Dermart Buda Klinika
1113 Budapest, Bocskai út 31., I. em. 2.

Plasztikai sebészet

Plasztikai sebészet

Sebészünk, Dr. Haller Ákos szakorvos rendelésén szövettani vizsgálatra és bőrsebészeti beavatkozásra is van lehetőség előzetes egyeztetés, illetve bőrgyógyászati szakvélemény birtokában.

Plasztikai sebészeti szolgáltatások

Konzultáció

Szakmai egyeztetés minden beavatkozás előtt, melynek keretein belül megbeszélik a beavatkozás vagy a műtét részleteit, valamint összeállítják az egyénre szabott kezelési tervet.

A konzultáció során a páciens részletes tájékoztatást kap a beavatkozás menetéről, várható eredményeiről és lehetséges kockázatairól, valamint felteheti felmerülő kérdéseit is.

 

Áraink

Konzultáció
Konzultáció 35 000 Ft

Botulinum toxinos kezelések (arc, hónalj, fenék) Videóval

A „botox” megnevezést ma széles körben használjuk a Clostridium botulinum toxinnal történő beavatkozásra. Kevesen tudják azonban, hogy maga a „botox” szó az egyik cég márkaneve, és nem az anyag hivatalos megnevezése. Ma már több ilyen anagyot tartalmazó készítmény is – francia, amerikai, olasz – van a piacon.

 

BOTULIN TOXIN IZZADÁSGÁTLÁS-KEZELÉS
A hónalji izzadás legegyszerűbb ellenszere- és kb. 10 hónapig hatásos ellenszere- a botulin toxin kezelés, amellyel kikerülhetőek az alumínium származékok, az illatanyagokat, tartósítószereket tartalmazó kozmetikumok, amelyek sok esetben allergiás reakciót tudnak a bőrön kiváltani.           
A kezelés célja, hogy a beadott hatóanyag megakadályozza a hónaljban lévő izzadságmirigyek összehúzódását. Ezt az ún. acetilkolin nevű anyag gátlásával éri el, amelynek köszönhetően az izzadságmirigy "csak" párologtat, de nem ugrik össze, és nem önti el vízzel a hónaljunkat stressz, szorongás, hideg, vagy meleg hatására.
BOTULIN TOXINOS MIMIKAIRÁNC-KEZELÉS
Az első ráncok a mimikai izmok tartós, és ismételt összehúzódása miatt alakulnak ki. A bőr teherbíró képességéhet igazítva a dinamikus izommozgást, akár 4-6 hónapig tartó ráncmentességet érhetünk el.
ÁLLKAPOCS FORMÁZÁS BOTULINUM TOXINNAL

A kezelés célja a masseter izom – az állkapocs szegletet kiszélesítő – vékonyítása. A kezelés során ezen izom rostjait botulinum toxinnal injektáljuk, amely ezen izmot nem bénítja, hanem a vastagságát csökkenti. Az izom funkciója megmarad, a rágás, nevetés nem károsul. Az eredmény a kezelés után 1,5 hónappal később ítélhető meg teljesen, és évente maximum 2x végzendő el. Amennyiben a kezelést nem folytatják, az izom eredeti vastagsága lassan helyreáll.

Segítségével vékonyítható, nőiesíthető az arc, hyaluronsavas arcformázás nélkül kiemelhető a természetes járomív. Javulhat az éjszakai fogcsikorgatás, és fogszorítás.

Nem javasolt erős meglógással rendelkező Páciensek esetében, csak egyéb az arcot repozicionáló kezelésekkel.

BOTULIN TOXINOS FENÉK EMELÉS
A kezelés során botoxot és egy kötőszövet feszesítő biorevitalizációs komplexet használunk. Ennek hatására a nagy fenék izom tónusváltása következik be, az izom felemelkedik, ami kerekebbé teszi a feneket. Így azoknak javasoljuk, akik edzenek, ezáltal erősítik farizmaikat, de genetikailag vékonyabbak, laposabb fenékkel rendelkeznek. Esetükben igazán látványos eredmény érhető el. A kezelés hatása kb. 6-8 hónapig tart. A hatás azonnal látszódik a beavatkozás után, de 2 hétig még fokozatosan javul az eredmény.           

Fontos! A kezelés nem helyettesíti a megfelelő mennyiségű testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást!

