1113 Budapest, Bocskai út 31., I. em. 2.

Testkezelések

Testkezelések

A klinikánkon elérhető testformáló technológiák segítenek a felesleges zsírpárnák eltüntetésében és a megereszkedett, narancsbőrös területek feszesítésében.

Vendégeinknek egyedi adottságaiknak és céljaiknak megfelelően segítünk megtalálni a számukra ideális kezelést és meghatározni annak gyakoriságát az optimális eredmény érdekében.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy mindegyik beavatkozás csak megfelelő életmód mellett hatékony, és így is javasoljuk igénybe venni.

Sajnos egyik kezelés sem képes maradéktalanul semlegesíteni az elfogyasztott édességek következményeit, és nem helyettesítik a testmozgást sem.

Testkezelések és testkezelésekhez kapcsolódó szolgáltatások

PowerShape 2, hatékony alakformálás

Rádiófrekvenciás, lipolézeres és vákuumos alakformálás nyirokcsizmával

A PowerShape 2 komplex alakformáló valamint cellulitkezelési módszer, amely a vákuum erejét (gyorsítja a keringést és formálja a testet) kombinálja a multipoláris és bipoláris rádiófrekvenciával (zsírbontást végez, valamint elősegíti a bőr metabolizmusát és fiatalítja azt), illetve a lipolézer technológiával (fokozza a zsírbontást és elősegíti a zsír szervezetből való távozását).

RÉSZLETEK

Klinikánk kozmetikájában az elsősorban testkontúr javításra használt Powershape egyedülállóan rendelkezik arckezelő fejjel is, úgynevezett thermális arckezelő applikátorral amelyből a kibocsátott rádiófrekvencia a bőrfelszín károsítása nélkül penetrál mélyen a bőrbe.

Alkalmazási területei:
    •  alakformálás
    •  zsírbontás
    •  cellulitcsökkentés
    •  bőrfeszesítés
    •  salaktalanítás
    •  arcfiatalítás
    •  keringésjavítás

Multipoláris rádiófrekvencia – hő általi sejt-anyagcsere fokozás, bőrfeszesítés előnyei:
    •  intenzíven felmelegíti a bőrszövetet
    •  a hőközvetítés fokozza az oxigén eloszlását, több oxigén szállítódik a kapillárisokból zsírsejtekbe
    •  stimulálja a kollagén és elasztin termelődéséért felelős fibroblaszt sejteket
    •  javítja a mikrokeringést

Vákuum – nyirokmasszázs előnyei:
    •  a nyirokmasszázs elősegíti a salakanyagok kivezetését
    •  kitágítja a vérereket elősegítvén a sejtek az oxigénnel való ellátottságát
    •  csökkenti az ödémát

Soft lézer előnyei:
A soft lézer diódák intenzív vörös fénye fokozza a bőrsejtek metabolizációját (serkenti az ATP termelést), ezáltal bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása van.

Vivace mikrotűs rádiófrekvenciás hasfeszesítés, striakezelés

A Vivace mikrotűk különlegessége, hogy apró elektródaként működve rádiófrekvenciát bocsátanak a kezelendő szövetbe, akár egész hosszuknak megfelelően, akár csak a végükből. A rádiófrekvencia kötőszöveti újdonképződésre gyakorolt pozitív hatása régóta ismert, és a gyakorlatban használt tulajdonság.

RÉSZLETEK

Hatása:
Az 50-60°C-ra pár miliszekundum erejéig felhevített kötőszövet azonnal reagál a kezelésre: hirtelen megfeszül, összehúzódik. Ezáltal a bőr a kezelést követően pár napig kifejezetten feszes lesz.

A rádiófrekvencia valódi hatása azonban jóval később, 3-4 hét múlva kezd kibontakozni: az új kollagén és elasztikus rostok megtermelődésével a bőr tömöttebb, finomabb, rugalmasabb lesz.

A mikrotűs rádiófrekvencia kezelés másik nagyon nagy előnye, hogy a tüskék által okozott sérülések átmenetileg megnyitják a bőr ún. barrier funkcióját. A barrier funkció az a védelmi funkció, amely nélkül a bőrünk nyitott kapu lenne a külső szennyeződések számára, illetve nem tudna mindet megmenteni a felesleges víz - és hőveszteségtől.

A kezelés után pár percig olyan mezoterápiás hatóanyagokat (hyaluronsav, Drakula terápia, biostimulációs vitaminok és esszenciális aminosavak) tudunk fájdalom nélkül átjuttatni a bőrön, amelyeket egyébként csak külön-külön szúrásokkal, injekcióval lehet az irhába, tehát hatásuk kifejtésének helyére juttatni.

A mezoterápia kellemetlenségei így egy csapásra eltűnnek – bevérzés, fájdalom, egyenetlen dóziseloszlás, duzzanat, vörösség – és a kezelés kifejezetten kellemes, mondhatni elegáns lesz.

A mezoterápiás koktéloknak számos előnye közül kiemelendő a hyaluronsav antioxidáns és vízmegkötő hatása, amely nem engedi a Vivace kezelés után következetesen kialakuló bőrön keresztüli vízvesztést, illetve a platelet rich plasma (Drakula kezelés) amely természetes "antibiotikum" hatása miatt a felülfertőződés esélyét is csökkenti.

