1113 Budapest, Bocskai út 31., I. em. 2.

Testkezelések

Testkezelések

A klinikánkon elérhető testformáló technológiák segítenek a felesleges zsírpárnák eltüntetésében és a megereszkedett, narancsbőrös területek feszesítésében.

Vendégeinknek egyedi adottságaiknak és céljaiknak megfelelően segítünk megtalálni a számukra ideális kezelést és meghatározni annak gyakoriságát az optimális eredmény érdekében.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy mindegyik beavatkozás csak megfelelő életmód mellett hatékony, és így is javasoljuk igénybe venni.

Sajnos egyik kezelés sem képes maradéktalanul semlegesíteni az elfogyasztott édességek következményeit, és nem helyettesítik a testmozgást sem.

Testkezelések és testkezelésekhez kapcsolódó szolgáltatások

PowerShape2 - rádiófrekvenciás, lipolézeres és vákuumos alakformálás nyirokcsizmával

A PowerShape 2 komplex alakformáló valamint cellulitkezelési módszer, amely a vákuum erejét (gyorsítja a keringést és formálja a testet) kombinálja a multipoláris és bipoláris rádiófrekvenciával (zsírbontást végez, valamint elősegíti a bőr metabolizmusát és fiatalítja azt), illetve a lipolézer technológiával (fokozza a zsírbontást és elősegíti a zsír szervezetből való távozását).

RÉSZLETEK

Klinikánk kozmetikájában az elsősorban testkontúr javításra használt Powershape egyedülállóan rendelkezik arckezelő fejjel is, úgynevezett thermális arckezelő applikátorral amelyből a kibocsátott rádiófrekvencia a bőrfelszín károsítása nélkül penetrál mélyen a bőrbe.

Alkalmazási területei:
    •  alakformálás
    •  zsírbontás
    •  cellulitcsökkentés
    •  bőrfeszesítés
    •  salaktalanítás
    •  arcfiatalítás
    •  keringésjavítás

Multipoláris rádiófrekvencia – hő általi sejt-anyagcsere fokozás, bőrfeszesítés előnyei:
    •  intenzíven felmelegíti a bőrszövetet
    •  a hőközvetítés fokozza az oxigén eloszlását, több oxigén szállítódik a kapillárisokból zsírsejtekbe
    •  stimulálja a kollagén és elasztin termelődéséért felelős fibroblaszt sejteket
    •  javítja a mikrokeringést

Vákuum – nyirokmasszázs előnyei:
    •  a nyirokmasszázs elősegíti a salakanyagok kivezetését
    •  kitágítja a vérereket elősegítvén a sejtek az oxigénnel való ellátottságát
    •  csökkenti az ödémát

Soft lézer előnyei:
A soft lézer diódák intenzív vörös fénye fokozza a bőrsejtek metabolizációját (serkenti az ATP termelést), ezáltal bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása van.

Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés E-light technológiával

A rádiófrekvencia kötőszövetre gyakorolt kedvező hatása régóta ismert. Az elektromos impulzusok bejuttatásának hatására hőhatás keletkezik a bőr alatti kötőszövetben, amely fokozza az anyagcsere folyamatokat, valamint a vér és nyirokkeringést, ezzel serkentve az új kollagén és elasztikus rostok képződését és következményesen a bőr megfiatalítását.

RÉSZLETEK

A kezelés után közvetlenül észlelhető a bőr feszesedése, amely a korai hőhatásnak köszönhető, a kollagénképző, tartós hatást azonban csak az első hónap elteltével észleljük.

Ajánlott mindenkinek, aki nem szeretne a napfényről lemondani, nem szereti a tűs kezeléseket, vagy nem engedhet meg magának hosszabb gyógyulási időt.

A tartós eredmény érdekében érdemes hetente 1 alkalommal elvégeztetni a kezelést.

Kiválóan alkalmas botulin toxin kezelések között a bőr feszesítésére, Drakula kezelés, vagy mezoterápiás kezelések után, illetve cellulit kezelés kiegészítéseképpen.