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Esztétikai kezelésre jövök, mit kell tudnom?

Mi a teendő botulinum toxin kezelés után?

Bemutató videó

 

Áraink

Botulinum toxinos kezelések (arc, hónalj, fenék)
Botulin toxin kezelés (1 régió)70 000 Ft
Botulin toxin kezelés (2 régió)110 000 Ft
Botulin toxin kezelés (3 régió)130 000 Ft
Botulin toxin kezelés (4 régió)160 000 Ft
Állkapocs formázás botulinum toxinnal85 000 Ft
Botulin toxin izzadásgátlás-kezelés (hónalj / talp / tenyér)160 000 Ft / alkalom
Fenékemelés botulin toxinnal200 000 Ft / alkalom

COG szálas kezelés

Az arc körvonalának, kontúrjának változása a kor előrehaladtával elkerülhetetlenül bekövetkezik. A szövetek rugalmassága csökken, az arc volument veszít. A megereszkedett arc kezelésére kiváló megoldás a műtét nélküli, felszívódó szállal történő arcfeszesítés, arcemelés. A beavatkozás hatása a kötőszövet regenerációján alapul. Hatása akár 2 évig is tarthat.

 

Miben más a Fine Thread Contour (FTC) felszívódó szálakhoz képest?
Ez is a felszívódó szálas kezelések egyik formája, de itt jelentősebb az arcfeszesítő, arcemelő hatás a horgas COG szálaknak köszönhetően. Itt kevesebb, de „erősebb” szál kerül behelyezésre. A COG szálas kezelést követően azonnal látható az emelő hatás, ugyanis a befűzött, és helyére illesztett szálakon elhelyezkedő "tüskék" a szövetekbe kapaszkodva rögzítik az emelést. Ezt követően a szervezet reakciója a hagyományos felszívódószálas kezelésekhez hasonlóan történik. A végleges hatás hónapok múlva alakul ki, jelentős változást eredményezve az azonnali hatáshoz képest is.
Hogyan történik a kezelés?
 • Ülő helyzetben tervezzük meg a behelyezendő szálak helyét.
 • A fül előtti régióban Lidocain injekcióval érzéstelenítünk.
 • Az arcon a szálak lefutásának megfelelően kanüllel érzéstelenítést végzünk.
 • Behelyezzük a szálakat – ez néha kis érzékenységgel járhat- jelentős fájdalommal nem.
 • A behelyezési pontokat steri-strippel leragasztjuk, ezeket másnap reggel el lehet távolítani. Ezután víz az arcot érheti és sminkelni is szabad.

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Mi a teendő COG szálas kezelés előtt/után?

Áraink

COG szálas kezelés
COG emelőszálas lifting (Aptos szálakkal) 350 000 Ft-tól

Felső szemhéjplasztika

A felső szemhéj bőre (és az alsó is) az idő múlásával a bőr strukturáinak gyengülése miatt könnyen ráncossá válhat, megereszkedhet. A szemhéj elvékonyodik, a bőr a szemhéjra lóghat, ezzel zavarva a látást, sminkelést. A szemhéjplasztika ezeket az esztétikai problémákat szünteti meg. A beavatkozás során a felső szemhéj laza, ráncos bőrének kimetszésére kerül sor. Ez helyi érzéstelenítésben történik, az időtartama kb. 1 óra.

 

Hogyan zajlik a felső szemhéjplasztika?
 • Első lépésként megtervezzük a műtéti metszéseket egy filctollal.
 • Ezt követően az egész arcot lemossuk, majd steril izolációs kendőt helyezünk fel.
 • Lidocain injekcióval beérzéstelenítjük a szemhéj bőrét.
 • Csukott szem mellett végezzük a műtétet. A páciens közben csak finom húzást, nyomást érez.
 • Műtét végén letisztítjuk az arcot, majd vékony tapaszokat (steri-strip) helyezünk a szemhéjra kötésként.
 • 15-20 perc pihenés után el lehet hagyni a klinikát. Javasoljuk, hogy sofőrrel, vagy taxival tegyék ezt.

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Mi a teendő felső szemhéj plasztika előtt/után?