Kifejezetten ajánlott:
A Vivace mikrotűs rádiófrekvencia mindenkinek ajánlott, aki szereti a természetességet, saját öngyógyító mechanizmusait akarja kihasználni a bőr megújulásához. Akinek nincs ideje lábadozni, aki nem viseli jól a szúrást, aki tartós és természetes bőrfiatalítást szeretne, azoknak kiváló kezelés a Vivace frakcionált rádiófrekvencia.

Lehetséges mellékhatások:
A gyors regeneráció miatt a szövődmények kialakulása is elenyésző. A kezelés után 24 óráig szaunázni, edzeni nem szabad, és – bár a kezelés nem fényérzékeny – 2 hétig az UV sugárzás is kerülendő.

 

Felszívódó szálas arc- és testkezelések

A Thread Lifting vagy más néven Fine Thread Contour (FTC) kezelés során biokompatibilis, a szervezet által lebontható, injekciózható szálak kerülnek a bőrbe. A szálak összetevője poli-dioxanon illetve poli-glikolsav. Ezeket az összetevőket orvosi eljárásokban 30 éve használják felszívódó varratokhoz.

RÉSZLETEK

Hatása:
Az FTC eljárás során vékony szálakat szúrnak a bőrbe, mely megtámasztja a szöveteket, feszesíti az arckontúrt, és stimulálja a test saját kollagén-termelését. Ebből kifolyólag az FTC fokozatosan fejti ki feszesítő és kollagén-termelő hatását.
Az optimális szálak mennyisége függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától. A kollagén termelés a szálak behelyezésétől számított 6-8 héttel veszi kezdetét. Fokozatos, de érzékelhető hatása akár 25 hónapig is tarthat. Természetesen az egyéni hatások eltérőek. Egyéntől függően szükség lehet az ismétlésre, jellemzően 3 alkalommal, 4-6 hetes időközönként. A pontos ismétlésszámot előre nem lehet meghatározni, mert egyénenként eltérő lehet.

Nem alkalmazható:
    •  akut, krónikus bőrbetegség esetén
    •  fertőzés, gyulladás esetén
    •  gyulladáscsökkentő, szteroid, véralvadásgátló vagy aszpirint szedése esetén (a kezelés megelőző egy héten belül)
    •  terhesség, szoptatás idején
    •  18 év alatt
    •  amennyiben kórtörténetében szerepel keloid képződés (csak testen végzett FTC esetén fontos információ)
    •  diabétesz vagy véralvadási probléma esetén

Lehetséges mellékhatások:
Az injekció beadását követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek a jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül.

Minden beadott injekció magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés utáni rövid antibiotikus kezelés, amelyet vagy a kezelés után közvetlenül injekció, vagy szájon át szedhető kapszula formájában javasoljuk.

 

Tanity® - UV mentes barnulás

A Tanity®, a legegészségesebb módja a barnulásnak, mert UV-mentes, azaz nem károsítja a bőrt, és mert egy speciális cukor származék (a DHA-Dihydroxyactone) lép kémiai reakcióba a bőr felső hámrétegében található aminosavakkal kialakítva a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű barna bőrt. A folyamat hasonló ahhoz, amikor egy almát kettévágunk és kint hagyunk a levegőn: egy idő után teljesen bebarnul a vágott felülete.

RÉSZLETEK

A Tanity® barnítás előtt, alatt és után használt és ajánlott kozmetikumok mind:
    •  parabénmentesek (azaz nem tartalmaznak baktérium-, gomba-, vírusölő tartósítószereket),
    •  csomagolásaik ftalátmentesek (azaz nem oldódnak ki a termékbe - a PVC csomagolásból származó ftalátok) gluténmentesek, és állatokon nem tesztelt termékek.

Hatása:
A Tanity® oldat bőrfelületre juttatását követően a barna szín azonnal látható, míg a DHA általi barnaság 24 óra alatt teljesen kialakul. Az eredmény pedig egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától és az előkezelésétől függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd el fokozatosan fakulni.

Előnye:
A teljes folyamat öltözéssel együtt kb. 15 percet vesz igénybe. A barnító oldatot a bőrfelületre egyenletesen fújva a kozmetikai bronzosítónak köszönhetően a kívánt barna szín azonnal látható, a végleges barnaság 8 óra elteltével állandósodik.

A kezelést képzett szakemberek végzik, akik testre szabottan tudják a barnító oldatot felvinni, így megelőzve a színegyenetlenségeket, foltosodást, ill. a természetellenes hatást.

A barnaság mértéke ízlés és bőrtípus szerint választható! A Tanity® speciális bőrelőkészítő folyadéka megakadályozza a természetellenes sárga szín kialakulását, így sokkal szebb eredményt ad bármely otthoni önbarnító kezeléshez képest.

