonalának, kontúrjának változása a kor előrehaladtával elkerülhetetlenül bekövetkezik. A szövetek rugalmassága csökken, az arc volument veszít. A megereszkedett arc kezelésére kiváló megoldás a műtét nélküli, felszívódó szállal történő arcfeszesítés, arcemelés. A beavatkozás hatása a kötőszövet regenerációján alapul. Hatása akár 2 évig is tarthat.

Miben más a Fine Thread Contour (FTC) felszívódó szálakhoz képest?
Ez is a felszívódó szálas kezelések egyik formája, de itt jelentősebb az arcfeszesítő, arcemelő hatás a horgas COG szálaknak köszönhetően. Itt kevesebb, de „erősebb” szál kerül behelyezésre. A COG szálas kezelést követően azonnal látható az emelő hatás, ugyanis a befűzött, és helyére illesztett szálakon elhelyezkedő "tüskék" a szövetekbe kapaszkodva rögzítik az emelést. Ezt követően a szervezet reakciója a hagyományos felszívódószálas kezelésekhez hasonlóan történik. A végleges hatás hónapok múlva alakul ki, jelentős változást eredményezve az azonnali hatáshoz képest is.
Mi a teendő a kezelés előtt?
 • A beavatkozás körülbelül 60 percet igénylő „kisműtét”.
 • Érdemes 15-20 perccel előbb érkezni, hogy a papírok kitöltésére legyen idő.
 • A beavatkozást steril körülmények között végezzük, ezért fontos hogy előtte otthon haj és arcmosás történjen.
 • Kérünk mindenkit, hogy smink nélkül érkezzen.
 • A beavatkozás előtt 1 órával 1 szem fájdalomcsillapító (pl. Cataflam) nyugodtan bevehető.
 • Nem kell éhgyomorra érkezni, de teli hassal sem ajánlott.
Hogyan történik a kezelés?
 • Ülő helyzetben tervezzük meg a behelyezendő szálak helyét.
 • A fül előtti régióban Lidocain injekcióval érzéstelenítünk.
 • Az arcon a szálak lefutásának megfelelően kanüllel érzéstelenítést végzünk.
 • Behelyezzük a szálakat – ez néha kis érzékenységgel járhat- jelentős fájdalommal nem.
 • A behelyezési pontokat steri-strippel leragasztjuk, ezeket másnap reggel el lehet távolítani. Ezután víz az arcot érheti és sminkelni is szabad.
Mi a teendő a kezelés után?
 • A helyi érzéstelenítő hatása kb. 2 óráig tart, ezalatt átmeneti és részleges izombénulás előfordulhat.
 • Ajánlott NSAID fájdalomcsillapító (pl. Cataflam dolo 3x1) szedése a beavatkozás után 4-5 napig.
 • Történhet száraz, helyi hűtés 1-2 napig.
 • Szedhető antibiotikum profilaxis egyedi elbírálás alapján.
 • Érdemes figyelni a fokozott folyadék és C-vitamin bevitelre.
 • Kerülni kell az arcizom mozgását (rágózás, beszéd, mimika) 1 hétig.
 • Lehajolni nem szabad 1 hétig.
 • Kerülendő 2 hétig a fokozott fizikai igénybevétel, sport.
 • Kisebb bőrön lévő behúzódások, egyenetlenségek, bőrredők eltűnnek 2 hét alatt.
 • Ajánlott pár napig az emelt párnán való alvás.
 • Tilos az arcmasszázs 3 hónapig.
 • Nem javasolt a fogorvosi beavatkozás 2 hétig.

LISA szem - róka szem kezelés

A rókaszem kezelés Oroszországból indult. A kezelés során speciális Cog szálak kerülnek behelyezésre. Hatására a szemöldökök végei felemelkednek, megemelkedik a középarc, a szem ívesebb lesz és láthatóan kinyílik a tekintet.

Az eredmény kb. 8-12 hónapig tart.

Mire kell figyelni a beavatkozás előtt és után?
 • A beavatkozás előtt konzultáció szükséges.
 • Előtte otthon érdemes betadinos arc- és hajmosást végezni.
 • A kezelés után közvetlenül 20 percig jegelni kell a területet, addig nem szabad elhagyni a klinikát.
 • 6 hétig kizárólag háton fekve szabad aludni.
 • Utána 1 hétig a terület duzzadtabb, 4 hétig fájhat is.
 • A bemeneti nyílás 1 hétig le van ragasztva, melyhez hozzányúlni tilos. Ennek cseréjére a 4-5. napon vissza kell jönni a klinikára.
 • Az erős mimika kerülendő, hatására a szálak lazulhatnak és az eredeti állapot állhat vissza. Ezért előtte botox kezelés javasolt.
 • A tűszúrásoknak megfelelően várhatók az ezzel összefüggő reakciók: véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül.
 • Bőrbehúzódások kb. 4 hétig láthatóak, ezután alakul ki a végleges eredmény, a természetes hatás.
 • A kezelés során a felesleges bőrmennyiségnek megfelelően az emelési pontokban bőrbehúzódások jelentkeznek, amelyek nem sminkelhetőek.
 • 3 napig a területet nem érheti víz, ez idő alatt tilos a hajmosás.
 • 6 hétig nem szabad edzeni. A második hét elteltével olyan alacsony intenzitású edzés végezhető, ami az arcot nem mozgatja vagy rázza, pl. biciklizés.
 • Kerülendő a napozás és egyéb UV fénnyel járó tevékenységek, amíg fennáll az esetleges duzzanat, vörösség. Fényvédő használata szükséges!
 • Minden beszúrt tű magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés után 5 napon keresztül antibiotikum szedése.