 

 

Áraink

Felső szemhéjplasztika
Felső szemhéjplasztika helyi érzéstelenítéssel 350 000 Ft

Hialuronsavas szájtöltés

Az ajak hialuronsavas töltése nem elsősorban a karakter megváltoztatását célozza, hanem a korral összeeső szövetek újra hidratálását, teltebbé tételét. Természetesen a megfelelő anyagválasztással elképzelhető az ajak formájának finom módosítása is, azonban teljes karakterváltás, vagy az arc meglévő és korral egyre jobban látszódó aszimmetriáinak korrigálására ez a beavatkozás nem javasolt.

RÉSZLETEK

A száj feltöltését csak és kizárólag hyaluronsavval szabad elvégezni, más – örök - anyag erre nem engedélyezett és szakmailag sem elfogadott, ugyanúgy, ahogy örök anyaggal feltöltött száj további hyaluronsavas formázása sem.

Az ajak töltése ritkán önálló feladat egy rejuvenatios folyamatban, inkább kiegészítése egy kezelési sorozatnak. Fontos, hogy a környezet (csontok, fogak, bőr állapota, szerkezete) befolyásolja az összképet, amelyről a kezelés előtti konzultáció során szintén felvilágosítást fog kapni.

Fogszabályozás alatt álló fogsor esetén a szájtöltést érdemes a fogszabályzó eltávolítása után elvégezni. Fogászati kezelés a beavatkozás előtt és után 2 hétig ne legyen.

Amennyiben a szájtöltés szakmailag nem indokolt, kezelőorvosa visszautasíthatja azt.

Mikor látható a végleges eredményt és milyen gyakran lehet tölteni?

A beavatkozás után 2-3 hét alatt gyógyulnak meg a kezeléshez köthetően kialakult mellékhatások, így a bevérzés és a duzzanat, valamint az anyag idegentest érzése. További 2-3 hónap, míg a szövetek közé történő integráció megtörténik, és a töltés elnyeri végső formáját.

Töltést ennél sűrűbben csak szakmailag indokolt esetben ajánlott végezni az ajak területén, a további szövődmények megelőzése végett. Saját felelősségre nem kérhető a beavatkozás.

Az első töltés utáni eredmény mindenképpen természetes, nem szakértő szemmel észrevehetetlen lesz. Az ajak területére kifejlesztett hyaluronsavak képesek a száj körüli izom folyamatos mozgásához alkalmazkodni és teljesen integrálódni, azaz kitapinthatatlanná válni megfelelő gyógyulási idő után.

Az anyag megválasztása sokban függ a páciens igényeitől és a befogadó szövet állapotától. Az anyag választás a szakorvos feladata és felelőssége, erről a pácienst a kezelés előtt tájékoztatja.

A kezelés előtt fénykép készül, amely a száj eredeti állapotát rögzíti. A beavatkozás után azonnal duzzanat észlelhető, amely az azt követő 4 órában fokozódni fog. Újabb kezelés/korrekció igénye esetén minden esetben megvárjuk a teljes gyógyulást, azaz 3 hetet és csak és kizárólag akkor végzünk el korrekciót.

A töltés eredménye 12-18 hónapig tart, és fokozatosan veszíti el az ajak a volument. Az ajak hidratáltsága, teltsége akkor is jobb marad a kiindulási helyzethez képest, ha többet beavatkozás nem fog történni. Újabb rátöltés esetén az eredmény egyre tartósabb lesz, akár több évig is megmarad.

Teendők korábbi töltés esetén
Amennyiben korábban volt már szájtöltés korábban, más orvosnál, kérjük, hogy dokumentációját hozza el. Ennek hiányában a töltés nem elvégezhető. A korábbi töltések letagadása, az orvos megtévesztése nem célszerű.

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Esztétikai kezelésre jövök, mit kell tudnom?

Mi a teendő szájtöltéssel kapcsolatban?

Áraink

Hialuronsavas szájtöltés
Hialuronsavas szájtöltés 130 000 Ft / ampulla

 

LISA szem - róka szem kezelés

A rókaszem kezelés Oroszországból indult. A kezelés során speciális Cog szálak kerülnek behelyezésre. Hatására a szemöldökök végei felemelkednek, megemelkedik a középarc, a szem ívesebb lesz és láthatóan kinyílik a tekintet.

Az eredmény kb. 8-12 hónapig tart.