Kifejezetten ajánlott:
    •  akiknek családjában bőrtumor fordult elő.
    •  akiknek pigmentfoltjaik vannak.
    •  akiknek fontos az egészséges és biztonságos barnulás.
    •  akiknek érzékeny a bőrük, szeplősek, vagy valamilyen fényérzékenyítő kezelésen estek át.
    •  akik fényérzékenyítő gyógyszert szednek.
    •  akik életük valamilyen emlékezetes nagy eseményre, alkalmára készülnek. (esküvő, szalagavató bál, ballagás, bálok stb.)
    •  akiknek hivatásuk miatt szeretnének bronzbarna bőrt (versenytáncosok, testépítők és aerobic versenyzők stb.)

 

Fogyás az Infraslim X biciklivel!

RÉSZLETEK

KÉNYELMES, FEKVŐ TESTHELYZET, KÖNNYED BICIKLIZÉS, MINDEKÖZBEN A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ INFRALÁMPÁK FELGYORSÍTJÁK A SEJT ANYAGCSERE FOLYAMATAIT.

Az emberi szervezet a saját védelme és egyensúlya fenntartása érdekében testzsírba burkolja a káros savakat és méreganyagokat. Ebből következik, hogy testzsírunk tele van salakanyagokkal.
A méreganyagok kiválasztása különböző módokon történik a testben, melyek közül az egyik legfontosabb az izzadás. Izzadáskor a különböző külső hatásokra fokozódik a vér- és nyirokkeringés, és a verejtékmirigyek kiválasztják a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőr pórusain át kivezetik a szervezetből. Az izzadás során nagyjából 70-80%-nyi víz, illetve a maradék hányadban olyan anyagok távoznak a verejtékkel a testből, mint például a koleszterin, a zsírsavak, de nehézfémek és egyéb káros anyagok is.

Az izzadás tudatos kiváltásának legjobb módja a testmozgás, azaz aktív izzadás, vagy a hőmérséklet növelése, például infraszaunázás, azaz passzív izzadás. Mindkét módszer gyorsítja a sejtanyagcserét, és hozzájárul a fogyáshoz és alakformáláshoz.

Az INFRASLIM X lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre használja ki a nagy hatásfokú kardió edzés és az infravörös sugárzás keltette hőenergia előnyeit. A mélyre hatoló infrasugarak erejével tágítja az ereket, serkenti a keringést, így a testmozgás révén keletkezett sejtanyagcsere melléktermékei és a méreganyagok gyorsan távoznak a szervezetből, és a zsírbontás is azonnal megkezdődik. Az INFRASLIM X ráadásul az infrasugarak jótékony hatását több oldalról támogatja és maximalizálja, és egy egyedi hatásmechanizmust hoz létre, amelyben ezek az élettani folyamatok hatványozott gyorsasággal játszódnak le. A vákuum a kötőszövetek stimulációja révén szintén elősegíti a felesleges anyagok távozását a sejt közötti térből, és már egy kezelés után szemmel láthatóan csökkenti a narancsbőrt, fokozza a kötőszöveti rostok rugalmasságát. A speciális tartományban sugárzó vörös fény, azaz kollagén terápia hozzájárul az előbbi hatáshoz, hiszen a kollagén termelés beindításával szintén a bőrszövet rugalmasságát javítja. Az infra és a vörös fény kombinációja kíméletessé teszi az ízületek számára is a mozgást, garantálja azok átmelegedését, az esetleges lerakódások távozását.

Az INFRASLIM X olyan extra funkciót is tartalmaz, ami teljesen egyedülállóvá teszi a fitness eszközök között, és a hatékonyságát az elérhető maximumig fokozza. Az oxigénterápia, azaz a 70%-os tisztaságú oxigén belégzése révén az összes kedvező élettani folyamat felgyorsul, és az edzés számottevően könnyebbé válik. Rendkívüli jelentősége, hogy ha önmagában infravörös sugárzást alkalmaz egy berendezés, a felfokozott sejtanyagcsere révén kialakuló megnövekedett oxigénigényt a környezeti levegő nem tudja kielégíteni, ezért oxigénhiányos állapot léphet fel, ami számos kellemetlen tünetet okozhat. Az INFRASLIM X-nek köszönhetően azonban kiküszöbölhetők az edzés közben fellépő oxigénhiány kellemetlen tünetei, úgymint szédülés, kifulladás, izomgörcs vagy a későbbi izomláz.

Fontos, hogy ha aktív méregtelenítésbe kezdünk, a szervezetnek rengeteg folyadék utánpótlásra van szüksége, ezért az INFRASLIM X használatakor minden esetben ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre – edzés előtt és után egyaránt!

KOLLAGÉN TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

FOKOZZA A FIZIKAI TELJESÍTŐ- ÉS ÁLLÓKÉPESSÉGET,
HOZZÁSEGÍT EGY ÁLTALÁNOS JOBB KÖZÉRZET
KIALAKÍTÁSÁHOZ ÉS MEGTARTÁSÁHOZ

Az INFRASLIM X készülékben az öt egymást kiegészítő technológia egyike a kollagén-fényterápia, egy fotobiostimulációs eljárás a szervezet kollagén és elasztin rostok termelésének serkentésére, melyet a speciális 630 nm-es hullámhossz-tartományban vörös fényt sugárzó LED-ek biztosítanak. A kollagén az a természetes fehérje, amely a test elsődleges szöveteinek, a kötőszövetnek a struktúráját alkotja, és biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll.