 

Lézeres kezelések: Hyperpigmentációs problémák kezelése

A széndioxid-lézeres bőrkezelés képes a bőr teljes megújítására. Kisimítja az egyenetlen, aknés, heges bőrfelszínt, megújítja a fénykárosodott bőrt, kisimítja a mélyebb ráncokat, eltűnteti a felületes, apró ráncokat, fiatalítja, feszesíti az arc, a nyak, a kéz, a dekoltázs bőrét, összehúzza a tág pórusokat.

RÉSZLETEK

A DEKA frakcionált DOT szkennelő rendszere speciális algoritmus alapján működik, intelligens szekvenciák szerint, melyek optimalizálják a szkennelési útvonalat, egyre fokozódó hőtermeléssel, miközben a környező szövet védve van. A szkennelés mérete, mélysége és sűrűsége 39-féle képpen állítható, a páciens igényeinek megfelelően.

Hatása:
A lézer beállítástól függően bejut a bőrbe, A bőrből mikroszkopikus oszlopokat párologtat el, amelyek az ép bőrfelület felől napok alatt regenerálódnak. Ezzel együtt az általa képzett hő is intenzív regenerálódást indít be. A bőrben lévő kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek újra aktivizálódnak és fokozott termelésbe kezdenek. Kb. 4-10 hét a kollagénképződés elindulása, mely azonban hónapok múlva is, esetleg 1-2 évig is fennáll. A bőr felső rétegének leválása és a mélyebb rétegben bekövetkezett bőrmegújulás komplex folyamata biztosítja az egészséges, környezeti hatásoknak fokozottabban ellenálló bőr megjelenését. Közvetlenül a kezelés után a még meglévő mikrocsatornákon egyéb, kötőszövet képző és gyógyulást elősegítő hatóanyagokat is be tudunk juttatni a bőrbe.

Előnyei:
    •  a bőr gyorsabb gyógyulását, regenerálódását teszi lehetővé (az ép hámszigetek miatt)
    •  a bőr szerkezetének javulása már a kezelést követő 1 hét után látszik
    •  nem érinti, nem károsítja a környező szöveteket
    •  hámlasztás és bőrfeszesítés egyben
    •  természetes és tartós megújulás
    •  a kívánt mennyiségű lézerfény nagyon pontosan beállítható a kezelendő problémához és egyéni bőrtípushoz igazodva.

Lehetséges mellékhatások:
    •  pár napig tartó duzzanat
    •  átmeneti bőrpír, pirosság
    •  bőrérzékenység
    •  fényérzékenység miatt fényvédő használata a kezelés után 6 hétig kötelező
    •  hyperpigmentació (barna foltok) nem megfelelő otthoni kezelés esetén
    •  hypopigmentáció (halvány foltok) nem megfelelő otthoni kezelés esetén
    •  herpesz megelőzéseképpen adunk gyógyszert, amelyet a kezelés előtt már el kell kezdeni
    •  bakteriális felülfertőződés nem megfelelő otthoni kezelés esetén
    •  hegesedés nem megfelelő otthoni kezelés esetén

Nem alkalmazható:
    •  terhesség, szoptatás alatt
    •  aktív fertőzés (bakteriális, gombás, virális) a kezelendő bőrfelszínen
    •  kóros hegesedésre (keloid) való hajlam esetén
    •  cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés esetén
    •  epilepszia esetén
    •  megelőző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek esetén
    •  Isotretinoin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt, ill. fél éven belül
    •  bizonyos gyógyszerek szedése esetén

Lézeres kezelések: Photorejuvenatio

A DEKA Motus AY Nd:YAG lézersugaraival végzett photorejuvenáció során a bőr irha rétege 45 fokra melegszik fel. Így hősokk proteinek szabadulnak fel, valamint TGF béta növekedési faktor.