Kavitációs ultrahangkezelés

Aqualix zsírbontó kezelés után közvetlenül, illetve az azt követő 1 hétben javasolt a kavitációs UH beavatkozás, amely a mezoterápiás anyagok által elkezdett zsírsejtlebontást folytatja, így az injekciós kúra hatékonyságát növeli.

Önállóan is alkalmas zsírbontásra és feszesítésre, természetesen kúrában alkalmazva.

Vivace mikrotűs rádiófrekvenciás hasfeszesítés, striakezelés

A Vivace mikrotűk különlegessége, hogy apró elektródaként működve rádiófrekvenciát bocsátanak a kezelendő szövetbe, akár egész hosszuknak megfelelően, akár csak a végükből. A rádiófrekvencia kötőszöveti újdonképződésre gyakorolt pozitív hatása régóta ismert, és a gyakorlatban használt tulajdonság.

RÉSZLETEK

Hatása:
Az 50-60°C-ra pár miliszekundum erejéig felhevített kötőszövet azonnal reagál a kezelésre: hirtelen megfeszül, összehúzódik. Ezáltal a bőr a kezelést követően pár napig kifejezetten feszes lesz.

A rádiófrekvencia valódi hatása azonban jóval később, 3-4 hét múlva kezd kibontakozni: az új kollagén és elasztikus rostok megtermelődésével a bőr tömöttebb, finomabb, rugalmasabb lesz.

A mikrotűs rádiófrekvencia kezelés másik nagyon nagy előnye, hogy a tüskék által okozott sérülések átmenetileg megnyitják a bőr ún. barrier funkcióját. A barrier funkció az a védelmi funkció, amely nélkül a bőrünk nyitott kapu lenne a külső szennyeződések számára, illetve nem tudna mindet megmenteni a felesleges víz - és hőveszteségtől.

A kezelés után pár percig olyan mezoterápiás hatóanyagokat (hyaluronsav, Drakula terápia, biostimulációs vitaminok és esszenciális aminosavak) tudunk fájdalom nélkül átjuttatni a bőrön, amelyeket egyébként csak külön-külön szúrásokkal, injekcióval lehet az irhába, tehát hatásuk kifejtésének helyére juttatni.

A mezoterápia kellemetlenségei így egy csapásra eltűnnek – bevérzés, fájdalom, egyenetlen dóziseloszlás, duzzanat, vörösség – és a kezelés kifejezetten kellemes, mondhatni elegáns lesz.

A mezoterápiás koktéloknak számos előnye közül kiemelendő a hyaluronsav antioxidáns és vízmegkötő hatása, amely nem engedi a Vivace kezelés után következetesen kialakuló bőrön keresztüli vízvesztést, illetve a platelet rich plasma (Drakula kezelés) amely természetes "antibiotikum" hatása miatt a felülfertőződés esélyét is csökkenti.

Kifejezetten ajánlott:
A Vivace mikrotűs rádiófrekvencia mindenkinek ajánlott, aki szereti a természetességet, saját öngyógyító mechanizmusait akarja kihasználni a bőr megújulásához. Akinek nincs ideje lábadozni, aki nem viseli jól a szúrást, aki tartós és természetes bőrfiatalítást szeretne, azoknak kiváló kezelés a Vivace frakcionált rádiófrekvencia.

Lehetséges mellékhatások:
A gyors regeneráció miatt a szövődmények kialakulása is elenyésző. A kezelés után 24 óráig szaunázni, edzeni nem szabad, és – bár a kezelés nem fényérzékeny – 2 hétig az UV sugárzás is kerülendő.

 

Alidya cellulitkezelés

A világon a legújabb és legsikeresebb cellulitbontó injekció az ALIDYA. Az olaszországi plasztikai sebész, Motolese professzor által kifejlesztett formula speciális és egyedülálló összetétele egyszerre kezeli a cellulit kiváltó okait: az elégtelen mikrokeringést, a lerakódott toxinokat, a szöveti károsodást. A hatás a szubkután adipóz szövet volumetrikus újrastrukturáló képességének köszönhető, az elágazó és nem elágazó láncú aminosavak keverékének segítségével, az extracelluláris mátrix lúgosítása, illetve a speciálisan tanulmányozott ozmolaritás révén, mely képes az adipóz szövet morfostruktúrálistulajdonságait újra egyensúlyba hozni.