25 éves kor után a test kollagén termelődése csökkenni kezd, majd egyre lassul, 50-60 éves korra pedig akár teljesen le is állhat. A kollagén termelés lelassulásával a bőrben lévő kapilláris erek megduzzadnak, és gátolják a bőrt az optimális mennyiségű víz és a tápanyagok megtartásában. Ennek következtében lassan egyre több ránc jelenik meg az arcon, a szem körül, és megnő a különféle bőrelváltozások kialakulásának a kockázata. A bőrszín fáradtabbá válhat, csökken az ellenálló képessége a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

A kollagén-fényterápiás kezelés hatására a kollagén rostok visszaépülnek, feszesedik a bőr- és a kötőszövet, csökkennek a gyulladások, valamint javul a víz- és az oxigénfelvétel. A bőr visszanyeri rugalmasságát és vízmegkötő képességét. Az erek is megerősödnek, és a jobb vérellátás következtében a bőr természetes regenerálódása felgyorsul. A szem és ajak körüli ráncok halványulnak, és megszűnnek a szem alatti táskák. A fokozott kollagén szintézis a bőr ásványianyag-háztartását is egyensúlyba hozza, összehúzza a pórusokat és segíti a sebgyógyulást.

A kollagén az ízületekben található porcoknak is fő alkotóeleme, épp ezért az ízületi kopás okozta fájdalmakban, az ízület szabadabb mozgásában is nagy eredményt érhetünk el a kollagén-fényterápiával. A kollagén támogatja a porcsejtek aktivitását, részt vesz folyamatos megújulásukban, és egyensúlyban tartja a porcok optimális működéséhez szükséges vízháztartást.

Az infrabiciklis edzés kollagén-fényterápiával kiegészítve kíméletes és kényelmes, olyanok számára is kellemesen végezhető, akiknek az edzőtermi edzés túl megerőltető, és egyformán alkalmas alakformálásra, a felesleges kilók leadására és az egészség támogatására, megőrzésére.

AROMA TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

FONTOS SZEREPET JÁTSZIK A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI
ÉS EGYÉB BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉBEN,
REGENERÁLJA A SÉRÜLT SZÖVETEKET

Az aromaterápia évezredek óta használt gyógymód, melynek alapja az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények, illetve a belőlük kinyert kivonatok és illóolajok alkalmazása az egészség megőrzésére és a betegségek tüneteinek kezelésére. Napjainkban ismét egyre népszerűbb, leginkább stressz oldására használják.

Az aromaterápia alapja az illóolajok fájdalomcsillapító, stresszoldó, valamint érzelmekre és hangulatra való pozitív hatása. Az illóolajok nem csak csökkentik a stresszt, de fokozzák a keringést és a méreganyagok kiválasztását, valamint csillapíthatják a gyulladást. Az aromaterápiával kezelhetőek a bakteriális eredetű- vagy vírusfertőzések, égések, magas vérnyomás, légzési nehézségek, álmatlanság, depresszió és sok egyéb betegség.

Az olajok alkalmazásának számos módja lehetséges, melyek közül a masszázs az egyik legismertebb és egyben legkellemesebb módszer. Nem csak a feszültséget oldja, serkenti a vér- és nyirokkeringést, ráadásul az olajok szervezetbe is bejuthatnak, hogy ott fejtsék ki jótékony hatásukat. Az illóolajos fürdő is hatékony hangulatjavító és lazító hatású, az olajokkal való inhalálás pedig leginkább felső légúti megbetegedések esetén ajánlott. Borogatás formájában rándulásra, ficamra vagy akár hasfájásra használható. Az illóolajok szájon keresztül is alkalmazhatók, de kizárólag gyakorlott aromaterápiás szakember útmutatásával, mivel az olajok koncentrációja többnyire nagyon tömény, az egészségre káros is lehet.

Az INFRASLIM X öt technológia speciális ötvözete révén nem csak egyedülállóan hatékonnyá teszi az edzést, de egy páratlanul üdítő élménnyé, melyhez nagyban hozzájárul az aromaterápia stressz-csökkentő és harmonizáló hatása. A vízzel hígított illóolaj a kezelőtérbe permetezve azonnal elpárolog, és a légzés útján, illetve a bőr pórusain át jut a szervezetbe. Miközben a mélyre hatoló infrasugarak serkentik a keringést, és fokozzák a sejtanyagcserét és méregtelenítést, az aromaterápia nem csak támogatja ezeket a jótékony folyamatokat, de segít a jó közérzet elérésében. Az INFRASLIM X tehát amellett, hogy az alakformálás könnyű és hatékony módját biztosítja a felhasználók számára, mindennapi stressz levezetésére is tökéletesen alkalmas, így az edzés és egészségmegőrző kezelés előnyeit a kikapcsolódás és feltöltődés élményével egészíti ki.