A kezelt szövetben regeneráció indul be, melynek során nő a kollagén és elasztin képződés, fokozódik a bőr vízmegkötő kapacitása. Az eredmény rugalmasabb, feszesebb, hidratáltabb bőr, a látható ráncok mennyisége csökken. A kívánt eredmény eléréséhez egy 4 alkalmas kúra ajánlott. 3-4 hetente lehet egy kezelést végezni.

Rögtön utána érezhetően feszesebb a bőr, de ez egy gyors azonnali hatás. A végleges hatás az utolsó kezelés után 6 hónappal látható.

Fenntartó kezelések ajánlottak. 

Kezelhető területek: arc, nyak, dekoltázs és a kézfejek.

A kezelés után néhány óráig piros lehet a kezelt bőrfelület.

A kezeléssorozat időtartama alatt tilos a napozás, szoláriumozás, SPF 50+ fényvédelem ajánlott!

Lézeres kezelések: visszér, seprűvéna, rozacea kezelés

A DEKA Motus AY lézeres készülékkel fájdalommentesen, teljes komforttal kezelhetők az apró visszerek, seprűvénák, hajszálerek és rosaceas bőrelváltozások.

RÉSZLETEK

A készülék Nd:YAG lézersugaraival kíméletesen kezelhetők az esztétikai problémát okozó apró felületes érelváltozások. A lézersugarak a vörösvértestekben lévő festékanyagban, a hemoglobinban nyelődnek el, melynek során hő keletkezik, ami az ér elzáródásához vezet. Ezáltal megszűnik a keringés a kezelt érszakaszon, majd szervezetünk természetes módon elszállítja a roncsolódott, felesleges sejteket, anyagcseretermékeket a területről. 

A kezelések 2-3 havonta megismételhető, ha szükséges. Általában 2-4 kezelés elegendő a kívánt eredmény eléréséhez, de ez egyéni sajátosságoktól függően változhat.

Visszerek kezelése előtt javasolt előzetes érsebészeti állapofelmérés.

A kezelt terület kipirulhat, duzzanat, oedema, bevérzés jelentkezhet, melyek általában néhány nap, hét alatt (kb. két hét alatt) beavatkozás nélkül szanálódnak. A kezelés után lehetséges még purpurák, kontakt dermatitis, hyperpigmentáció, hypopigmentáció megjelenése. Egyes esetekben szükséges lehet lokális kortikoszteroid krémek alkalmazása.

A kezelések előtt/után szigorúan tilos napozni, szoláriumba menni, szaunázni. A kezelés előtt legalább már 10 nappal önbarnító használata tilos.  A kezelt területet iPlease, vagy Cicaplast krémekkel kell kenni.

 

Lézeres kezelések: körömgomba kezelés

A DEKA Motus AY lézeres készülékkel fájdalommentesen, teljes komforttal végezhető a körömgomba kiegészítő, adjuváns kezelése.

RÉSZLETEK

A körömgomba nagyon gyakori, számtalan embert érintő probléma. Kezelése és teljes eliminálása nehéz feladat. Általában lokális készítmények alkalmazása javasolt, kiegészítve szisztémás, az-az gyógyszeres terápiával. Azonban a szisztémás gyógyszereket kevesen tolerálják jól, sokszor májfunkciós eltéréseket okoznak. Egyes esetekben pedig a páciens kísérőbetegségei miatt egyáltalán nem alkalmazhatóak. A DEKA Motus AY lézeres készülék Nd:YAG lézersugaraival ezekben az esetekben nyújt megoldást. A lokálisan alkalmazott szerek mellett kiegészítő kezelésként alkalmazzuk a körömgomba elpusztítására. A lézersugarak a körömlemezbe hatolnak, a keletkező hő hatására pedig beágyazódott körömgomba elpusztul.

A körmök természetes módon általában 6-9 hónap alatt cserélődnek, de lábkörmök esetében ez akár 12 hónap is lehet. A kezelések az első fázisban hetente egyszer javasoltak, 4 héten át, majd a köröm teljes cserélődéséig havonta szükségesek fenntartó kezelések. Az egészséges új köröm kb. 3 hónap múlva lesz látható.

Milyen esetekben nem alkalmazható a lézeres kezelés?

 • olyan lokális gombaellenes készítmények használata mellett, melyek megváltoztatják a  köröm pigmentációját
 • olyan körömlakkok alkalmazása mellett, melyek megváltoztatják a köröm pigmentációját
 • köröm alatt lévő bevérzés, pigmentáció (pl. anyajegy) esetén
 • bakteriális körömfertőzés esetében, ami a köröm pigmentálódásához vezetett
 • más fennálló körmöket is érintő betegségek esetén, mint psoriasis, lichen planus, atópiás dermatitis

A kezelés biztonságos, mellékhatások, szövődmények megjelenése nem jellemző. A beavatkozás gyors és fájdalommentes, a köröm felmelegítése miatt lehetséges minimális melegségérzet a kezelt területen.

 

 

Dermart Buda