RÉSZLETEK

Az Alidya megköti a lerakódott méreganyagot, fokozza a szövetek nyirokkeringését, javítja a szöveti mátrixot, élénkíti a mikrokeringést, lúgosít és kiváló antioxidáns.

Az Alidya kezelést 7 naponta ismételjük és kúraszerűen alkalmazzuk.

A hatóanyagot apró szúrások formájában (pici tűvel vagy mezoterápiás pisztollyal), 4-6 mm mélységbe juttatjuk. A szükséges kezelések száma egyéntől és a cellulit fokától függ, minimum 7 – maximum 12 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

Mivel a cellulit hátterében genetikai és hormonális okok is állnak, melyeket nem lehet megszüntetni, a cellulit újra kialakul, ezért a Alidya kúra végeztével 30 nap múlva egy fenntartó injekciózás javasolt. A kezelési kúra évenként ismételhető. A kezelés eredményei gépi nyomásterápiás kezeléssel fokozhatóak.

Az Alidya cellulitkezelő kúra orvosi beavatkozás.

A kezelés mellett kiegyensúlyozott, egészséges étrendet, fokozott folyadék fogyasztást, és testmozgást javaslunk, rádiófrekvenciás kezeléssel kiegészítve.

 

Botulin toxin izzadásgátlás-kezelés

A hónalji izzadás legegyszerűbb ellenszere- és kb. 10 hónapig hatásos ellenszere- a botulin toxin kezelés, amellyel kikerülhetőek az alumínium származékok, az illatanyagokat, tartósítószereket tartalmazó kozmetikumok, amelyek sok esetben allergiás reakciót tudnak a bőrön kiváltani.
A kezelés célja, hogy a beadott hatóanyag megakadályozza a hónaljban lévő izzadságmirigyek összehúzódását. Ezt az ún. acetilkolin nevű anyag gátlásával éri el, amelynek köszönhetően az izzadságmirigy "csak" párologtat, de nem ugrik össze, és nem önti el vízzel a hónaljunkat stressz, szorongás, hideg, vagy meleg hatására.

Felszívódó szálas arc- és testkezelések

A Thread Lifting vagy más néven Fine Thread Contour (FTC) kezelés során biokompatibilis, a szervezet által lebontható, injekciózható szálak kerülnek a bőrbe. A szálak összetevője poli-dioxanon illetve poli-glikolsav. Ezeket az összetevőket orvosi eljárásokban 30 éve használják felszívódó varratokhoz.

RÉSZLETEK

Hatása:
Az FTC eljárás során vékony szálakat szúrnak a bőrbe, mely megtámasztja a szöveteket, feszesíti az arckontúrt, és stimulálja a test saját kollagén-termelését. Ebből kifolyólag az FTC fokozatosan fejti ki feszesítő és kollagén-termelő hatását.
Az optimális szálak mennyisége függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától. A kollagén termelés a szálak behelyezésétől számított 6-8 héttel veszi kezdetét. Fokozatos, de érzékelhető hatása akár 25 hónapig is tarthat. Természetesen az egyéni hatások eltérőek. Egyéntől függően szükség lehet az ismétlésre, jellemzően 3 alkalommal, 4-6 hetes időközönként. A pontos ismétlésszámot előre nem lehet meghatározni, mert egyénenként eltérő lehet.