ÓZON TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

JAVÍTJA A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER FUNKCIÓIT,
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

Az ózonterápiát már az 1970-es évek óta alkalmazza az orvostudomány és a szépségipar, elsősorban immunerősítő, fertőtlenítő, valamint a bőrszépítő hatása miatt. Felhasználásának bevezetése a magasfrekvenciás áram felfedezéséről híres Nikola Tesla nevéhez fűződik. Az első ózonterápiás készülékeket főleg orvosi célokra használták: a fertőzések kezelésében páratlan eredményeket értek el ózonterápiával, tekintve, hogy ebben az időben még nem álltak rendelkezésre antibiotikumok. Bőrbetegségek kezelésére először D’Arsonval, francia biofizikus használta ezt az eljárást 1892-ben.

Az ózon (O3) az oxigén (O2) aktív formája. Az ózon csak akkor marad háromatomos formában, ha a külső körülmények lehetővé teszik, egyébként szétbomlik egy kétatomos és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigén molekulává. Az egyatomos oxigén rendkívül könnyen lép reakcióba bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi testben, így a kórokozókat és a szintetikus vegyületeket is oxidálja. Az aktív oxigén a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálásával megbontja a baktériumok sejthártyáját, és megakadályozza a gombák sejtnövekedését, valamint a vírusok sejtekhez kapcsolódását, így szaporodását is. A vírusos sejtek kiiktatásával arra ösztönzi a szervezetet, hogy azokat egészséges sejtekkel pótolja. Az ózon növeli a szövetek oxigénellátását, oxidálja az erekben lévő esetleges lerakódásokat, és kitisztítja a véredényeket. Mivel elősegíti az ATP és az interferonok termelődését, aktiválja az immunrendszert is.

Az ózonterápiának különböző válfajai léteznek abból a szempontból, hogy milyen módon juttatják az ózont a szervezetbe. Mivel az olívaolaj is alkalmas az ózon megkötésére, speciális gélt is készítenek belőle, mely súlyosabb külső sérülések, fertőzések vagy bőrhibák esetében is rendkívül hatásos lehet. Az INFRASLIM X által alkalmazott technológiához az ózon-sátor áll legközelebb, melyben a kezelt személy nyaktól lefelé, bőrlégzés útján élvezheti az ózonterápia előnyeit. Az ózonterápia feszesíti és tisztítja a bőrt, és jótékonyan hat a sejtanyagcsere-folyamatokra. Sokoldalú felhasználási lehetőségei közt szerepel a sebgyógyítás és fertőtlenítés, például fogászati kezeléseknél vagy herpesz ellen. Bőrstimuláló hatása eredményes a ránctalanításban és a bőr rugalmasságának helyreállításában. Legfontosabb előnyei, hogy maga az eljárás gyors, higiénikus, ugyanakkor tökéletesen fájdalommentes és biztonságos.

Az INFRASLIM X-ben egy nemesgázokkal töltött üveg elektróda felel az ózonterápiás funkcióért, melybe áramot vezetve a gázok ionizációja magától lejátszódik. A kezelőtérbe az ózon oxigénatomokra bontott formájában kerül, melyek rendkívül reaktívak, azonnal kapcsolatba lépnek a bőrrel. Fokozódik a sejtek oxigénellátása, beindul a nyirokáramlás, melyet az infrahő is stimulál, tehát a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szövetekből. A kollagén-fényterápiás funkciót is támogatja, mivel a kollagén termeléshez is hozzájárul, összehúzza a pórusokat, csökkenti a gyulladást, feszesíti a bőrt és a kötőszövetet. Az INFRASLIM X-be beépített ózonterápiás funkció tisztítja, feszesíti a bőrt, és tovább serkenti az infrahő által is felfokozott sejtanyagcserét. Továbbá nem csak a sebeket gyógyítja és fertőtlenít, de bőrstimuláló hatása a kollagén-fényterápiával kiegészítve elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő is, így az akné kezelésére is használható, elmulaszthatja a herpesz tüneteit, vagy akár a fekélyeket. Az INFRASLIM X gépben az ózonterápia legfontosabb előnye, hogy kiegészíti azt a hatásmechanizmust, amelyet az öt technológia együttes erejével érünk el a maximális méregtelenítés és fogyás érdekében.

Az INFRASLIM X a legmodernebb technológiák különleges kombinációja révén segít, hogy a testedzés kevesebb erőfeszítéssel a legjobb elérhető eredményt hozza. Az ózonterápia hozzájárul a fogyást, méregtelenítést és regenerálódást biztosító élettani folyamatok lejátszódásához.

OXIGÉN TERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

RENDKÍVÜL EREDMÉNYES A NARANCSBŐR KEZELÉSÉBEN,
AKTIVÁLJA A NYIROK- ÉS VÉRKERINGÉST,
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

Az oxigén a szervezet működéséhez elengedhetetlen gáz, melyet normál esetben a belégzés során a környezeti levegőből nyer ki a tüdő, ahonnan a véráramba kerül. Az oxigén a vérrel jut el a szervezet minden szervéhez, szövetéhez és sejtjéhez. Az oxigén létfontosságú a sejtekben a metabolikus folyamatok szempontjából. A levegő, melyet belélegzünk, kb. 21% oxigént tartalmaz. Bár ez elegendő normális tevékenységünkhöz, de egy fokozott sejtanyagcserénél ez a mennyiség kevésnek bizonyulhat. Az oxigénterápia kiegészítő oxigén-hozzáadagolást jelent, amely a szervezet jobb oxigénellátottságát biztosítja, és lényege, hogy egy oxigéngenerátor a belélegzett környezeti levegőhöz extra oxigént adagol egy maszkon vagy légzőcsövön keresztül, így 20%-ról mintegy 60%-ra növeli a belélegzett oxigén mennyiségét. Az INFRASLIM X gépbe épített oxigéngenerátor percenként 3 liter 90%-os tisztaságú oxigént képes előállítani.