Mire kell figyelni a beavatkozás előtt és után?
 • A beavatkozás előtt konzultáció szükséges.
 • Előtte otthon érdemes betadinos arc- és hajmosást végezni.
 • A kezelés után közvetlenül 20 percig jegelni kell a területet, addig nem szabad elhagyni a klinikát.
 • 6 hétig kizárólag háton fekve szabad aludni.
 • Utána 1 hétig a terület duzzadtabb, 4 hétig fájhat is.
 • A bemeneti nyílás 1 hétig le van ragasztva, melyhez hozzányúlni tilos. Ennek cseréjére a 4-5. napon vissza kell jönni a klinikára.
 • Az erős mimika kerülendő, hatására a szálak lazulhatnak és az eredeti állapot állhat vissza. Ezért előtte botox kezelés javasolt.
 • A tűszúrásoknak megfelelően várhatók az ezzel összefüggő reakciók: véraláfutás, duzzanat, pirosodás, fájdalom, viszketés vagy elszíneződés, fokozott érzékenység az injekció beadásának oldalán. Ezek jellemzően, spontán megszűnnek 1-15 napon belül.
 • Bőrbehúzódások kb. 4 hétig láthatóak, ezután alakul ki a végleges eredmény, a természetes hatás.
 • A kezelés során a felesleges bőrmennyiségnek megfelelően az emelési pontokban bőrbehúzódások jelentkeznek, amelyek nem sminkelhetőek.
 • 3 napig a területet nem érheti víz, ez idő alatt tilos a hajmosás.
 • 6 hétig nem szabad edzeni. A második hét elteltével olyan alacsony intenzitású edzés végezhető, ami az arcot nem mozgatja vagy rázza, pl. biciklizés.
 • Kerülendő a napozás és egyéb UV fénnyel járó tevékenységek, amíg fennáll az esetleges duzzanat, vörösség. Fényvédő használata szükséges!
 • Minden beszúrt tű magában foglalja a fertőzés minimális lehetőségét, emiatt javasolt a kezelés után 5 napon keresztül antibiotikum szedése.

 

Áraink

LISA szem - róka szem kezelés
"LISA" szem - róka szem kezelés 300 000 Ft / alkalom

Sebészeti kisműtét

Bőrfelszínen helyi érzéstelenítésben végzett műtétek. Ide tartoznak az olyan beavatkozások, mint az anyajegyek és egyéb jó és rosszindulatú bőr elváltozások kimetszése, csúnyán gyógyult hegek korrigálása.

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Mi a teendőm sebészeti beavatkozás után?

Áraink

Sebészeti kisműtét
Sebészeti kisműtét 65 000 Ft
» Több elváltozás kimetszés esetén + 25 000 Ft / db
Szövettani vizsgálat ( külső laboratóriumban ) 6 000 Ft / db
Varratszedés, kötözés ( itt végzett beavatkozásoknál ) 

Sebészi ajakemelés / Bullhorn Lip Lift

Az orr és a felső ajak közötti távolság rövidítése, a felső ajak pír dúsítását célzó eljárás. Egyes esetekben már fiatalabb korban sem ideális a felső ajak - orr távolság, az életkor előrehaladtával pedig ez a távolság meghosszabbodhat.

RÉSZLETEK

A Bullhorn Lip Lift egy helyi érzéstelenítésben ambulánsan végezhető eljárás, mely során egy kis bőrcsíkot távolítunk el az orr alatti területről. A felső ajakpír ezáltal dúsabb, látványosabb lesz.

Egy vékony heg marad közvetlenül az orr alatt, mely fél év alatt szinte teljesen elhalványodik.

Tartós, természetes eredményt ad, javítja az arc alsó harmadának arányait.

Felépülés:

A műtétet követően javasolt kevés szájmozgást végezni, a területet hűteni, tisztán tartani és fájdalomcsillapítót szedni.

Egy hétig akár látványosan duzzadt is lehet a felső ajak, különösen ha korábban töltve volt. A duzzanat és az estleges bevérzés 5 – 14 nap alatt nagyrészt felszívódik.

A varratszedést 7 -14. nap között végezzük.

Kockázatok:

Kóros hegesedés, gyulladás az esetek igen kis százalékában előfordulhat

Előírások a kezeléssel kapcsolatban

Mi a teendőm sebészeti beavatkozás után?

Áraink

Sebészi ajakemelés / Bullhorn Lip Lift
Sebészi ajakemelés / Bullhorn Lip Lift 390 000 Ft

 

Dermart Buda