Nem alkalmazható:
    •  akut, krónikus bőrbetegség esetén
    •  fertőzés, gyulladás esetén
    •  gyulladáscsökkentő, szteroid, véralvadásgátló vagy aszpirint szedése esetén (a kezelés megelőző egy héten belül)
    •  terhesség, szoptatás idején
    •  18 év alatt
    •  amennyiben kórtörténetében szerepel keloid képződés (csak testen végzett FTC esetén fontos információ)
    •  diabétesz vagy véralvadási probléma esetén

Lehetséges mellékhatások:
Az injekció beadását követően várhatók az ezzel összefüggő reakciók, véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek a jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül.

Minden beadott injekció magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés utáni rövid antibiotikus kezelés, amelyet vagy a kezelés után közvetlenül injekció, vagy szájon át szedhető kapszula formájában javasoljuk.

 

Aqualix zsírbontó injekció

A helyi zsírlerakódásokat eddig csak zsírleszívással lehetett eltávolítani, ami komoly műtét, hosszú gyógyulási idővel és fájdalommal jár. Az Aqualyx injekció ezzel szemben kíméletes, ugyanakkor nagyon hatékony: jól kezeli a toka, a felkarok, a háti redők, a csípő, a derék, a fenék, a belső és külső comb, lovaglónadrág és a térd helyi zsírdepóit, illetve a nyak hátsó részén megjelenő lerakódást.

RÉSZLETEK

Előnye:
Az Aqualyx mikro-zselatinos oldat fokozatosan felszabaduló, a szervezetben természetesen előforduló zsírbontó enzimet tartalmaz, amely lebontja a zsírsejtek falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. E zsírsavakat a test nyirokrendszere elszállítja a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki, vagyis természetes úton kiürülnek a szervezetből.

Hatása:
Az Aqualyx hatóanyagot injekciók segítségével juttatja be az orvos közvetlenül a zsírszövetbe. A 20-30 perces kezelés minimális kellemetlenséggel jár a hatóanyaghoz kevert kis dózis lidocainnak köszönhetően. A kezelések 21-24 naponta történnek, ennél gyakrabban nem adható be az injekció. A legtöbb esetben a változás a 3-4. alkalom után lesz szembeötlő.

 

Panarom - test- és lélekintegrációs masszázs (60 perc)

Az illóolajok szerkezetükből adódóan könnyedén felszívódnak a bőrön át. Nincs szükség ehhez semmilyen különleges technológiára, természetes adottságuk, hogy áthatolnak a bőrön, és belépnek a vérkeringésbe. A 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagokból, aromás növényekből nyert Panarom illóolajokkal történő masszázsok hatékonyan regenerálják a bőrt és oldják a stresszt.

E-Fit - elektromos izomstimulációs tréning

Az E-Fit készülék elektromos impulzusai segítségével a has-, popsi-, és combizmokat  30-40 mikro-összehúzódásra készteti másodpercenként. Így akár egy  1,5 órás edzés hatékonyságával  lehet egyenlő.

RÉSZLETEK

Az E-Fit készülékkel a has-, popsi-. és combizmok edzése egy időben történik az elektromos impulzusoknak köszönhetően, ami 30-40 mikro-összehúzódást okoz másodpercenként az izmokban. Az E-Fit egy speciális sporteszköz, amely tömör izommunkát és fokozott zsírégetést eredményez használói körében. A rendszer egy elektromos izomstimulálón (EMS) alapszik, melynek lényege, hogy egy speciális elektródákkal ellátott öltözet segítségével a test összes izomcsoportját képes mozgásba hozni. A készülék egy speciális edző ruhából és egy szabályzó pultból áll. Tulajdonképpen be van sűrítve az edzésidő, az anyagcsere felgyorsul, ami elősegíti, hogy a lerakódott salakanyagok kiürüljenek. A szervezet elkezdi lebontani a zsírsejteket, az izmok pedig fejlődni kezdenek.

Egy kúra során 10 kezelés ajánlott, mellyel már látható eredmény érhető el.

Hetente 2-3 kezelés lehetséges, de nem egymást követő napokon. Tehát legalább egy-egy nap teljen el a kezelések között.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a beavatkozás csak megfelelő életmód mellett hatékony, és így is javasoljuk igénybe venni.

Dermart Buda