Az oxigénterápia mindenkinek ajánlott, akinek különböző okokból alacsony a véroxigénszintje, vagy nagyobb fizikai teljesítmény következtében nő az oxigénigénye. Ha a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, számos kellemetlen tünetet tapasztalhatunk, úgymint gyors légzés, légszomj, magas pulzusszám, köhögés, zihálás, izzadás. Mivel az oxigénhiány a szervezet minden szervét érinti, beleértve az agyat is, a hiány első jele lehet a koncentrációs képesség csökkenése, kimerültség, alacsony stressztűrő képesség, állandó idegesség és fáradékonyság is. Ha azt tapasztaljuk, hogy erőtlenek, enerváltak vagyunk a nap folyamán, jó eséllyel az alacsony oxigénszint áll a háttérben, mivel az oxigén az, ami biztosítja a mindennapi feladatok végzéséhez szükséges állóképességet. Egyéb tünetek lehetnek a fejfájás, frontérzékenység, elsavasodás, fáradt bőrszín. Az oxigénhiány az immunműködésünkben is okozhat problémákat: csökken a vérben a falósejtek száma, emiatt megnő a bakteriális és vírusfertőzések, gombás megbetegedések esélye, pollenallergia és asztma alakulhat ki. Csökkenhet a fizikai és szexuális teljesítőképesség, külsőleg pedig elhízás, súlyfelesleg, ráncos, száraz, rugalmatlan bőr, kollagén hiány, narancsbőr, pattanásos bőr jelenhet meg.

Az INFRASLIM X készülékbe épített oxigénterápiás funkció alapját az a számos tanulmány képezte, melyek kimutatták, hogy a kiegészítő oxigén bevitele lehetővé teszi, hogy az ember fokozott fizikai igénybevétel esetén jobb teljesítményre legyen képes. Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét. A rendszeres oxigénterápiát használók fokozott erőnlétet, mélyebb alvást és egy összességében jobb életminőséget tapasztalhatnak. Az oxigénhiány mértékétől függően egyeseknek rendszeresen szüksége lehet az oxigénterápiára, míg másoknak csak alkalmanként vagy bizonyos helyzetekben, például megerőltető fizikai tevékenység során. A hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is egy oxigénhiányos állapot következtében alakul ki, bár ma már több tényezőre vezetjük vissza. Az alaposan igénybe vett izom nem jut a megnövekedett teljesítményhez elégséges mennyiségű oxigénhez, ezért aerob (oxigén gazdag) működésről anaerobra (oxigén mentes) vált át. Ennek a folyamatnak a végterméke a tejsav, amely eltolja a pH-egyensúlyt, és az aktivitás hirtelen megszűnésével nem képes kiürülni az izomzatból. A pH-eltolódás és a sav jelenléte egyaránt stimulálja a fájdalomérző receptorokat, ezért válik minden mozdulat fájdalmassá. A legújabb kutatások a tejsav mellett a hirtelen terhelésre keletkező mikrorepedések, és a sejteken belüli kalcium-ion felhalmozódásának, valamint a fenti folyamatok miatt kialakuló helyi gyulladásnak a szerepét is hangsúlyozzák.

Az INFRASLIM X használata közben az infravörös sugárzás és fitness együttes hatására rendkívüli mértékben fokozódik a sejtanyagcsere, amihez egy megnövekedett oxigénfelvétel szükséges, ezért különösen indokolt és hatékony az infra és oxigénterápia együttes alkalmazása, mivel a kiegészítő oxigénadagolás biztosítani tudja a sejtek megfelelő működését. Az INFRASLIM X lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a maximális teljesítményt hozza ki magából, ugyanakkor megkíméli az edzés alatt vagy után fellépő kellemetlen tünetektől, az izomláztól. Fontos, hogy az szervezet oxigénszintjét ellenőrzésünk alatt tartsuk, mivel a túl magas oxigénszint épp olyan káros lehet, mint a túl alacsony. Az INFRASLIM X gép az oxigéntelítettséget egy oxigénszintmérővel méri, mely indirekt módon ellenőrzi az oxigénszintet a szervezetben. Az artériás vér oxigénszintje 75-100 mmHg. 60 mmHg vagy annál alacsonyabb oxigénszint esetén feltétlenül indokolt az oxigénterápiás kezelés, míg a felső határ 110 mmHg, ami fölött már túladagolásról beszélünk, ezért mindenképp szükséges a kezelés közben is az állandó mérés/ellenőrzés.

Egyéb tudnivalók az INFRASLIM X oxigénterápiás funkciójának használatáról:

Ha rendszeresen használja az INFRASLIM X oxigénterápiás funkcióját, akkor ezen felüli extra oxigénterápia alkalmazásáról mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával az oxigén-túladagolás elkerülése érdekében.

Ne fogyasszon alkoholt vagy szedjen nyugtató és/vagy lazító hatású gyógyszereket oxigénterápia használata előtt vagy közben!

Minden esetben kérjen tiszta orrkanült a kezeléshez, és saját orrkanüljét is tisztítsa meg használat előtt. Amennyiben beteg volt a kezelés előtt, ne használja újra ugyanazt a kanült!

Ügyeljen a bőre épségére is a használat során: használjon hidratáló krémet az orrlyukak környékén! Tegyen egy gézdarabot a füle alá, hogy a cső ne sértse fel bőrét!

Az oxigén rendkívül tűzveszélyes, ezért az oxigénterápiás készülékek közelében a dohányzás vagy nyílt láng használata szigorúan tilos!

A készülék helyezze fűtőtestektől vagy akár gyertyáktól minimum 2 méter távolságra!

 

Z Lipo zsírfagyasztás

A Z Lipo készülék a Cryolipolysis innovatív módszerét alkalmazza, mellyel lehetőség nyílik a zsírlerakódások célzott és tartós csökkentésére, non-invazív módon. A kezelés során a megcélzott zsírszövetet hosszabb időn keresztül, ellenőrzötten és biztonságosan, alacsony hőmérsékletre hűtjük. A kezelőfej által biztosított precíz ellenőrzőrendszernek köszönhetően a kezelendő terület mindig a kívánt hőmérsékletre lesz lehűtve. Az optimális hőmérséklet stabil fenntartása a kezelés sikerének és biztonságos végrehajtásának alapvető feltétele. A piacon egyedülálló pulzáló szívóhatás fokozza a nyirokrendszerre és az anyagcserére kifejtett pozitív hatását.  A Z Lipo megvilágított szilikonfalú kezelőfejeiben átlátszik a bőr pozíciója, mely nagy segítség az optimális paraméterek beállításában. 
A Cryolipolysis a zsírdepókat célozza meg, hosszú időn keresztül (ált. 60 percig) ellenőrzött módon lehűtve azokat. A célzott hidegkezelés okozta energiaveszteség a zsírsejtek apoptózisát okozza, mely végül a pusztulásukhoz vezet. A teljes lebomlás és a zsírsejtek természetes úton való eltávolítása - a nyirokrendszerrel - kb. 10-12 hetet vesz igénybe. Annak köszönhetően, hogy a környező szövetek nem reagálnak úgy a lehűtésre, mint a zsírsejtek, a kezelés biztonságos, kíméletes és non-invazív. A bőrfelület károsodást elkerülendő, egy speciális, egyszer használatos, nedves szövetlapot helyezünk a kezelőfej alá. 

Kezelhető terület: has, csípő, derék, hát, combok, fenék. 

A kezelés után manuális masszázs történik a kezelt területen, amely a kezelés hatékonyságát egyes
tanulmányok szerint 44%-kal növeli. A kezelés után 24 óráig pihenés javasolt. A kezelés napján 5 liter
vizet javasolt fogyasztani.
A masszázst otthon az eső héten nem javasolt végezni, ugyanígy a kezelt terület irritációja (forró víz,
szauna, gőz, bőrradír, masszázs, egyéb gépi kezelés) tilos. Fokozott folyadékbevitel javasolt a kezelés
utáni 1 hétben.
1 héttel a kezelés után előre megbeszélt időpontban Power Shape 2 kezelést adunk- a kezelés árában.
A kezelés eredménye javítható megfelelő életmóddal, ill. egyéb kiegészítő kezelésekkel, pl.
radiofrekvencia, power shape 2, nyirokcsizma, infra shape bicikli, testtekercselés, kavitációs ultrahang
stb.

Max. 2 kezelés javasolt egy területen, 4 hét különbséggel. 

Kontraindikációk:
- terhesség, szoptatás
- akut gyulladás, betegség, fertőző állapotok
- érrendszeri betegségek, májbetegség, vese probléma, vérképzőszervi probléma
- rosszindulatú tumor
- diabétesz, cukorbetegség
- a kezelt területen lévő gyulladás, bőrbetegség, nyitott-, vagy fertőzött seb
- bőrfelszínből kiemelkedő heg
- pacemaker, defibrillátor
- vérhígító /véralvadás gátló, gyulladásgátló/NSAID, kotrikoszteroid használata után 3 hétig
- hideg allergia, hideg urticaria, Raynaud syndroma, cryoglobulinemia, paroxysmalis hemoglobinuria
- rossz perifériás keringés a kezelt területen
- nyirokoedema
- neuropathia – post-herpeszes, diabetikus, rossz bőrérzékelés
- diastasis recti (kezeletlen), sérv a kezelés helyén
- toka kezelés nem végezhető pajzsmirigy-, mellékpajzsmirigy betegség, felső légúti megbetegedés esetén
- alkoholos- kábítószeres-, gyógyszeres befolyásoltság
Figyelem! Hasi műtétek, beavatkozások, zsírleszívás után 6 hónappal, illetve császármetszés után 1 évvel
nem alkalmazható a kezelés! Heges felületen kezelés nem végezhető.
Testkép zavar, mentális labilitás vagy ezek gyanúja esetén a kezelés elvégzése TILOS!

Relatív kontraindikáció:
- egyéb testkezelés (injekciós zsíroldás, kavitációs ultrahang, mikrohullám, radiofrekvencia, speciális
masszázs, stb.) az adott területen
- utazás 2 héten belül
- menstruáció

Z-Wave lökéshullám-terápiás kezelés

Bemutatkozik a Z-Wave Pro cellulit kezelő, testkontúrozó készülék...

Mi a cellulit?
Először is, semmiképpen sem tévesztendő össze a cellulitisszel, ami a bőrt érintő, egészen a
kötőszöveti rétegéig kiterjedő baktérium okozta súlyos gyulladás.
Ezzel szemben a cellulit, vagy a köznyelvben narancsbőr (latinul: adiposis edematosa) a bőr alatti
(szubkután) zsírszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely
egyenetlenné teszi a bőr felszínét. A kórosan felhalmozódó zsír betüremkedik a kötőszöveti rostok
közé, s ennek hatására a bőrön apró kitüremkedések jelennek meg. A cellulit sújtotta bőr tésztás
tapintásúvá és a narancshéjához hasonlóvá válik. Leggyakrabban a comb, a fenék és a karok bőrén
jelenik meg cellulit. A nőket gyakrabban érinti.

Mit lehet tenni ellene?
A diéta és sportolás önmagában nem elég, ugyanis a narancsbőr kialakulása összefügg pl. öröklött
tényezőkkel, hormonális hatásokkal, korral, a test zsírtartalmával, a lerakódott méreganyagokkal és a
vér-, és nyirokkeringéssel is. Ennek megfelelően a kezelését több oldalról kell megközelíteni.
A Dermart Buda Klinikára megérkezett a Z-Wave Pro, mely hatékony megoldást kínál a lokális
zsírfelesleggel és cellulittal küzdőknek. A Z-Wave Pro úgynevezett lökéshullámterápia. Fokozza a
kezelt terület kollagén szintézisét, serkenti a metabolizmust, a vér-, és nyirokkeringést. Csökkenti a
zsírsejtek méretét. A készülék nagy energiájú radiális impulzusokkal dolgozik. A nagy energiájú
lökések behatolnak a bőr rétegeibe, ahol jelentős nyomást gyakorolnak a szövetekre, főként a
kötőszöveti szeptumokra és a zsírsejtekre. A szakítóhullám pedig a zsírszerkezet destabilizálódását
váltja ki.

Mire használjuk a Z-Wave kezelést?
A Z-Wave önmagában cellulit kezelésre, testkontúrozásra is jó eredménnyel alkalmazható, azonban
kombinálható más testkezelésekkel, fokozva azok hatékonyságát. A Z-Lipo zsírfagyasztás után segíti a
fagyasztás által elpusztult zsírsejtek elszállítását. A Power Shape rádiofrekvenciás, vákumos kezelések
eredményét szintén fokozza. Súlyosabb esetekben injekciós cellulit kezelésekkel (pl. RRS Cellutrix) is
kombinálható. Kezelhető területek a has, combok, fenék, felkarok.
A Z-Wave kezelés rövid időt vesz igénybe, területenként kb. 8-10 percet. A beavatkozás teljesen
fájdalommentes, nincs felépülési idő.

FONTOS!

Kezelések: 1 alkalom / 1 kúra során csak egy-egy testtájat kezelünk: tehát pl. vagy a belső combok vagy a
hátsó combok vagy a felkarok vagy a csípőtájék vagy a has vagy a fenék – több testtájék kezelésére
másik alkalommal/ másik kúra során van lehetőség
Kezelések, kúrák
Enyhe cellulit: monoterápiában alkalmazva legalább 5 kezelés javasolt, 7-10 naponta egy-egy kezeléssel
Közepes cellulit: PowerShappel kombinálva 5 hetes kúra. Egy-egy alkalommal egy PowerShape, majd Z-Wave kezelés történik ugyanarra a területre
Súlyos cellulit: A PowerShapet és a Z-Wavet egy mezoterápiás, injekciós cellulit ellenes kezeléssel kombináljuk. Az 5 hetes kúra során heti 2 alkalommal történnek a kezelések. A hét első alkalmán mezoterápiás kezelés/PowerShape kezelés, majd Z-Wave kezelés történik. A hét második kezelésén mindig PowerShape kezelés történik. 

A Z-Lipoval történő zsírfagyasztással is kombinálható egy 12 hetes kúra során, melybe 3 alkalom Z-Lipo kezelés és 12 alkalom Z-Wave kezelés tartozik. 

A kezelések, kúrák előtt minden esetben konzultáció történik, mely során teljes állapotfelmérést végzünk, kiválasztjuk a Páciens számára legoptimálisabb terápiát.

A testkezelések mellett, a kívánt eredmény eléréshez nélkülözhetetlen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és a testmozgás!

A kezelések, kúrák során rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, napi 3-4-5 l víz fogyasztása. 

 

Dermart Buda